Sök
Stäng denna sökruta.

Reepalu-utredningen i bostadsfrågan

Det är inte helt fel att kalla även denna utredning ett rent beställningsjobb faktiskt. För banden mellan Hyresgästföreningen och arbetarrörelsen går långt tillbaka. Utredningen jag syftar på är SOU 2017:33 "Stärkt ställning för hyresgäster", eller Hyresgästutredningen. Snubblande nära Hyresgästföreningen, jag vet. I Hyresgästföreningens årsredovisning  (inte Hyresgästutredningens) står också att de arbetat flera år för att denna utredning ska komma till stånd. "Politikerna har lyssnat på Hyresgästföreningen" står det. Men det som åsyftas är "Våra vänner i Socialdemokraterna har lyssnat". Hyresgästföreningen brukar hävda att de inte är en officiell del av arbetarrörelsen längre. Som bevis brukar de ange att de även kritiserar Socialdemokrater numera, vilket någonstans sätter ribban på hur det brukade vara. Men det där är mest en PR-grej för HGF är...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon