Anklagelserna haglar


Som alltid när man gräver runt lite bland landets muslimska aktivister haglar beskyllningarna om islamofobi, rasism och brunhöger omedelbart. Det är deras strategi och det har fungerat ganska länge för dem.

Detta beteende har gett dem den stora maktbas och stora intäkter av skattemedel som de har idag. Att politiker av rädsla för att bli stämplade har accepteras deras problemformulering som sanning.

Jag blev kallad rasist av Mehmet Kaplans medarbetare när jag granskade honom när han var minister så detta är vardag för mig och inget som påverkar mig eller framtida beslut om granskningar heller.

Men det kan ändå vara bra att förtydliga mina bevekelsegrunder.

Just för att det finns folk som medvetet vill missförstå. Och att det byggs en massa halmgubbar. 

Jag har skrivit några stycken inlägg av snart 400 inlägg om islamisterna i Sverige. Skälet är framför allt för att de lever på bidrag och jag inte tycker att religion ska finansieras alls. Jag tycker också att skattepengar ska gå till nödvändiga saker som polis, militär, vård och skola och inte till olika bidragsentreprenörer som kammar hem miljoner kronor varje år i bidrag för att få jobba med sin hobby “ideellt”.

Jag är allergisk mot slöseri med skatt. 

Men det finns ett annat skäl och det är att jag är demokrat. Jag kallar mig borgerlig och är medlem i Moderaterna sedan förra veckan, har många liberala värderingar och jag värdesätter frihet högst. Alla friheter. Yttrandefrihet, pressfrihet, religionsfrihet men även frihet från saker. Friheten att slippa vara med i föreningar och ingå avtal till exempel. Och friheten att slippa tvång, som bland annat finns i hederskulturer. Dessa friheter kan vi bara ha om vi har en fungerande demokrati.

Därför är det djupt problematiskt att vi har låtit ett litet gäng radikala islamister få så mycket makt och pengar i Sverige.

En liten hård kärna, där samma namn dyker upp igen, och igen och igen. De dök upp i min islamistgranskning förra året, de dök upp i min granskning om rättighetsindustrin och de dök upp nu igen i slöjdebatten. De har händerna i alla syltburkar.

Långt ifrån alla muslimer är islamister. Men majoriteten av de organiserade radikala muslimerna i Sverige, de som dyker upp överallt, är just islamister. Alla islamister förespråkar inte jihadism. Men de vill avskaffa vår demokrati och ersätta med sharia. Det är bland målet Muslimska Brödraskapet har, att med hjälp av västerländska politiken och demokrati till slut avskaffa demokratin i de länder de verkar.

Alla jihadister är islamister men alla islamister är inte jihadister. Viktigt att komma ihåg både det och att de allra flesta muslimer i Sverige bara vill leva ifred. Många vill leva sekulärt, få tycker att denna hårda kärna radikala representerar dem.

Eftersom jag är liberal, och därför dessutom är emot slöjförbud, är jag oroad över att personer som har samma åsikter om demokratin som Nordiska Motståndsrörelsen, som ironiskt nog delar islamisternas syn att den borde avskaffas, getts så mycket makt och pengar. 

“Rätten till våra kroppar” är bara ett av dessa många varumärken som finns som syftar till rättigheter utan skyldigheter och kräver att religionen ska få en särställning i Sverige. Men inte alla religioner. Samma människor står inte i Malmö och skyddar utsatta judar från trakasserier på stan till exempel. Tvärtom är just antisemitismen extra stark bland islamister i Sverige och attacker från muslimer är den vanligaste antisemitiska attacken enligt Brå. Jag säger inte att just “Rätten till våra kroppar” är antisemiter, bara att det är inom den islamistiska communityn den finns. Hatet mot judar har dessa människor också gemensamt med nazisterna ironiskt nog. Och fixeringen många rättighetsaktivister har på hudfärg, etnicitet och rasåtskillnad. Att personer ÄR sin hudfärg och kulturella bakgrund och därför ska ha rättigheter på grund av detta.

Men just vad gäller SAS har jag ett ännu större skäl till min kritik: företagens rättigheter. För mig handlar EU-domen och den här slöj-kuppen i media mest om det.

Jag hörde folk från från nätverket stå och skrika i Göteborg (från en film på Youtube) om att företag inte ska ha några rättigheter. Ni hör ju hur det låter.

Dessa muslimska slöjaktivister kräver rättigheter utan skyldigheter.

Och blandar medvetet ihop stat och företag. SAS är ett privat företag. Vi har 1 miljon företag i Sverige.

EU-domen ger företagen rätt att bestämma vad som är lämplig klädsel på jobbet. En helt korrekt uppfattning. Det är företagen som leder och fördelar arbetet på företag och de ska avgöra vad som krävs för att kunna utföra arbetsuppgifter.

Måste man täcka sitt hår på grund av religiös övertygelse finns det massa arbetsplatser där det är okej. Jag jobbade en sommar på Pååls bageri i Göteborg. Där måste alla täcka håret för att inte hår ska falla ner i bröden. Till och med på SAS går det utmärkt, jag kollade om policyn gällde alla tjänster. Men den gäller bara där man avkrävs uniform. Det går utmärkt att jobba med kundservice eller sälj till exempel och ha hijab. Även på SAS.

Men det här att protestera mot att man inte får se ut som man vill på jobbet är befängt och barnsligt. 

Det är lika relevant att kräva att få ha bikini på sig på jobbet varma dagar. Många företag har till och med förbud mot shorts på sommaren. Jobbar man i receptioner kräver företag ofta vårdad klädsel, som kavaj och att tatueringar inte är synliga eller piercings. Det är inte konstigt.

Min makes kompis spelar i ett svartmetallband på fritiden. Han jobbar som sjuksköterska på en vårdcentral på dagarna. Då tar han bort sina piercings han har i läpp och ögonbryn. För att jobbet kräver det pga bakterierisken. Inga konstigheter alltså.

Det är också företag som bestämmer om man måste ha skyddskläder. På byggarbetsplatser krävs hjälm och andra skyddskläder. Många tyngre jobb kräver skor med tåhätta. Vill man inte ha skor med tåhätta kan man alltså inte jobba på den arbetsplatsen. Jobbar du som badvakt på stranden måste du ha badkläder på dig och kunna simma.

Just SAS har andra krav än uniform. Man får till exempel inte vara under 160 cm eller längre än 190 cm och man måste kunna simma. Men jag har ännu inte hört den delen av befolkningen min man tillhör, de över 190 cm, skrika diskriminering.

Det handlar inte om religion. Faktiskt. Det handlar om att företag alltid måste ha rätt att avgöra lämplig klädsel och andra krav på det företag de bestämmer på.

Vill man bestämma allt själv rekommenderas att starta ett eget företag. Då kan du skriva dina egna regler.

Men jobbar du åt andra får du acceptera att andra bestämmer.

Det finns massa jobb du inte får ha till exempel politiska symboler på jobbet heller. Som T-shirts med politiska budskap eller knappar. Kör du buss är jag säker på att du inte får ha en pin med vare sig KD eller SD på. Men du kan köra i slöja eller turban.

För de protesterande rättighetsaktivisterna i “Rätten till våra kroppar” handlar det inte egentligen heller främst om slöjan. Det handlar om makt.

De vill ha makt av politiker att få bestämma över företag de inte äger. De är politikerna som är målet med alla aktioner. Ängsliga vänsterpolitiker inom V, MP, Fi och S som redan går i deras ledband delvis, som låtit sig förledas. De ska ge dem rättighet efter rättighet. Rätt att kvoteras in baserat på etnicitet, hudfärg, religion. Rätt att kräva att få uppträda som de önskar på arbetsplatser, rätt att klä sig som de vill. Företagens rättigheter ska underordnas deras. Och deras rättigheter grundar sig på religion.

De kräver inte bara rättigheter. De tar sig även en del friheter. De ger sig själva rätt att beskylla all form av kritik som rasism, förtryck av bruna kroppar och annat dumt. Och ger sig själv rätt att diskriminera “vita” från att ha några som helst åsikter ens i debatter som rör allt kring integration, diskriminering men även feminism. Debatten inom den feministiska rörelsen håller just nu på att snurra runt att “rasifierade” feminister vill diskvalificera “vita” feminister från en del av debatten.

Det är detta jag protesterar emot. Detta är bevekelsegrunden för mina granskningar.

I ett liberalt sekulärt samhälle som styrs demokratiskt ska nämligen inte religionen i något fall överordnas andra och andras rättigheter. I ett liberalt sekulärt samhälle ser man folk som individer, inte som en hudfärg, etnicitet, religiös tillhörighet eller sexuell läggning.

Man ser personer. Och därför kan inte en människa bytas ut mot en annan i ett kvoteringssystem. 

Eftersom alla är individer kan mina små pojkar, födda i Sverige av svenskfödda föräldrar, ha svarta, bruna eller gröna förebilder, manliga som kvinnliga, straight som gay. Förebilder är förebilder. Ser man människan i människor kan vem som helst vara en förebild även om man på ytan ser olika ut.

Religionsfriheten är att få utöva och tillhöra vilken religion du vill.

Vilket du får i Sverige. Men denna frihet innebär inte rätt att kräva särbehandling och att din religionsfrihet trumfar alla andras rättigheter i hela samhället. 

Ha på dig vad du vill. Tro på vad du vill. Gå i vilken kyrka du vill. Det bryr inte jag mig om och inga andra som är vettiga heller om.

Men krockar dina livsval med ett företags rättigheter får du ta konsekvenserna av dina val.

Någon skrev att dessa religiösa rättighetsaktivister måste växa upp och bete sig som vuxna. För att skrika kränkt och diskriminerad så fort de fria livsval man tagit visar sig ha konsekvenser är barnsligt. Alla som har barn vet att konsvekvenstänk av handlingar är något som kräver en viss mognad. Mina 6-åringar har ännu inte utvecklat detta fullt. Att de kan tänka i flera steg och fatta beslut därefter.

Jag respekterar alla människors livsval.

Jag skulle önska vi kunde föra vuxna samtal om rättigheter kontra skyldigheter och livsval kontra konsekvens. Tills dess får vi göra vad vi kan för att hålla emot rättighetsindustrins påtryckningar om politisk makt och pengar.

30 kommentarer till Anklagelserna haglar

 1. Märkligt också att dessa föreningar gärna lever på och tar emot pengar som finansierats från t ex köttindustrin och alkoholförsäljning, då de själva har så strikta regler om den sortens hantering …

 2. Klockrent!

  Tung text om allvaret och värdegrunden i dagens Sverige.

  Hoppas ni får ett “journalistpris” för det här “avslöjandena”.
  Särskilt då ni står upp när ingen annan gör det, särskilt inte vänsterkanten.
  Synd att medieeliten är kommunistiskt.

  Väl rutet!

 3. Sveriges vassaste borgliga opionionsbildare alla kategorier. Tack för ännu ett bra blogginlägg. Fråga till dig Rebecca, finns det anledning att gräva i de statligt finansierade vänsterhögskolornas kursutbud? Läste jag rätt när du skrev att slöjaktivisten läste en kurs i “Mediaaktivism”? Känns spontant inte som en utbildning som jag tycker att samhället skall finansiera. Vad blir man när man är klar – Legitimerad vänsteraktivist?

 4. DJ bra du gör ett jättejobb som våra journo sviker. Man blir bedrövad av allt somr påvög åt h…..e hejja

 5. Tack!
  Klockrent!
  Skönt att det fortfarande finns någon med intellekt och ryggrad kvar i landet.
  Jag hoppas innerligt att islamisterna aldrig lyckas tysta civilisationsförsvararna,
  men är genuint orolig och sorgsen över vart utvecklingen pekar.

 6. Förträffligt välskriven! Stå på dig! Vi är nog en – tyvärr – tyst minoritet som applåderar modiga fritänkare och -skribenter som du.

 7. Tack för en klar , rak logisk , vuxen klarsyn som i en demokrati skall vara grundläggande. Dessa steg skall eliminer de flesta avarter och cynism.

 8. En judisk tänkare, som jag inte kan namnge nu, har skrivit: Var en god jude hemma och vanlig människa på gatan”.
  De är tydligen klokare än islamister.

 9. Fantastiskt,tack för en strålande genomgång! Problemet för islamistkramarna är att de behöver proselyter som röstar på dem.

 10. Du är som vanligt spot on. Undrar dock hur du tog beslutet att landa i moderaterna. Har flertalet ggr röstat på dem. Men mer som ett minst dåligt val än att det är de jag verkligen håller med.

 11. Kunde inte skrivit det bättre själv. Möjligen lite kortare.
  Hur är läget? Jag menar går det frammät med dessa ståndpunkter? Finns det politiker som börja vakna? Och i så fall, hur stor procent av dem

 12. Kunde inte skrivit det bättre själv, möjligen lite kortare. Hur stor andel av politikerna börjar vakna? Finns det en reell ljusning i Sverige?

 13. Håller med dig i sak men känner att teorin är alldeles för konspiratorisk.
  Aye har inte sökt andra jobb någonstans, vilket kan vara rätt logiskt i sig om hon nu tipsades om tjänsten av en vän. Sedan uppkom SAS-debatten och då förstår man att prioritet inte är att söka nya jobb i all detta drev. Det räcker med att se kommentarerna på några av hennes facebook-inlägg för att förstå delar av vad hon gått genom sista tiden. Hatiska och rasistiska kommentarer. Detta har hon fått varje dag i princip sedan SAS-debatten och kan förklara att hon inte sökt annat jobb.

  Sedan har du påstått att Aye har/ska läsa kursen Medieaktivism eftersom det ingår i hennes utbildning. Jag blir nyfiken på hur du kommit fram till detta eftersom Aye nu menar att detta inte är sant. Om du har fel är detta ett misstag som inte är likt dig eftersom det inte borde vara särskilt svår att kolla upp – att granska är något som du är bäst på i Sverige.
  Aye menar att hon inte alls har den kursen i sin utbildning och jag kan ju inte veta vad som är sant. Men detta är något som ska vara enkelt att kolla upp så jag tror inte att hon medvetet har ljugit om en sådan sak. Det troligaste alternativet är att du misstagit dig här.
  I det stora hela kanske detta misstag inte ändrar så mycket, men känns tyvärr som att du tidigt bestämt dig för att detta är en del av en “konspiration” och försökt söka belägg för detta, vilket gjort dig mindre objektiv i granskningen.
  I annat fall hade du inte glömt att ta hänsyn till att det finns andra skäl till att Aye inte sökt andra jobb, eller missat att kolla upp fakta om hennes utbildning. Du har gjort dessa saker i flera år och är bland de vassaste i Sverige på detta.

  1. Fast jag har inte påstått att hon gått kursen för det vet inte jag. Bara att den ges på samma högskola som hon går på.

   “För aktiviteten är ett klockrent exempel på vad som bland annat lärs ut på den här kursen vid det universitet som kvinnan själv studerar på: Medieaktivism 15 poäng vid Södertörn.

   Att använda media för PR-syften är hela PR-branscens affärsidé. Men att använda en nyhet man tipsar media om själv på ett ämne man är engagerad i och sedan via sociala medier skapa ett form av drev är just det man kallar medieaktivism.”

 14. Bra att du vågar och kan röra runt i den där sjuka soppan!
  Rädda politiker som låter sig styras av högljudda vänsterislamister är inget någon kommer sakna.

 15. Att du orkar! Beudrar dig och hoppas du fortsätter. Själv har jag i det närmaste gett upp. Du är grym!

 16. Jättebra och viktig text men jag undrar om policyn angående piercings på din bekants jobb verkligen stämmer. Om piercingar är läkta så finns det inget risk för bakterier eller virus (precis som med hål i öronen). Har aldrig sett hygiensköterskor rekommendera att de tas ut.

 17. Hej,

  Du har lyckats få den här gruppen att bara se löjliga ut i efterdiskussionen – otroligt bra jobbat!

  Först senaste året har det gått upp för mig hur mycket pengar dom lurar till sig genom föreningar, forskning, aktivistgrupper osv.

  Du gav dig nog in i debatten i helt rätt tid så rasiststämpeln får inget fäste på dig tycker jag det ser ut som.

 18. Jag följer med glädje dina inlägg och tycker att du håller en bra distans till de galenskaper vårt samhälle utsätts för. Vi måste ta tillbaka vår nationella identitet, innan det är för sent. Vi kämpade ju på samma sida för några år sedan (2009), då jag var projektledare för “Sista Slaget” i Sävar.

 19. Utmärkt skrivet!
  Få kan väl tvivla på att det är omöjligt att “integrera” islam i Sverige, med svensk “liberalism” och jämställdhet. Det borde gå upp för flera att svårigheten med liberalismen och totalitära ideologier är uppenbar. Det går helt enkelt inte att förena muslimskt leverne med västerländsk feminism.

 20. Mycket bra Rebecca!
  Stå på dig mot de imbecilla anklagelserna från dessa vänsterbarnrumpor. De har inga argument utan använder sig bara av fultricks som härskartekniker för att tysta meningsmotståndare.

  En viktig skillnad i kvoterings debatten finns mellan privata och allmänt ägda företag. Ägarna i privata företag ska givetvis fritt få välja det ledarskikt de vill även om det endast är familjemedlemmar eller vilken uppsättning som helst.

  Principen måste vara att den som inte äger aktier i ett bolag inte heller har någon rösträtt. Inte ens feministerna i riksdagen!

  I allmänt ägda företag, som alla medborgare i praktiken är delägare i kan man givetvis rösta om kvotering eller ej. Kvotering är i praktiken förkastligt eftersom den bygger på en offermentalitet men här går demokratins utfall före men endast i statligt och kommunalt ägda bolag – de som vi alla är delägare i.

 21. Mycket bra Rebecca!
  Stå på dig mot de imbecilla anklagelserna från dessa vänsterbarnrumpor. De har inga argument utan använder sig bara av fultriks som härskartekniker för att tysta meningsmotståndare.

  En viktig skillnad i kvoterings debatten finns mellan privata och allmänt ägda företag. Ägarna i privata företag ska givetvis fritt få välja det ledarskikt de vill även om det endast är familjemedlemmar eller vilken uppsättning som helst.

  Principen måste vara att den som inte äger aktier i ett bolag inte heller har någon rösträtt. Inte ens feministerna i riksdagen!

  I allmänt ägda företag, som alla medborgare i praktiken är delägare i kan man givetvis rösta om kvotering eller ej. Kvotering är i praktiken förkastligt eftersom den bygger på en offermentalitet men här går demokratins utfall före men endast i statligt och kommunalt ägda bolag – de som vi alla är delägare i.

 22. Rebecca,
  Du gör ett fantastiskt bra och viktigt jobb. Det är en fröjd att läsa din granskning.
  Ett tips : Granska Bilan Osman på Expo. Hon reser land och rike runt för skattepengar och håller föredrag om “islamofobi” i skolor.
  Bilan Osman tillhör den grupp av islamist-apologeter som låg bakom det såkallade “hijab-upproret”.
  Bilan har flugit under radarn en längre tid. Det behövs en sylvass granskare här. Dvs du.

 23. Vad skönt att läsa detta inlägg då det på ett ungefär sammanfattar mina egna tankar. Jag blev lite förvånad av att du uttrycker partitillhörighet idag då jag vill minnas att du tidigare varit tydlig med att du varit liberal tänkare. Kanske minns jag fel:) Hursomhelst så önskar jag att fler i samhället vågade uttrycka sig som ovan, fast med tanke på din egen inledning är det förståeligt varför de flesta avstår.

  Det du skriver om klädsel får mig att tänka på mina år på universitetet då jag jobbade extra som croupier. Det är den mest strikta klädkod jag någonsin stött på, hehe:) Svarta “finskor”, dock utan skaft, frackskjorta med fluga (fick absolut inte knäppas upp i halsen och vanliga blusar och skjortor fick absolut inte användas), svart kjol utan slits, heltäckande svarta strumpbyxor…. Det var i alla fall då en ganska utseendefixerad branch (vi skulle ju locka kunder till bordet) men det var viktigt att vi såg professionella ut.

 24. När anklagelserna haglar är det viktigt att kunna skydda sig med ett paraply, vars skyddstyg är tvinnat av sanningens trådar.

  Tänk på, Rebecca Weidmo Uvell, att om så blott EN enda av – säg – 50 ihoptvinnade fibertrådar i det skyddande paraplyets tyg är defekt, då kommer paraplyet att läcka och de som ansvarar för hagelskurarna att rikta ALLT sitt fokus på denna enda defakta fibertråd.

  Räkna med att du kommer att bli ifrågasatt både för oomtvistliga fakta/data och omtvistliga sådana. Så se till att begränsa dig till den oomtvistliga sortens fakta/data.

  Nu har jag inte tid att minutiöst detaljgranska det du skriver. Men mitt allmänna intryck är, att du verkligen vinnlägger dig om att välja den oomtvistliga sortens fakta/data/påståenden i dina artiklar. Fortsätt med det, Rebecca, och du kommer snart att bli en maktfaktor att räkna med i den massmediala världen.

  På sätt och vis är du det redan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap