Nya offensiven från muslimska aktivister


Jag skrev igår om SAS-debatten och slöjan som egentligen inte alls handlar om jobb utan om aktivism från muslimer som hittat ett nytt sätt att få uppmärksamhet, makt och pengar.

Det finns flera bevis för att det inte handlar om något annat och som jag visade igår. Men det finns mera.

Den 26 april kl 12.46 publicerades Expressen nyheten om Alhassani och slöjan. Det vill säga dagen efter dagen hon själv hävdar hade intervjun.

Sedan i SVT.  Intervjun med Aye Alhassani publicerades kl. 13.23 den 26 april, alltså en trekvart efter Expressen.

22 minuter senare publicerades samma nyhet i Aftonbladet.

Redan den 19 april lades denna post upp i Facebookgruppen för demon Rätten till våra kroppar planerat, alltså den aktivitet Alhassani ville bilda opinion för genom sin intervju, och sedan plantering av “nyhet” i media.

Den 28 april firar Alhassani och hennes muslimska aktivistkompisar, bland annat konvertiten Johnnie Dunberg som själv hävdar att han är liberal. Han gratulerar till “grymt bra opinionsarbete”. Hon bekräftar själv att det är enda syftet. Hon sa också i intervjuer att hon inte tänkte söka några andra jobb för att fokusera på “det här fallet”. Jobbet var alltså inte viktigt.

De har en egen Facebook-grupp, en sluten grupp som de kallar Bojkotta SAS och därifrån kommentarerna är dumpade. I den uppmuntrar en av medlemmarna att man ska köra en konsumentmaktskampanj och helt enkelt ringa ner deras växel.

Dunberg har närmat sig ett flertal i den liberala sfären online tidigare men är alltså en av de drivande i den här nya organisationen för att flytta fram positionerna för landets mest framträdande islamister som Rashid Musa, Omar Mustafa och andra kända ansikten. Dunberg översatte artikeln till turkiska.

De planerade att via formgivning få artikeln att se ut som ett brev och skicka runt för spridning, förmodligen med målet att nå turkisk media. Av Erdogan kontrollerat statsmedia alltså.

Dunberg är också engagerad att få artikeln översatt till arabiska för att få spridning i arabiskspråkig media.

Aye Alhassani är för övrigt admin för gruppen att bojkotta SAS. Tillsammans med ett anonymt konto döpt till Christian Stoor.

Valet av namn är ändå intressant. Christian som kan tolkas på en anspelning på kristen. Och ordet stor. Stor kristen. Anonymt konto och inget som dyker upp på Google signalerar för mig att det är anonymt. Stor vill få många medlemmar till den slutna gruppen.

Han har skrivit det här meddelandet. Känns osannolikt att hans påståenden som “konsument” av SAS tjänster är annat än påhitt, ett led i kampanjen. Någon Christian Stoor finns förmodligen vare sig i SAS bonussystem eller i andra delar av verkligheten.

Texten ovan är uppdaterad 170508 på grund av att den kan missförstås på grund av ett dåligt ordval. 

Här bekräftar Alhassani än en gång om att målet är opinion och inget annat. Hon vill “göra skillnad”.

SAS har förtydligat sin policy på sin hemsida. Att policyn om uniform gäller alla anställda på flygplatser och i luften.

“Säkerheten kommer i första hand. För flygande personal ska inga plagg hindra syn eller hörsel och kunna riskera förmågan att hjälpa passagerare vid ett nödläge”

En sjal kan lätt åka ner över ögon och öron vid kraftig turbulens, ett plan som dyker etc. Ett plan är i luften och vad som helst kan hända teoretiskt. Alltså är just huvudbonader inte bara en fråga om att ha en neutral klädsel utan också en säkerhetsaspekt.

Jag mailade dem för att få ett förtydligande om att policyn alltså inte gäller personal som arbetar med andra funktioner, som kundservice, sälj eller ekonomi.

Gina Dirawi är den senaste i raden att engagera sig. Hon har jobbat mycket åt SVT. Som själva har exakt samma policy. De som syns i rutan får inte ha religiösa symboler, de som inte syns i rutan får ha det.

Det här har just islamisterna varit ute efter. Kitmwba Sabuni till exempel var ute och kritiserade detta redan 2013. Och krävde representation.

Det har ännu inte lyckats.

Och så dyker möjligheten att använda SAS som hävstång upp och blåsa liv i den här gamla debatten om rätten att villkorslöst i alla lägen på alla arbetsplatser klä sig efter eget behag i strid mot arbetsgivarens vilja.

Vips, dyker Sabuni upp i den video som laddades upp samma dag. Ihopklippt från personer som Rashid Musa och Behrang Miri som från olika städer filmat sig själva för att marknadsföra 1-maj demos och vara en del av den kampanj SAS-artikeln skulle vara fire-starter till. Vilket det lyckades med.

Filmen kan ni se här

I gruppen för att bojkotta SAS hittar man en bekant till – Amanj Aziz. Som fick pengar av Göteborg för rättighetsprojekt och bland annat bjudit in hatpredikanter för bidragen. 

Jag hittar även Elvir Gigovic, också känd från mina tidigare inlägg och från såväl den muslimska aktivistsfären som rättighetsindustrin. Omar Mustafa och Rashid Musa dyker upp som gubbarna i lådan.

De muslimska aktivisterna som koordinerade sina attacker mot SAS har också spammat deras FB-flöde med otrevliga kommentarer.

Det kom så många att SAS blev tvungna att rensa och spärra folk, förmodligen för att de var så otrevliga.

Dunberg, en person jag tror att man ändå ska hålla lite koll på i de här kretsarna, tänker högt om alla med hijab “skulle strejka”. Nu fungerar den svenska arbetsmarknaden inte så att anställda får avgöra själva när och hur de strejkar utan det avgör facket men det verkar vara helt obekant för Dunberg. Tycker ändå bara tanken han luftar säger något om graden av aktivism vi ser i det här nya nätverket.

Ett annat mål var att precis som autonoma rörelser brukar göra störa demokratiska möten för egna syften. Nätverket kuppade helt enkelt Löfvens tal i Göteborg och använda megafon för att överrösta honom med slagord.

“Vi kämpar bara för vår rätt att försörja oss”

Det är bara det att största problemet för muslimska kvinnor inte är att de inte får jobb som flygvärdinnor. Utan att de verkar ignorera alla de arbetsplatser som inte alls har några problem med slöjor. Till exempel SAS och deras kundservice eller ekonomiavdelning.

Summa summarum syftar alltså hela den här cirkusen till en enda sak: via medial aktivism som Alhassani lyckades med, använda utnyttja media och få till ett drev med internationella återverkningar för att få stöd och säkert finansiering i slutändan från muslimer i andra länder.

Nätverket Rätten till våra kroppar är bara ytterligare ett försök för samma gamla vanliga gäng att kräva representation, särskilda regler, pengar och makt i slutändan. Än så länge har de vad jag vet inga bidrag men jag har mycket svårt att se att inte dessa skickliga bidragsentreprenörer som är engagerade redan har det som ett av målen. De startar väl något projekt med “rasism/demokrati/femiminism….fill in the blank” och viggar deg från Arvsfonden och min favorit MUCF.

För oss som granskar den här branschen är det bara fler personer och ännu en förening att hålla reda på och kontinuerligt lyfta på olika stenar runt om för att jaga bort skuggorna.

47 kommentarer till Nya offensiven från muslimska aktivister

 1. Tack.. Informativt skrivet. De flesta har nog förstått att detta bara är ett försök till uppmärksamhet och en ickefråga. Blir så trött på dessa människor som tyvärr förefaller aningens diminutiva i sin tankeutövning..

 2. Bra att du drar fram detta. Ska försöka sprida det även om jag inte direkt är någon kändisbloggare med stora följarnät.

 3. Stoor som påstår sig vara Diamantmedlem och att detta är den högsta frequent flyer nivån har uppenbarligen ingen koll. Pandion är en nivå högre. Det vet alla som ligger på Diamant eftersom man måste flyga rätt mycket för att bli Diamant och de flesta vill upp till den högsta nivån. Stoor är en bluff. Dessutom som Rebecka påpekar knappt skrivkunnig.

 4. Rebecca!
  Vilka ansträngningar och vilket hundjobb du gjort för att komma kärnan närmare i denna skenbara diskrimineringsfråga. Islamismen trycker på och det är inte längre självklart att vi kan känna oss trygga upprätthållandet av neutralitetsprincipen gällande ras, religion, kön, sexuell läggning, etc. Bara en tidsfråga innan den muhammedanska lobbyismen får igenom positiv särbehandling än här än där.
  Skulle inte förvåna mig om programledare och nyhetsuppläsare snart får bära sjal och om sisådär 5-10 år till och med burka!
  Vi måste givetvis stå emot smygislamiseringen på alla fronter och du är en klippa och portalgestalt i vår tid, Rebecca!
  Kan knappt hålla mig inför din nästa faktagranskning!
  Björn Olof Andersson

 5. Mycket bra och skrämmande inlägg. Däremot förstår jag inte din kritik mot svenskan i inläggen av Christian Stoor? Ser snarare ut som att det är Johnnie Dunberg som skrivit dem, men att svenskan skulle vara dålig? Hur?

 6. Tack för att du granskar islamisterna. De har helt tydligt en agenda och sedan jag såg den norska filmen om Muslimska Brödraskapet som vill ta över Europa med slöjor och barnvagnar så är jag väldigt rädd för hur de kan komma att påverka vår och våra efterkommandes framtid. Det behövs personer som du som inte backar utan tar fram fakta för det är fortfarande alldeles för många som inte inser vad de håller på med.

 7. Hej.

  Jag hoppas du informerar SAS om detta; även om bidragsmedia troligen kommer att förtiga vad du grävt fram, så kanske ett företags informationsavdelning är intresserad.

  För övrigt känns det bra att veta att det i alla fall finns en journalist i Sverige – håll ut! Du, och andra som vill veta istället för att tycka och känna får förhoppningsvis snart medvind.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 8. Den slutsats arbetsgivare kommer att dra av detta är att det är för riskabelt att kalla folk med muslimskt klingande namn till intervju. Är det kanske aktivisternas avsikt, att öka utanförskapet och därmed sin egen rekryteringsbas, genom att avskräcka företag från att anställa muslimer?

 9. Hej! Vilket mastodontarbete att avslöja alla dessa vändningar i ämnet, beundransvärt. Men jag misstänkte redan från början att hon var inte intresserad av jobbet, det var endast att blåsa liv i något som muslimer känner att de börjar tappa. Hur vore det om inte socialbidrag fanns, skulle hon kasta slöjan och börja jobba? Jag tror att det enda sättet till anpassning är att frysa bidrag, då blir man tvungen att anpassa sig, men nu har man ett val att jobba eller inte, och det retar många, som går upp tidigt, lämnar barn pådagis sliter o betalar höga skatt till de som VÄLJER huckle!

 10. Du är så modig, Rebecca! Var rädd om dig. Min reflektion på dessa historier är att så som denna (snygga) brud samt hennes kompisar resonerar bevisar att hon och hennes gelikar är säkra på att bli försörjda på annat sätt än genom eget hederligt arbete – av svenska staten eller någon annan stat? Dessa personer begriper inte att de genom sitt fräcka uppförande är brända för all framtid hos seriösa svenska arbetsgivare. Sverige är ett litet land och särskilt Stockholm är en liten håla och deras utländska namn lätta att hålla reda på. Så som denna kvinna och hennes kompisar resonerar visar att det finns en stor grupp personer som inte är anpassade till svenskt arbetsliv och inte heller tänker bli det – någonsin. Med vänlig hälsning, Inger.

 11. Väldigt välskriven och viktig text. Vi får aldrig blanda ihop friheter med privilegier. Det verkar finnas en attityd bland människor att det är OK för dig så länge ett företag är stort nog, att kräva vad som helst av dem. Och du har ingen rätt till detta. När du erbjuds ett jobb så är din lön ett bevis på att du får betalt för att leva upp till vad din arbetsgivare förväntas av dig. Det är inte en inbjudan till att också direkt börja tänja på gränser och förvänta dig saker.

 12. Mycket bra skrivet! Det finns klädkoder av en anledning, ett företag som vänder sig till hela allmänheten ska inte ta ställning för vissa religiösa eller politiska grupper, de ska vara neutrala.

  För vad blir annars resultatet om man låter en vissa grupp som i detta fallet muslimer, bestämma framöver?

  Tvinga (med rasistkortet draget..) till sig ett jobb på Systembolaget, och sedan kräva att de slutar sälja alkohol då det strider mot muslimers troslära?
  Tvinga till sig ett jobb på ett slakteri och sedan kräva att de slutar hantera grisar?
  Tvinga till sig ett jobb i en mataffär och kräva att de sluta sälja fläskkött?

 13. Hon läser b,la kursen medieaktivism på Södertörn, inget långskott att det var där idén kom ifrån

 14. Krigsföring kan föras på två sätt. Med våld eller med ord. När det förs med ord är aldrig poängen att kompromissa, utan att vinna mark.

  Alltså för islamister krig mot sekulära värderingar just nu. Vilket de försöker få med religiösa som grupp att tillslut likställa sekulära värden med ateism å intolerans.

 15. Aktivisterna är inne på SAS facebooksida och försöker bomba där. Det går väl sådär. Mycket mothugg från normala människor.

  Rebeckas grävande har hamnat i Expressen. Jag vet inte om det är en merit eller inte.

 16. Strålande grävt.
  Dock var det i Malmö Löfven blev megafonerad. Inte Göteborg.

 17. Referens till Christian Stoor:

  “Dragons, Serpents, and Slayers in the Classical and Early Christian Worlds …
  Av Daniel Ogden”

  Sidan 278:
  “ASSIPATTLE SLAYS THE STOOR WORM BY SAILING INTO ITS MOUTH AND DIGGING BURNING PEAT INTO ITS LIVER”

  “The Stoor Worm is a monstrous sea serpent that girds the earth with it’s length. One day it comes to attack Assipattles homleland, the location of which is unstated, though the context suggests Scandinavia.”

  Länk:
  //books.google.se/books?id=Vv0Fxm6Amh4C&pg=PA278&lpg=PA278&dq=Christian+Stoor&source=bl&ots=ut2yS8vOM0&sig=ibnWjgYKsjCgDl35O-1NU9UMmS4&hl=sv&sa=X&ved=0ahUKEwid_o2NmtbTAhXkdpoKHUMyAeM4ChDoAQhbMAw#v=onepage&q&f=false

  Bra research-jobb angående artikeln.

  För övrigt får alla gärna dela artikeln till SAS och tacka dem för att de står upp för sitt värdegrunds arbete, likt många svenska företag gör. Dela gärna också artikeln till våra politiker så de får se hur demokratin motarbetas av islamistiska lobby- grupper. Tror inte att folk (inklusive muslimer och politiker) inte riktigt förstår vilka motsättningar och konflikter det här skapar i samhället.

  Det kommer i slutändan innebära att vi måste göra en revision av den svenska grundlagen. Och påpeka på att Sverige är sekulärt och att religionen inte står över den svenska regeringsformen som bestämmer lagen. Det är fritt att utöva religion i Sverige, men det utföres privat. Och det är också fritt att lämna landet i fall det svenska samhället inte passar.

  För övrigt undrar jag i fall det kan få lagliga påföljder och konsekvenser. Då det är väldigt tydligt att just den här lobby-gruppen medvetet och aktivt jobbat för att misskreditera förtalat ett svenskt/internationellt företag.

 18. Varför får jag känslan av att Sverige går åt fel håll framförallt mot Mellanöstern.

  Snart är hela samhället genomsyrat av religiösa fanatiker som kräver särbehandling och andra villkor.

 19. Bra jobbat Rebecca. Detta verkar ha fått stort genomslag i Expressen. Det saknar helt vett och förstånd när dessa muslimska aktivister sätter igång med sina aktiviteter som enbart är propaganda. Som SAS resenär ser jag ingen förlust av att dessa person bojkottar SAS.

 20. Så länge Samere inte får bäre kniv på flyget,så länge får man inte dölja sit ansikte på flyget.slut på diskutionen.

 21. Det är ytterst allvarligt att @svt låtit sig utnyttjas i denna kampanj.

 22. Djupt imponerad över ditt enorma arbete med att reda ut vad denna kvinna hittat på..
  Detta visar också hur lätt det är att med lite kunskap manipulera svensk media.
  “Källkontroll” är ju numera ingen tidskrävande sysselsättning hos svenska skribenter, “rätta åsikter” är viktigare, en variant på det klassiska “kolla aldrig en god story – då kan den spricka”
  Tack för Ditt arbete!

 23. Bra jobbat att avslöja slöjkampanjen! Blir allt mer skrämd över den i Sverige tilltagande acceptansen för ett kvinnoförtryckande plagg som symboliserar kvinnans underkastelse. Mindre än hundra år efter att kvinnor fick rösträtt ska man nu uppleva att vi går kräftgång vad gäller kvinnors frihet!

 24. Kolla flygbolagen från de muslimska länderna och deras klädkoder.
  Googla t ex ‘qatar airways female cabin crew uniform’

 25. Detta är inte något nytt. Sådana fejk-kampanjer är väl kända i och med “mjölk skandalen” och “Hijabgate”. Bra jobbat och grävt, Rebecca Weidmo Udell!

 26. Jag anser att SAS handlade helt rätt. En person som har religiöst fundamentalistisk uppfattning om sin klädsel kan också ha fundamentalistisk uppfattning om andra ting eller handlingar. Detta hör inte hemma i flygverksamheten.
  Att det är fake, spelar egentligen ingen roll för huvudfrågan 😉

 27. Att Edda Manga, kommunist och gift med kulturrelativisten Mattias Gardell dyker upp i bloggfältet är bara allt för förutsägbart. Edda Manga har nyligen tilldelats 5 milj
  av forskningsrådet för att försöka utforma kriterier för att mäta rasdiskriminering i Sverige. Den narcissistiska identitetpolitiken är akademisk storindustri och som vi
  ser kombinerar förment objektiva forskare gärna rollen med den som politisk aktivist. Vad Edda Mangas forskning kommer utmynna i är därför lika förutsägbart.

 28. Oerhört uppskattad samt intressant granskning av dessa vidriga, hycklande islam-aktivister som får mig att tappa tron på mänskligheten.

 29. Mycket bra och intressant text.
  Skulle vara intressant med mer fakta kring denna fråga.
  Vad har de att tjäna det egentligen? Det är väl inte så att Sverige hindrar dem att försörja sig. Man bör väl titta på realistiska mål när man söker jobb och säger arb.givare nej så är det så.
  Funderar på att gå till pressen för att jag inte fick jobb som pilot för att jag inte hade rätt utbildning för det. Det måste vara statens fel som inte fixade det ifrån början.

 30. Ta gärna kontakt med mig, då jag vill vara med och hjälpa till. Min mejl ser ni.

 31. I came hereafter reading about Aye AlHassani on Dina Dirawis Instagram and then googling her name. I found the news strange. It’s unfortunate what this girl did and how she is twisting things. The uniform policy applies to all workers yet the headscarf is deliberately singled o in her version of the story. Thank God for your work and for the truth which prevailed. I hope more people will read your work. Dina Dirawi was very outraged and defending the hard scarf in more posts. If only she had done some basic digging around and bothered to learn the truth

  Shame on Aye AlHassani for storing problems.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap