En dag demonstration, 364 dagar fest

Skenhelig.

Ett bra ord att beskriva svensk fackföreningsrörelse. Ett annat ord är dubbelmoral. De har inga problem att kräva att andra inte ska göra vinster men tjäna stora pengar själva. Och det har heller inga problem med att demonstrera en dag per år men de övriga 364 dagarna festa och leva loppan för medlemmarnas pengar.

Som den senaste i raden av skandaler som kontinuerligt briserar kring LO – Transportarbetarförbundets numera före detta ordförande som bjöd polare på resa och köpte starksprit och lyxmat för medlemspengar.

Alkohol är för övrigt den vanligaste skandalen inom LO alldeles oavsett hur många akoholpolicys som skrivs. Kommunal langade till exempel lådvis med vin till sin festvåning från sin lyxkrog. 

Kommunal gick för övrigt 320 miljoner back på att driva lyxkrog.

Man undrar hur stor andel av de 14 miljoner pamparna i Seko i Gävle-Dala som gick till sprit?

Lägenheter är en annan pampfavorit.

Förra året blev det till exempel känt att sosse-borgen KF gett en paradvåning till ordföranden så att de kunde sälja sin bostadsrätt och kamma hem stora pengar. Den såldes sedan för 10 miljoner.

LO-facket GS ordförande försvarade sin lyxvåning med att många medlemmar nog har takterrass och bastu.

En annan sossepamp med kopplingar till Byggnads blev avstängd 2015 för bedrägeri.

Det måste vara skönt att det snart är 2 maj så att LO-pampsfären kan återgå till att festa och förskingra medlemspengar.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!