Statsrådens förening vill skapa trollarmé

 

Hanif Bali upptäckte nyss att Stockholms Arbetarekommuns motioner till kongressen i helgen, det vill säga den S-förening som Stefan Löfven, Ylva Johansson, Anders Ygeman och Annika Strandhäll tillhör, skickar en mycket märklig motion till kongressen.

 

Detta är inte ett förslag från Stockholms Allmänna Kvinnoklubb i största allmänhet utan föreningen i Stockholm antog alltså motionen och skickade in den till kongressen. Detta innebär i klartext att statsråden Ygeman, Strandhäll, Johansson samt statsministern står bakom den för de är medlemmar i den föreningen.

Och förslaget är alltså att Socialdemokraterna startar utbildningar i hur man startar anonyma Facebook-konton samt organisera är gräsrotsarmé av troll på sociala medier, med målsättningen 100 000.

Att en del av ett parti ens föreslår att man ska trolla internet är anmärkningsvärt i sig. Att det är en av landets mäktigaste S-föreningar där stora delar av regeringen ingår är ofattbart

Nedan ser ni att dessa ställde upp för Stockholms Arbetarekommun i valet. 

 

Andra saker Ygeman och Löfven ställer sig bakom är att införa löntagarfonderna 2.0 genom att politiken ska via Medbestämmandelagen öka fackens makt över företagen, subventionera politiskt på olika sätt att anställda ska kunna ta kontroll över företag de jobbar på och lagstadga förköpsrätt av konkursade företag samt använda pensionsfonderna facken har.

De första löntagarfonderna byggde ju på en lag som tvingade alla företag att via nyemissioner varje år GE facken delar av företaget varje år, som LO skulle kontrollera via särskilda Löntagarfonder. Nu har sossarna blivit smartare och föreslår inte den typen av stöld. Istället ska opinionen bedrivas mjukare med prat om förköpsrätt och MBL. Men andemeningen kvarstår: anställda ska via politikerna ges makt över företagen.

 

 

En tredje extrem motion som Strandhäll och gänget skickar iväg är att tvinga varje gymnasieelev att genomföra praktiska block från yrkeslinjerna.

Även återförstatliga Apoteken är en fråga Stockholmsföreningen kräver, vilket är lite pikant eftersom det ligger på Annika Strandhälls bord.

I en av motionerna påstår sossarna på allvar att höginkomsttagare ”får totalt sett störst del av det gemensamma”. Vilket givetvis inte har någon förankring i verkligheten.

Folk som betalar 70 %-iga marginalskatter betalar i oändligt mycket mer till systemet än de får ut. De jobbar dessutom längre, är mindre sjuka och belastar såväl sjukpenning som vården i betydligt mindre utsträckning är låginkomsttagare och bidragstagare. Utan höginkomsttagarna skulle landet konkursa, det är deras skatteinbetalningar via företag de driver, statliga skatter och värnskatter samt konsumtion som bidrar mest till statens intäkter i förhållande till deras andel av befolkningen. För att inte tala om de jobb de skapar för andra i samhället.

Men sprida falsk fakta ligger tyvärr i tiden. Synd att regeringen inte ens kan se till att sina egna föreningar låter bli. Och om de inte ens kan de, hur ska de kunna medverka till att debatten först på faktanivå befriad från alternativa fakta, fake news och faktaresistens?

Men makten framför allt. Den sanningen har alltid gällt för Socialdemokrater

Uppdatering 25 januari 2018:

Att de nu blivit avslöjade med några av sina trollkonton är alltså inte förvånande. Frågan är bara hur många fler som finns. Stefan Löfvens reaktion – att inte ta ansvar utan att kalla till sig alla andra partiers partiledare – är en vanlig S-manöver att försöka skylla ifrån sig. Flytta fokus.

Makten framför allt. Det är därför S är så skadliga för svensk politik. 

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!