Search
Close this search box.

Public service och förtroendet

Igår presenterade Medieakademin sin årliga Förtroendebarometer. Huruvida den verkligen mäter folks förtroende kan diskuteras men det är i alla fall något mediabranschen gärna använder som referens. Särskilt public service. Senast Jan Helin diskuterade förtroendet för public service tog han upp att de ligger högst i mätningen till exempel.   Som synes faller förtroendet för de flesta aktörerna inom media. Bland de yngsta tappar Sverige Radio 4 enheter och SVT hela 8 enheter mot mätningen från förra året. För det är alltid det som är intressant - förändringen. DN tappar 7 enheter och lokala tidningen 9. Aftonbladet lyckas däremot öka 2 och Expressen 1. Även bland de äldsta tappar public service stort. 7 enheter för Sveriges Radio och 5 för SVT....

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon