Search
Close this search box.

Karolina Skog – kommunernas Robin Hood

Miljöministern är på korståg. Hon vill återkommunalisera en hel bransch: återvinning.  1994 la riksdagen över ansvaret på att återvinna förpackningar på industrin som tillverkar dem, det så kallade producentansvaret. I 23 år i år har alltså företagen byggt upp en väl fungerande struktur för återvinning av olika förpackningar. Men nu kräver regeringen, med Karolina Skog i spetsen, att branschen återkommunaliseras. I en artikel i Dagens Nyheter hänvisar Skog bland annat till en rapport Avfall Sverige gjort, som råkar vara den organisation som hårdast via lobbying drivit på för att flytta tillbaka återvinningen till kommunerna. Vilka är då Avfall Sverige? Jo, organisationen för de kommunala återvinningsbolagen. De bedriver hårdast opinionsbildning just mot Miljödepartementet, där Skog är chef. Återvinning är ju som...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon