Sök
Stäng denna sökruta.

Byggbranschens Bad Boys – Peab

Att vi har en stor accellererande bostadskris har inte undgått någon. Inte heller att vi har en dåligt fungerande marknad för bostäder, där fyra stora jättebolag fullständigt dominerar marknaden. Göteborgsposten hade nyligen en bra artikel inklusive fin grafik på hur det fungerar i Sverige - vi har EU:s högsta bostadskostnader. För att vi har fackförbund som sedan urminnes tider i princip kunnat beställa lagstiftning av Socialdemokraterna och därmed tillskansat sig oproportionerligt mycket makt. Och vi har skyhöga löner. En byggarbetare i Stockholm med några års erfarenhet tjänar kan tjäna 38 000 kronor per månad, utan en enda krona i studieskulder eller förlorad arbetsårsinkomster som högskoleutbildade har. En 19-årig nyutbildad byggare tjänar ungefär som en gymnasielärare som har 5 års högskolestudier.  Grafiken...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon