Kommunal och tuppen


Att det stormats kring fackförbundet Kommunal är det många som känner till.

Bara för ett år sedan avslöjade Aftonbladet i en förtjänstfull granskning, med all säkerhet via en intern läcka eftersom en del saker hade varit omöjliga att få reda på annars (Marholmen drevs till ex av kommanditbolaget Lyran och KB har inga publika årsredovisningar).

Det var allt från porrshower på egenägda lyxkrogen och privata vinfester betalda av medlemmar till hotellbesök med familjien på somrarna på egenägda hotellet i skärgården.

Marholmen är nu såld, för 14,5 miljoner kronor.

En annan rolig grej med Kommunal som färre kommer ihåg är nog att de 2012 tänkte byta namn. SKTF hade då bytt till Vision, det fackförbund Annika Strandhäll var ordförande för innan hon blev statsråd.

Några av namnen av Fack Ett, Fundament och Tjugofyrasju. Ironiskt nog var ett av skälen till detta att så många medlemmar nu jobbade för privata bolag att Kommunal inte kändes relevant längre. Idag driver Kommunal linjen att privata bolag ska förbjudas.

Samma genier på Kommunal som alltså ville döpa om förbundet till Fundament, som tyckte att öppna lyxkrog var en briljant idé eller ha porrshower har nu gnuggat geniknölarna rejält och skapat en…….tupp. 

Ni läste rätt. Och ordföranden Tobias Baudin ställer glatt upp som skådis i filmerna som ska marknadsföra robottuppen.

Kommunal har alltså ca 500 000 medlemmar (de tappade var 50:e medlem efter skandalen och flera tiotusen lämnade). Den aboslut största majoriteten är kvinnor. Men ordföranden är man, en tupp i en hönsgård kanske någon elakt skulle säga. Ett gammalt ordspråk just för en ensam man bland massa kvinnor.

I detta läge bestämmer sig alltså Kommunal för att just tupp är ett bra ord på projektet. 

Tuppen ska “övervaka” sociala medier och vad som sägs om Kommunal så att de “kan bli bättre”. Hur tuppen vet exakt vilka som är medlemmar är oklart men är det inte något obehagligt över grejen, att den där tuppen (som egentligen är en kodsträng givetvis) övervakar dig på sociala medier? Kommer det här inlägget komma in i Tuppbarometern undrar man ju direkt. Även om jag inte är medlem.

Ja, vad ska man säga.

Kommunal är inte det tråkigaste fackförbundet i alla fall.

10 kommentarer till Kommunal och tuppen

 1. Jag blev förvånad när du skrev att Marholmen nu sålts för 14,5 miljoner. Det är också ett faktafel baserat på del länk du ger. Det är en stor skillnad att de lagt ut den för 14,5 mkr och att någon köpare nappat på samma pris.

 2. Det ryktas att Puma Swede är konsulten bakom filmerna:
  “We need some more cock in Kommunal”. Och Tomas Baudin nappade!

 3. tuppjuck eller hjärnblödning?
  trodde botten var nådd, men inte
  tack till Rebecca som på ett så korrekt och faktamässigt rätt klär av den dubbelmoral som genomsyrar Lo-förbunden i alla sammanhang, inte minst när det handlar om pengar
  denna tunna glasyren tål inte att skrapas på mycket innan den faller platt till marken och kejsaren står där helt naken
  med en tupp i toppen kan allt bli galet!!
  man tjänar gärna pengar på det man offentligt inte gillar och dubbelmoral är INTE dubbelt så bra

 4. Kommunal är verkligen roligt! En tupp övervakar inte bara hönorna, utan även andra tuppar! Dödar till och med om det är nödvändigt!
  Så symbolen för övervakning tuppen är bra!

 5. Det är väl inte bara för att många jobbar i privata företag som man vill byta namn. Namnet “Kommunal” har så enormt negativ klang efter skandalerna att man inte kan behålla det. Det är anledningen.

 6. Då är det bara att i samtliga negativa kommentarer klämma in ordet Kommunal, oavsett om det är relevant eller ej, så att denna “tupp” dränks i negativismens namn…

 7. Med tanke på Kommunals porrklubbar passar det kanske bra med en “cock”…. Men egentligen hade en kalkon passat bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap