Search
Close this search box.

SVT:s inkonsekvens

Igår kommenterade SVT hela soppan kring Önnevall, de två kollegorna och domen, samt rättegångskostnaderna. På bloggen försöker den del av SVT som varit inblandad i detta förklara men många andra frågetecken uppstår hos mig som läsare.  Först konstaterar SVT att de tre journalisterna agerat på eget bevåg och utanför det journalistiska uppdrag de var utsända att göra. Vilket faller sig naturligt för att dokumentärserien de gjorde handlade om nationalism och inte flyktingkrisen dessutom. Och det ingick heller inte i uppdraget att smuggla människor.     Men trots att serien handlade om nationalism valde journalisterna att efter sitt beslut att smuggla in pojken själva att filma allting. De hade kunnat låta bli det, på en reportageresa filmas ju inte allt journalisterna...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon