Sök
Stäng denna sökruta.

Licenspengar till kriminalitet

SVT-journalisten Fredrik Önnewall reste runt och gjorde dokumentärserien Fosterland på uppdrag av SVT, om nationalismen. Den första säsongen sändes 2015, säsong två under 2016. I avsnitt 4 av den första säsongen var Önnevall och teamet i Grekland. Då beslutade de sig för att smuggla in en 15-årig syrisk flykting från Grekland till Sverige, via de delar av EU som ligger mellan oss och Grekland. Önnevalls egna ord var: 15-åringen befann sig i fara.      En privatperson som såg programmet anmälde Önnevall och han åtalades i höstas, den 17 november 2016 lämnades åtalet in. Chefsrådman Andersson beskrev händelsen som att journalisterna planerat resan tillsammans, bestämt sig för att fejka att vara turister, ändrade pojkens utseende genom ny frisyr och reste sedan till Sverige. Brottet är alltså...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon