Sök
Stäng denna sökruta.

LO vill bli myndighetsutövare

I morgon röstar riksdagen om det ska bli lag att kräva kollektivavtal vid offentlig upphandling. Den offentliga marknaden är varje år över 600 miljarder kronor, som det offentliga handlar av det privata. En lag om krav på kollektivavtal skulle alltså få långtgående konsekvenser.  Redan 2013 formulerade LO sin idé, för den kommer från dem. De döpte den till "Vita jobb" så att alla ska få uppfattningen att utan deras modell är jobben svarta. Fult. Jag skulle hellre kalla dem röda jobb. För att kräva kollektivavtal för all offentlig upphandling är den första av många avbetalningar Socialdemokraterna nu gör för de många tiotals miljoner kronor de får varje år, och alla de mantimmar, annonsering etc de också får inte minst...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon