Sök
Stäng denna sökruta.

Wallström och FN-spelet

Utrikesminister Wallströms mesta jobb har sedan tillträdet gått ut på att kampanja för att Sverige skulle få en plats i FNs säkerhetsråd.  Devisen verkar ha varit "kosta vad det kosta vill". Men andra människors pengar är inte något som verkar bekymra Wallström särskilt mycket. Hon har själv heller inte betalat skatt i Sverige under större delen av perioden från tidigt 2000-tal till tillträdet som utrikesminister 3 oktober 2014. Hon tjänade 19 miljoner efter skatt och har dessutom rätt till EU-pension på ytterligare 19 miljoner kronor efter skatt.  FN-uppdraget hon fick   Hon fick ett FN-jobb efter kommissionen men då betalade inte FN hennes lön. Det gjorde svenska skattebetalare och fick hosta upp 80 000 efter skatt per månad. Inte heller här skattade...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon