Search
Close this search box.

Fredrika Bremer-förbundet sprider myter

Idag kan man läsa en artikel från Fredrika Bremer-förbundet om föräldraförsäkringen med titeln "Jämställdhet måste gå före valfrihet". Titeln sammanfattar innehållet väl och kraven från artikelförfattarna är att  regeringen omedelbart borde tvångskvotera föräldraförsäkringen 50/50, inklusive VAB-dagarna.  Motivet är jämställdhet.  Det är en veritabel uppvisning i medvetena missförstånd och ren mytbildning om jämställdhet och jag ska förklara varför.  Jag valde att replikera här istället på SVT Opinion helt enkelt för att jag ville få ut svaret direkt och inte behöva vänta till nästa vecka. Ju kortare tid sådana här felaktigheter får stå oemotsagda desto bättre.  Jag kommer gå igenom felaktighet efter felaktighet och visa hur och varför det är fel. Inledningsvis den så vanliga men alltid felaktiga siffran 3,6 miljoner som feminister...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon