Sök
Stäng denna sökruta.

Kapitulation av utbildningen

I dagens Svenska Dabladet kan man på Brännpunkt läsa en debattartikel från en svensklärare som på fullt allvar tycker att vi ska ge upp att lära barn skillnaden mellan "de" och "dem" och avskaffa dem båda för ordet "dom".  Det är för jobbigt, låter läraren meddela. Det går inte att lära barnen. En uppförsbacke.  Sällan har man väl skådat en bättre illustration på samtidens slapphet.  Det enda bra med artikeln är att den just sätter fingret på någonting som skavt i mig länge. Den när utbildning blev synonymt med den av samhället utvalda kunskapen förmedlat av olika kommunala insititutioner - förskola, fritids och skola.  För de ÄR inte synonymt med utbildning. De ska betraktas som en del av den utbildning våra...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon