Dan Eliassons walk of shame


Aldrig har väl en myndighetschef så snabbt blivit så kritiserad som vår rikspolischef Dan Eliasson. 

Få personer har heller inte varit inblandad i så många skandaler som Eliasson, innan han utsågs till rikspolischef den 20 november 2014.

Jag har därför sammanställt allt jag kunnat hitta kring vår rikspolischef. För han skulle aldrig blivit utsedd.

Det är dags att vi packar väskan åt Eliasson. 

Eliassons första möte med polismyndigheten kom som 17-åring, då han och hans kompisar  i Hedemora krossade en butikägares fönster för “att han var kapitalist”. Nu tycker inte jag att domar för skadegörelse när man är tonåring ska ligga en till last när man är vuxen.

Jag vill däremot illustrera dels hans politiska hemvist, dels den attityd som präglat hela hans karriär efter den där incidenten. 

Tio månader efter att han tillträtt kom första vågen av protester från poliserna, i kampanjen “Nu räcker det”. I och för sig riktades framför allt kritik mot den omorganisation som dragits igång redan innan Eliasson tillträtt men han hade även på sin korta tid lyckats få omdömet “jag saknar förtroende för Dan Eliasson”. 

Nättidningen Blåljus vittnade om katastrofstämning inom polisen där många funderar på att helt enkelt sluta för att saker fungerar så dåligt. 

Polisfacket i Skåne har inte heller förtroende för Eliasson, bland annat för att han inte håller sig till sanningen om hur polisen jobbar. 

I januari 2016 mördades en anställd på ett HVB-hem,  en ung kvinna anfölls med kniv av en av de ensamkommande barnen som bodde där. Han hade uppgivit att han var 15 år, men under rättsprocessen konstaterades det att han var över 18 år. 

– Vad tycker om du om det inträffade?
– Man blir naturligtvis förtvivlad å alla inblandades vägnar, naturligtvis för den som dödats och dennes anhöriga men också för en enskild ung kille som begår en sån här förskräcklig händelse.

– Vad har den personen varit med om för något, vilka omständigheter har den killen växt upp under, vad är det för trauma som han bär med sig? Hela den här flyktingkrisen visar ju på hur orättvist livet är i många delar av världen.

Det är en sak att vara medkännande, men detta går över alla proportioner och är en skymf mot den mördade flickan och hennes familj. Man kan inte vara så här empatislös gentemot ett brottsoffer och relativisera lagens allvarligaste brott, som mord och dråp är, som rikspolischef.

Han företräder rättssamhället och ska stå på brottsoffrens och samhällets sida. 

Närpolischef Anders Karlsson reagerade precis som jag och många andra, och skrev en mycket delad och hyllad debattartikel om att Eliasson borde be alla brottsoffer om ursäkt. 

Hyllningarna strömmade in från poliskåren. 

I januari hade Eliasson ett annat problem att hantera – uppgifterna att polisen hade mörkat sexövergreppen under ungdomsfestivalen We are Sthlm 2014. 

Eliasson twittrade att saken skulle utredas. I augusti i år la nationalekonomen Tino Sanandaji ut rapporten som han begärt ut, på sin blogg

Dan Eliassons lösning på problemet med sexövergrepp på festivaler blev det redan klassiska PR-haveriet “tafsa-inte-armbanden” som polisen delade ut på festivaler. Dan Eliasson poserade själv med ett på armen. Ett så kallat självmål. 

Jag tror att den här kampanjen kommer användas på landets kommunikationsutbildningar som exempel på hur man inte ska göra under lång tid framöver. 

I Almedalen i somras i en intervju med Eliasson sa programledaren att Jimmie Åkesson skrivit att “Eliasson är naturkatastrof som sveper över myndighets-Sverige”. 

Då svarade Eliasson om Jimmie Åkesson kräver hans avgång så ser han det som en merit och nbsp; att han avgår om Jimmie Åkesson blir statsminister. Han gillar inte hans politik. 

– Är det rätt av myndighetschefer att ha åsikter om politik?
– Ja, myndighetschefer har också åsikter

Men reaktionerna från kåren blev återigen kraftiga, för Eliasson är som sagt myndighetschef. Han är byråkrat och ska inte hysa några politiska preferenser offentligt som sådan. Det får han hålla privat. 

Polisinspektör Anders Karlsson i Göteborg skrev ett öppet brev på Facebook som blev viralt och hamnade i Expressen, på exakt det temat: en myndighetschef ska representera alla medborgare. Även Sverigedemokrater. 

Dan Eliassons svar: jag har rätt att utnyttja min rätt till yttrandefrihet.

Det Eliassonska standardsvaret. 

Den åsikten gav Eliasson en anmälan för tjänstefel.

Eftersom sommaren skrev Eliasson på polisens hemsida ett brev med rubriken “Vi klarade även denna sommar” till, ja, alla som vill läsa verkar det som. Framför allt media. Målgruppen kan inte ha varit sina egna anställda givet hur det var formulerat. 

Eller vad sägs om: “själv är jag något kilo lättare, utsövd och har mängder med energi“.

Och: “Som vanligt har det pratats om för lite bemanning under sommaren. Vissa har till och med hävdat att denna sommar varit besvärligare än vanligt med bemanningen, men trots det har vi lyckats dra runt verksamheten även denna sommar. Bra jobbat och stort ansvarstagande som vanligt!

Han hävdade också att omorganisationen börjar “kännas bättre”. 

Poliskåren rasade. Han kallades till exempel tondöv av vice ordförande i Polisförbundet Anna Nellberg Dennis. 

Ett år tidigare, när en annan polis som också är aktiv på Twitter, Peppe Larsson, kritiserade Eliasson, ville han hellre vila vid grillen än svara på frågor. Det är viktigt att vara utvilad. 

Göteborgspostens ledarredaktör Alice Teodorescu skrev i augusti en kritisk artikel om Eliasson och sammanställde både sommarens bränder och reaktionerna på dem och en del av den kritik han hunnit få genom förordnandet. Till exempel att han i en intervju i Sveriges radio bad programledaren att berätta hur polisen kan jobba smartare samt anklagade honom för att raljera. 

Givet att Eliasson just är denna maktfullkomliga och snarstuckna person som han så många gånger visat kunde han inte låta bli att replikera och kalla även denna journalist saker, som att Teodorescu inte var sansad i sin artikel, inte kollat fakta eller gjort research. 

Den 6 oktober sa Polismyndighetens kommunikationsdirektör Unni Jerndahl upp sig efter bara två år. Skälet – hon och Eliasson kommer inte överens. 

En dyr konflikt. Jerndahl blev utköpt och får behålla sin lön på 100 000 kronor per månad ett år, utan avräkning ett halvår. Det vill säga, även om hon får ett nytt jobb. Konflikten kostar skattebetalarna 1,7 miljoner kronor (inkl sociala avgifter).

I slutet av september i år blev det känt att rikspolischefen och hans kansli ändrat formuleringar i en kritisk rapport från Statskontoret. Till exempel hade formuleringen “Svagt förtroende mellan stöd- och kärnverksamhet” ändrats till “Omorganisation kräver systemskifte” och vissa kritiska formuleringar helt tagits bort, som “Stödverksamheten upplever sig vara åsidosatt”

8 av 10 poliser funderar på att sluta som polis enligt en undersökning av Polisförbundet från 2015.

Men Eliasson är inte den enda som är nöjd. Stefan Löfven är i vanlig ordning också nöjd och struntar därför i att ge polisen högre anslag. De ville ha 800 miljoner – de få 100 miljoner. Trots att uppklaringsprocenten minskat, poliser går på knäna i sin vardag, polisen måste lösa problem flyktingkrisen orsakat och det är de som ska leta reda på och verkställa alla utvisningar. 

Vem är egentligen Dan Eliasson och hur fick vi honom på halsen som högsta polischef?

På polisens hemsida kan man läsa hans CV. Han har en jur kand och har en lång karriär bakom sig i Socialdemokratiska arbetarpartiet. Han har jobbat åt både justitieminister Laila Freiwalds och Thomas Bodström, den senare var han statssekreterare åt mellan 2001 och 2006. 

Innan han blev statssekreterare blev han utsedd till ambassadör och var en av de som fick vara värdar när Sverige var ordförande i EU

Han var tillsammans med Thomas Bodström inblandad i de kontroversiella utvisningarna av de terrorstämplade egyptierna, då CIA fick tillåtelse att ingripa i svensk jurisdiktion. 

Han var också inblandad i razzian mot The pirate bay, som föranleddes av direkta krav från USA. Bodström blev KU-anmäld för händelsen. Dan Eliasson ska ha uppmanat polisen att slå till mot Pirate Bay, på uppmaning av Bodström. Alla förnekade. 

Tidningen The Local skrev om händelsen och hävdade att USA hotat med sanktioner från WTO. Det var intresseorganisationen MPAA som ställt kraven, som bevakar upphovsrätt. 

Att en minister utövar påtryckningar på myndigheter kallas ministerstyre och är förbjudet. Att skicka sin statssekreterare är inte det. Och då kan ministern hävda att han inget visste. Men sanningen är att Eliasson var inblandad i razzian och åtalet mot The Pirate Bay, på direkt uppdrag av amerikanska intressen. 

Både Bodström och Eliasson anmäldes såväl till KU som till JO. 

Bodström och Dan Eliasson försökte också tysta justitiekansler Göran Lambertz när han kritiserade rättsväsendet. 

Thomas Bodström och Dan Eliasson var även arkitekterna bakom det storebrorsamhälle som FRA-lagen är en del av. 

2006 vann Alliansen valet och därmed fick Dan Eliasson och alla andra sossar sparken.  
Han var han ett kortare tag på Säpo som tillförordnad biträdande chef för analysenheten men utsågs alltså 24 juli 2007 till generaldirektör för Migrationsverket.  Alliansen utsåg honom, obegripligt nog. 

Jag vet inte varför Sydsvenskan har datumet 24 juli 2005 men det stämmer alltså inte

Enligt en ledarartikel i Östersundsposten sa han vid utnämnande att “om han fick bestämma skulle alla få stanna“.  Dan Eliasson som vi känner honom idag gjorde sig till känna redan här. 

Som GD för Migrationsverket sparkade han en chef i Göteborg, Lennart Eriksson, för att han bloggade positivs om Israel. Det ansågs inte förenligt med jobbet. Men de blev fällda i Arbetsdomstolen, trots det fick han inte tillbaka jobbet utan skadestånd. 2,5 år senare fälldes Migrationsverket och därmed den ytterst ansvarige Dan Eliasson av Justitieombudsmannen för brott mot grundlagen. Erikssons yttrandefrihet hade kränkts. Den yttrandefrihet generaldirektören själv hänvisar till i tid och otid. 

Lennart Eriksson fick jobbet tillbaka och betalade därför tillbaka skadeståndet. 

Dan Eliasson är alltså inte bara JK-anmäld – han är även fälld för brott mot grundlagen av JO. 
 

Under Eliassons ledning skulle Migrationsverket bli bättre på att återförena ensamkommande med sina familjer. 800 barn ingick i projektet, målet var 480 återföreningar. Efter två år hade noll återöförenats. Men det lärde i alla fall verket något: att fråga om föräldrarnas telefonnummer. 

2011 utsågs han till generaldirektör för Försäkringskassan, obegripligt nog även denna gång av Alliansregeringen. De hade väl missat det fantastiska resultatet på återföreningarna eller att han blev fälld för brott mot grundlagen. 

Eliasson inledde med att gå och shoppa. Han köpte PR-tjänster, och femdubblade inköpen under sina år som GD. Nästan 37 miljoner kronor

Han fortsatte shoppa PR även som rikspolischef, med samma frenesi. Inte hjälpte det. 

2012 började Eliasson att twittra, nedan ser ni hans första tweet. 

Ett halvår senare twittrade Eliasson ut att han anställd en ny kommunikationschef – Jonas Lindgren. Som han jobbat med på Migrationsverket. 

2014 avslöjade Expressen att Jonas Lindgren anställt sin flickvän (som han träffat på jobbet på Försäkringskassan) till en chefsposition under sig och gett henne löneförhöjning. 

En annan chef, Dani Ramzgah, anställde också sina släktingar. Han rekryterade sonens sambo och försökte fixa jobb åt sin fru. Fick han sparken? Nix, han blev befodrad till Försäkringskassans ledningsgrupp. Av Dan Eliasson. 

Efter de här skandalerna löser Eliasson problemet som pampar brukar lösa problem – han ändrade reglerna. Så efter det får Försäkringskassans internutredare inte utreda höga chefer utan att de först informerats. Vilket gör det omöjligt att utreda. 

Som om inte detta vore nog beordrade han också att samtliga kassans lagrade 13 000 mail skulle raderas. För att sopa igen alla spår efter de oegentligheter som ännu inte upptäckts. Internutredarna var bedrövade. 

Ett solklart brott mot Arkivlagen (1990:782).

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Hans Hoff kritiserade Eliasson och sa att “han missbrukat sin ställning som chef i en statlig myndighet”.

Han kallades till utfrågning av partikamraten Tomas Eneroth angående jäv

Som GD för Försäkringskassan låg han i topp av alla generaldirektörer med en lön på 144 000 kronor per månad, mer än vad statsministern tjänar. 

I februari 2014 blev Eliasson återigen riksnyhet, denna gång för att han twittrat att han kräktes av Jimmie Åkesson. 

Samma månad var tidningen Metro dumma i huvudet.

Och DN presenterade “årets kalkon”.

När Eliasson härjat på Försäkringskassan några år hade en av fyra medarbetare förtroende för honom. 

Dan Eliasson har behållit förstaplatsen i löneligan och tjänar idag 153 000 kronor per månad. Det lönar sig att vara inkompetent. 

Det är faktiskt helt omöjligt att förstå hur den här mannen fått förnyat förtroende av politiker igen, igen och igen. Har han någon hållhake på någon? Vad är det som gör att han inte bara klarar sig undan allt skit utan dessutom får högre lön och bättre jobb hela tiden?

En bråkdel av alla hans skandaler hade ju varit nog. 

När ska Anders Ygeman förstå att vi inte kan ha det så här och ge honom foten?

52 kommentarer till Dan Eliassons walk of shame

 1. Sverige står i en samhällskris och styrs av dårskap. Dan Eliassson en man med tecken på storhetsvansinne bör av barmhärtighet få genomgå en akut psykologisk utredning. Kan han möjligtvis ha fått en hjärsjukdom, ha ett pågående trauma som ger honom denna överskattade självbild?
  Läs Länk: //www.internetmedicin.se/page.aspx?id=5813
  Stämmer detta på D.E? Då är han i behov av Akut Tvångsvård.

 2. Jag håller med alla här att Dan Eliasson aldrig borde ha blivit rikspolischef.

  Jag tycker att han borde få en annan titel, nämligen riks-sopa. Att han är meriterad för detta visas av ovanstående blogginlägg.

 3. Utmärkt sammanställning av katastrofen Eliasson. Att han med sin inkompetens har fått härja fritt är en gåta. Har han hållhakar på makthavare som gör att han kan hänga kvar? Inom den privata sektorn hade han åkt ut med huvudet före men här lyckas han hålla sig kvar. Jag hoppas att Uppdrag Granskning eller annan journalistik kan ta reda på vad som hänt.

 4. Hur denna man kan få fortsätta ha höga tjänster är för mig helt sanslöst. Han har förstört två myndigheter och kört dessa i botten är på god väg att göra exakt likadant med polisen. När skall dom styrande inse att han skall inte jobba med något sånt här och inte med så viktiga Polismyndigheten. Nej det kommer inte bli bättre förrän dom sparka Eliasson och anställer någon med poliserfarenhet.

 5. Stort Tack för din fantastiska sammanställning! Det är en skandal att han fortfarande kan sitta kvar men måste ha goda vänner högre upp i såsse hierarkin!
  Anar nepotism och korruption på allra högsta nivå! Men så har det alltid fungerat i såsse-leden. Skrämmande!
  Den nepotism som också råder i Public Service med Jan Helin och Hanna Stjärne är något som också borde belysas…

 6. Jag visste bara om en liten del av allt detta och undrar ändå hur tusan Eliasson fortfarande kan sitta kvar. Bedrövligt men snyggt jobbat som vanligt Rebecca!

 7. Likheterna med Mona Sahlin är slående. Både hon och Eliasson har konsekvent misskött sina jobb, är väldigt impopulära i breda kretsar och har trots det hela tiden tilldelats nya välbetalda toppositioner. Enda rationella förklaringen är att de har hållhakar på personer mycket högt upp.
  Fadäsen med osant intygande blev av allt att döma Mona Sahlins sista, kanske tyckte hon själv att tiden för att lösa ut sin gyllene fallskärm var den rätta. Eliasson är några år yngre – men inte många – så troligen löser också han ut sin fallskärm snart.

 8. Mycket bra sammanställning. Snälla skriv en om Peter Thorsell också! Han är om möjligt ett ännu värre exempel på en ideolog som missbrukar sin ställning inom myndigheten.

 9. Hej.

  Eliasson kan alltså beskrivas med tre ord; bland de farligaste på svenska:

  “En äkta socialdemokrat”

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 10. Om han endast raderat 13.000 mail vore det nog så illa. Dock verkar det som att han raderat mail till och från 13.000 MEDARBETARE! Själv jobbar jag som Systemkonsult inom IT branchen och jag är helt övertygad om att en sådan handling, hos en statlig myndighet, är direkt brottslig. Men för all del, rättspatos hos en Rikspolischef är tydligen inget krav. Vad är det som händer i det här landet? På något sätt har gränsen där man blir upprörd passerats för så länge sedan att det enda man förmår att göra är att sakta skaka på huvudet…….

 11. Jag har i egen person fått uppleva denna hala ål.
  Men hans tålamod är kort, och han brister ofta ut i motattacker istället för argumentation.
  Men i grunden en sopa!

 12. Dan Eliasson överglänses med lätthet av Hanna Stjärne. Henne vågar sig ingen på hon är ju är ju kvinna.

 13. Det är med all säkerhet ett strategiskt beslut att ha kvar Eliasson trots hans monumentala inkompetens. Om dom skulle anställa en kompetent rikspolischef så är det stor risk att det skulle slå tillbaka mot Ygeman själv eftersom han säkert vet att polisen just nu har en övermäktig uppgift framför sig, för (väldigt) lång tid. I fotspåren av den exempellösa invandringen, där givetvis många kriminella kom in, genom öppna dörrar ( I fungerande stater så kommer dessa aldrig in i landet). En ny (riktig) polischef, hade varit tvungen att göra en helt ny organisation för en enormt massa pengar, pengar som inte finns utan att höja skatter, och för sossar är Socialdemokratiska partiets makt betydligt viktigare än Sverige och eftersom valet är om 2 år så riskerar höjda skatter att minska partiets makt. Men med Eliasson vid rodret så hoppas Löven, Ygeman och dom övriga partihöjdarna att invånarnas (och polisernas) missnöje riktar sig mot Eliasson personligen snarare än åt dom som kan göra nånting åt det.

  Mvh Mikael Nilsson

 14. Ok han är frimurare Då förstår jag varför han sitter tryggt i slottet och varför han ser till att alla fattiga ruineras.

 15. Denne man har med sitt feltänkt sett till att alla myndighet han gästspelat i är överbykatiserade långt över takåsarna.
  Han har också sett till att personalen bara gör det de måste.

 16. Väldigt intressant! Hade detta varit vilken annan person som helst hade denne suttit av tid. Men inte Eliasson. Man börjar ju undra…

 17. Bra grävt! Helt otroligt att den här nissen får tära på våra skattepengar som han gör. Och varför har inte fler uppmärksammat de ändrade reglerna för internrevision på FK? Det måste så klart ställas till rätta nu med en gång. Det blir bara mer viktigt nu när cheferna anställs efter partibok och inte efter kompetens längre, vilket är förbannat skevt i sig. Anders Ygeman, och alla andra rikspolitiker kör strutstaktiken som vanligt. Det är fan skamligt.

 18. Usch… får ärligt talat sura uppstötninga till morgonkaffet när man läser detta… jag visste redan det mesta, men att läsa om dem alla (misstagen) på en och samma gång…. får en olustkänsla att sprida sig… som du skrev, är en misstanke jag haft länge, att han måste ha hållbara på någon/några viktiga personer. Hur i he-ete är det möjligt att denna,inkompetenta, kompletta idiot klarar sig hela tiden?? En vanligt dödlig arbetare skulle hamnat på gatan för länge sedan!

 19. Tack för sammanställningen. När man läser om hans karriär kan man bara inse att denne Dan Eliasson är inget annat än sveriges svar på Donald Trump. Han måste bort från maktpositioner, helt klart. Annars körs polisen rätt ned i bråddjupet.

 20. Han är en värdig representant för sosse adeln, ju längre han får hållas desto bättre!

 21. Det är ju också anmärkningsvärt att Leif GW som också är gråsosse tycker att Eliasson är en belastning för polisen och tycker att han bör få foten.

 22. Det är en skrämmande läsning. Man får tacka för det fina arbetet du gjort. Men hur kan mäniskan sitta kvar om han inte har någon hålhake på regeringen, så vet man inte varför
  han får det ena prestkfyllda jobbet efter dat andra. Sorjligt att det är som det är. Det kommer att leda till Sveriges undergång

 23. Visste, anade innan ditt inlägg att Eliasson är fruktansvärt katastrofal men mängden av fiaskon som redovisas är absolut skrämmande.
  Gör mig deprimerad.
  Vi kommer att gå under med dessa jubelidioter som chefer på nyckelpositioner.

 24. Är man uppvuxen med SSU o har
  Röd slips med Sanna vänner o medlemsboken kan man bara ösa på.
  Kolla med skräddarsonen Rosengren från Skarpnäck.FCO är en bra skola för vår polis cheif.I Lövens fosterhem var nazister inte okända.Inte roligt med en statsminister som slänger ord o påstående som är tagna ur luften o påhittade.Man måste få kräva att denna person icke far med ossanning.
  80% Av folk från Syrien är INTE läkare.Många ekonomiska flyktingar har inte gymnasie skola.När börjar dessa kunna arbeta?På regeringskansliet med enkla dito.

 25. Jag bugar mig i djup respekt för det arbete du gjort. Det är en stor frustration för hela det medvetna folket att en man med detta tunga bagage tycks sitta säkert som polischef. I ett land som närmar sig brinnande anarki.
  Trots att listan är plågsamt lång och besvärande, så saknas förmodligen nåt. Den hake Dan Eliasson har på Löfvén, Ygeman eller Johansson.

 26. Hej!
  Jag kom att tänka på en sak när jag läste din redogörelse. Om jag inte kommer ihåg fel var Anders Danielsson chef för SÄPO när Eliasson var biträdande chef där. Som av en händelse blev Danielsson sedan chef på Migverket efter Eliasson, hm,hm

 27. Imponerande sammanställning!
  Vore intressant om du gjorde en liknande analys av Bodström
  Med vänlig hälsning
  Gert

 28. Det finns bara två möjliga förklaringar:
  1. Han har hållhakar på folk.
  2. Såväl Alliansen som De rödgröna är från vettet som ger han jobb.

 29. Man hade ju hoppats att Ygeman,Löfven och ansvariga hade erbjudit denna varelse ett kvickt erbjudande på elefantkyrkogården men icke. Förutom att den nuvarande Krispolichefen lyckats ödelägga två tidigare statliga myndigheter med en övervägande misstro av dess anställda,är han nu på väg att ödelägga den tredje.
  Sverige brinner,blåljus personal jobbar så svetten rinner med tack av stenregn,strömhopp ifrån Polismyndigheten,socialistisk kökkemöddinge i favör för gärningsmän,total tondövhet för den interna kritiken,gör denna politruk en sannsaga av hur SAP fortfarande håller de sina under armarna. Ett snabbt erbjudande om en akut returkarriär vore det mest rimliga. Ack nej, hellre låter de honom hållas,mannen med samma smidighet som en elefant i grosess,väldigt nära en porslinsbutik.

 30. Att han var en dålig gd visste jag, men detta är en sådan prakt skandal att en banan republik blir grön av avund. Men så länge han har Ygemans, o Johanssons öra får han sitta kvar. Så mycket pengar vi skatte betalare får betala för rena nollor. Arma land

 31. Det är ju en skandal utan dess like att denne man fortfarande åtnjuter förtroende hos våra politiker, och får den ena tjänsten efter den andra trots alla jävla skandaler han lyckats med under årens lopp, fy fan.

  Ett lysande exempel på att har man ett (S) efter namnet så kan man gå långt!

 32. Löfven, Johansson och Ygeman har bränt alla broar genom att deklarera fullt förtroende för #Dan. Socialdemokratin har under alldeles för lång tid haft makten i politiken bl. a. genom sitt problemformuleringsmonopol. Det har lett till ett genomkorrumperat system, där alla kliar varandras ryggar. Se bara på alla turerna kring Mona Sahlin!
  Det sägs att vi har Europas mest lågutbildade regering. Fan tro´t! Nåja, statsministern tycks ha en viss vana i järnrörsarbete. Alltid något.

  Alliansregeringen med Reinfeldt skilde sig inte så värst mycket från den nuvarande vänsterfascistiska

 33. Vilken fantastisk sammanställning. Riktigt bra gjort!

  Att S försvarar honom är ju inte förvånande, men det är minst sagt beklämmande att Alliansen givit honom uppdrag.

  Varför har jag envisa tankegångar om att personer med “rätt” sorts åsikter alltid kan försvaras, oavsett om personen är kompetent för sitt uppdrag eller ej? Det är tydligt att Elliasson, trots sitt uppenbara svineri, är en retorisk maskin på ett politiskt uppdrag att mörka verkligheten. “Rikspolischef”-titeln är ett mörkande av en, enligt mig, vänsterextrem agenda i sig.

 34. Det är en skandal att Eliasson fått alla uppdrag. Också en bekräftelse på att vi har en genomkorrumperad politisk elit som gör allt för att skydda varandra och säkra sina egna förmåner.

 35. Ja du Rebecca. Det börjar bli oerhört tjatigt detta! Kan dock inte, än en gång, låta bli att ge mig tillkänna i ditt kommentarsfält. Innan jag läste detta blogginlägg såg jag en kommentar om ditt arbete som löd, fritt ur minnet: “när jag läste din blogg insåg jag hur journalistik borde vara”. Något sånt. Jag instämmer utan reservation i detta! Du är fantastisk och du är enormt, ENORMT, viktig.

  Tack för ditt envisa slit!

  //peter

 36. Tack för en fantastisk genomgång Rebecca! Sverige måste vara i brant nedförsbacke när en sån som Eliasson kan göra denna karriär. Signalen är ju väldigt tydlig till alla: Kompetens är ointressant när det gäller denna typ av jobb. Men då gäller det även för den som har anställt.

 37. Eliasson kan ha varit kompis med Kapten Klänning läste jag. Om han var det så kan det förklara mycket och ge honom många hållhakar på både politiker och tjänstemän.

 38. 2018 blev bättre! Skall hela sverige fira med tårta en dag som denna då Dan Eliasson äntligen avgår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap