Wikström jagar romrussin

En av landets flitigare, men mest meningslösa, statsråd är utan tvekan Folkhälsoministern. Han är även sjukvårdsminister men det enda han har åstadkommit där hittills som gör någon märkbar skillnad är att HIV-preventionen nu får halverad budget nästa år. Bra jobbat. Den accellerande TBC-situationen verkar Wikström inte orka ta tag i. 

För vad är väl roligare än att vara rolighetspolis?
Njutnings-avvecklare, Uppfostringsmagister och allt annat man kan kalla jakten på allt kul.

Nu stoppas hans förbudsiver att få införa varumärkesförbud på cigaretter, då utredningen av mediegrundlagarna, är eniga i att en grundlagsändring skulle krävas. 

Regeringen Löfven har inga svar på någon av de riktigta problemen. Så då kan man ju fokusera på att lösa problem som inte finns. 

Som Wikströms senaste påhitt: jaga produkter med alkohol i. 

 

Syftet med kommitén är att analysera “hur alkoholhaltiga preparat som är avsedda för förtäring bör regleras”.

Av allt man kan lägga pengar på är detta alltså det senaste i raden av “satsningar” regeringen Löfven gör. 

 

Det som orsakat detta är en glass. Gud förbjude för att vuxna ska kunna äta en isglass med lite alkohol i. Närmare bestämt 5 % alkohol per glass. Folköl säljs som bekant i butik, med samma 18-årsgräns som alkoglassen görs. Men nu vill Gabriel Wikström alltså kolla om han kan förbjuda den. 

För er över 18 år som vill passa på att äta lite vuxenglass innan Landet Storebror förbjuder den, klicka på länken så kommer ni till Mathem.se som säljer den.

Nej, detta inlägg är inte sponsrat av Mathem. 

Nuvarande lagstiftning betraktar nämligen glass som, ja glass. Och inte alkohol. Men det är inte bra. Om man drivs av att förbjuda allt kul. 

De “nya alkoholhaltiga produkterna kan i princip införas och säljas till konsumenter i SVerige utan krav på kontroll på ålder, berusning eller risk för langning”

Nu säljs alkoglassen av alla de jag kollat hittills med legitimationskrav på 18 år, precis som för folkölen som vilken kiosk som helst får sälja. Ändå ska detta utredas. 

Men jag delar Wikströms oro: risken för langning av glass är överhängande. För att inte tala om berusningen man kan få om man klämmer säg 12 paket glassar. 

 

Jag tycker utredningen verkar vara lite sloppy. De har ju missat en hel annan kategori risken för berusning, som idag inte kräver leg alls. 

Jag tänkte därför hjälpa utredaren, och Gabriel Wikström, på traven.

Se det som mitt bidrag i kampen mot kul. 

Här har listan på potentiella andra källor för langning och berusning, som idag är oreglerat: 

 

14 kommentarer
 1. Staffan Lindén var en klurig, rolig och bra satirtecknare på sin tid med “Staffans stollar”.
  Stefan Löfvén har till dags dato fått ihop material till en egen tjock bok, “Stefans stollar”.

 2. Sikker på st dette ikke er noe som er påbudt via EU? Høres ut som et eller annet idiotisk EU-direktiv…

 3. Sverige är mer än fantastiskt!
  Ekonomin kommer att vara totalt ur balans om några år. Och så sysslar våra politiker med “skitsaker”. Migrationsverket ska nu också byta logo-type till en kostnad av xx MSEK. En jämställdhetsmyndighet. Räcker det inte med alla genusprofessurer? Hjälp de muslimska kvinnorna istället men det är naturligtvis inte PK. Mot islamofobi men inte mot kristofobi. Min hustru kommer från MENA och är fd. muslim. Hon vet vad islam står för.

 4. Vafalls?
  En folkhälsominister som vill undanhålla en bråkdel av livets goda för populasen.
  GW är dessutom sjukvårds o. idrottsminister
  Vad blir nästa steg?
  Obligatoriska banners om varning, på löpare,då ett flertal av dem är utsatta för ytterst plågsam och överdriven träning i en frenesi som motverkar deras egen självbild?
  Statligt monopol på samtliga träningsanläggningar,då det finns en betydlig risk för
  överkonsumtion av icke rekommenderade medicinska preparat,såsom Red Bull?

  Broilerfabriken på Bommersvik upphör aldrig att förvåna.
  Det ena efter det andra stolpskottet ibland vår junior regering är mer än väl representativa för hur illa det kan gå när man inte har örat mot rälsen
  (oavsett om det är ett höghastighetståg,eller inte).

 5. Gabriel Wikström tar inte sig själv på allvar så det finns ingen anledning att vi skall göra det.
  En ung kille som aspirerar till broiler politiker och vill visa Pappa Lövfen hur duktig man kan vara.

 6. Gabriel Wikström representerar den sorts politruker en förskräckande stor del av det svenska folket är beredda att rösta på för att slippa se och förstå de verkliga problemen.
  Man kan gissa att det korrelerar med att man läser Aftonbladet eller DN till vardags?

 7. Jag håller med, en mera tafatt minister har väl sällan setts sedan Fridolins dagar. Finns han förresten? Glömmer inte ett inslag på Tv nyheterna när Wikström träffade narkolepsi skadade barn som ville ha samma ekonomiska skydd som barnen i Norge o Danmark. Det kunde ju inte Wikström förstå, därför var hans lägre förslag mycket bättre. Att se dessa skadade barn som knappt kunde hålla sig vakna i bänkarna o måste lyssna på denna dj….. nolla var bedrövligt. Sedan undrar man varför politiker föraktet ökar

 8. Nej du! Glass är ju nästan synonymt med barnmar även om de flests storlekarna på människor i denna värld älskar glass. Risken att barn ska “ta en glasd i frysen” när vuxna inte är hemma är.ju betydligt mer överhängande än att dom går till ett ev. barskåp och släcker törsten och nu pratar vi förstås barn runt 10 år och neråt som gärna trycker i sig några glassar i väntan på förälderns middag när denna kommit hem. Så nej, alcoglas är ingen bra ide och de är bra att regeringen gör något åt de. Varför försvara onödig alcoholförtäring?

 9. Hej.

  Kan inte Wikström omplaceras till att få handha polisiära frågor – t ex huruvida handgranater och bilbränder är allmänfarlig ödeläggelse? Säg bara åt honom att det är något som människor
  A) gör av sig själva
  B) gör för att de vill och har roligt med
  samt
  C) konkurrerar med statliga monopol

  Så löser det sig nog. Eliasson kan ta över hans jobb på folkhälsan.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 10. Hmmm…. undrar hur det blir med Pilsnerkorv och Konjaksmedvurst – för att inte tala om vindruvor och Brännvinsost? Bäst att (s)mygislamistiskt förbjuda precis allt som ens avlägset kan påminna om den förhatliga, svenska alkoholkonsumtionen.

  Läkarspriten är nog i farozonen med sina oftast över 95 volymprocent, men hoppas vi kan få behålla lite handsprit, så att spridningen av nyanlända, exotiska sjukdomar och multiresistenta bakterier någorlunda kan hejdas åtminstone på svenska sjukhus och vårdcentraler… och på våra äldreboenden, skolor och dagis… suck!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *