Wikström jagar romrussin

En av landets flitigare, men mest meningslösa, statsråd är utan tvekan Folkhälsoministern. Han är även sjukvårdsminister men det enda han har åstadkommit där hittills som gör någon märkbar skillnad är att HIV-preventionen nu får halverad budget nästa år. Bra jobbat. Den accellerande TBC-situationen verkar Wikström inte orka ta tag i. 

För vad är väl roligare än att vara rolighetspolis?
Njutnings-avvecklare, Uppfostringsmagister och allt annat man kan kalla jakten på allt kul.

Nu stoppas hans förbudsiver att få införa varumärkesförbud på cigaretter, då utredningen av mediegrundlagarna, är eniga i att en grundlagsändring skulle krävas. 

Regeringen Löfven har inga svar på någon av de riktigta problemen. Så då kan man ju fokusera på att lösa problem som inte finns. 

Som Wikströms senaste påhitt: jaga produkter med alkohol i. 

 

Syftet med kommitén är att analysera ”hur alkoholhaltiga preparat som är avsedda för förtäring bör regleras”.

Av allt man kan lägga pengar på är detta alltså det senaste i raden av ”satsningar” regeringen Löfven gör. 

 

Det som orsakat detta är en glass. Gud förbjude för att vuxna ska kunna äta en isglass med lite alkohol i. Närmare bestämt 5 % alkohol per glass. Folköl säljs som bekant i butik, med samma 18-årsgräns som alkoglassen görs. Men nu vill Gabriel Wikström alltså kolla om han kan förbjuda den. 

För er över 18 år som vill passa på att äta lite vuxenglass innan Landet Storebror förbjuder den, klicka på länken så kommer ni till Mathem.se som säljer den.

Nej, detta inlägg är inte sponsrat av Mathem. 

Nuvarande lagstiftning betraktar nämligen glass som, ja glass. Och inte alkohol. Men det är inte bra. Om man drivs av att förbjuda allt kul. 

De ”nya alkoholhaltiga produkterna kan i princip införas och säljas till konsumenter i SVerige utan krav på kontroll på ålder, berusning eller risk för langning”

Nu säljs alkoglassen av alla de jag kollat hittills med legitimationskrav på 18 år, precis som för folkölen som vilken kiosk som helst får sälja. Ändå ska detta utredas. 

Men jag delar Wikströms oro: risken för langning av glass är överhängande. För att inte tala om berusningen man kan få om man klämmer säg 12 paket glassar. 

 

Jag tycker utredningen verkar vara lite sloppy. De har ju missat en hel annan kategori risken för berusning, som idag inte kräver leg alls. 

Jag tänkte därför hjälpa utredaren, och Gabriel Wikström, på traven.

Se det som mitt bidrag i kampen mot kul. 

Här har listan på potentiella andra källor för langning och berusning, som idag är oreglerat: 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!