Sök
Stäng denna sökruta.

Det normkritiska monstret

Äntligen börjar fler, och folk från vänster, kritisera normkritiken.  I ett ängsligt konsensusland som Sverige, där alla vill vara snälla och ingen göra fel, springer vi åt samma håll så fort någon pekar. Normkritik har blivit norm, jag kommer att gå igenom beläggen för det i ett senare inlägg.  Men vad betyder då normkritik? Låt oss börja med det den kritiserar - normen. Vad är en norm?   Det man riktar in sig på inom normkritiken är framför allt sociala normer och definitionen på dem är: - en allmänt delad, ofta underförstådd, regel och förväntning på beteende som gäller inom en mindre social gemenskap eller i samhället i stort Notera att det här inte finns någon mer avgräsning. Det är...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon