Sök
Stäng denna sökruta.

Asylrättspengar

Som jag tidigare skrivit tvivlar jag på att Anne Rambergs engagemang i asylfrågan handlar i huvudsak att hennes medlemmar tjänar på det eftersom det är uppenbart att de flesta inte håller på med det. Mest sannolikt handlar om det ett rent privat intresse.  Men alldeles oavsett hennes privata engagemang är det intressant att kolla på hur mycket pengar det handlar om.  2015 kostade offentligt biträde i utlänningsärenden 342 miljoner kronor enligt Migrationsverkets årsredovisning.    Timtaxan för asylrättsjuristerna, som skattebetalarna betalar, är 1 323 kronor per timme. Notera att man INTE behöver ha F-skattsedel enligt  Domstolsverkets riktlinjer. Jättemärkligt tycker jag, varför är det okej att anlita oseriösa företag?   2014 var kostnaden för offentligt biträde 290 miljoner kronor.    2012 var...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon