Sök
Stäng denna sökruta.

Antal illegala: 100 000

Den borgerliga regeringen 2006-2014 gjorde mycket bra saker.  Men en av de sämsta sakerna de gjorde var den migrationspolitiska överenskommelsen med Mijöpartiet 2010. Det tyckte jag då och det tycker jag nu.  För att den inte vare sig byggde på eller tog hänsyn till fakta i migrationspolitiken utan var ett känslomässigt uttryck för "ta avstånd från SD"-sjukan som drabbat samtliga politiska partier från mitten av 2000-talet. Den har tyvärr tagit fokus bort från en konstruktiv debatt byggd på fakta och låtit känslor dominera såväl debatt som politiska beslut.  Framför allt gav den migrationspolitiska överenskommelsen illegala invandrare utökade rättigheter.  Varför då?  Bara ett land som inte tycker att sin egen rättsprocess inom asylrätten är demokratisk och rättssäker kan besluta om något...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon