Sök
Stäng denna sökruta.

Budgeten i små delar

Jag har försökt lusläsa budgeten. Förr i tiden var praxis att regeringen inte läckte massa saker i budgeten innan Nådiga luntan levererades.  Nu gör alla det. Regeringen Löfven kan nog ha ansetts stretchat detta till ett max, genom att under lång tid pysläcka delar av budgeten. Kvar blir få överraskningar.  Skälet är att få maximal PR för sina grejer. Men det finns ett annat skäl: om man trumpetar ut mycket ska folk få uppfattningen om att de redan vet allt och läser därför slarvigare när den väl kommer ut. För regeringen håller inte presskonferens om allt skit som också finns i budgeten.  Därför måste man lusläsa den.  Så jag gjorde en jämförelse mellan den och förra hösten budgetproposition, den...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon