Sök
Stäng denna sökruta.

Inga förbjudna varumärken

I torsdags lämnade Mediegrundlagskommittén sitt betäkande. Det har inte rönt jättestor uppmärksamhet egentligen och få vanliga väljare har garanterat koll på vad det ens handlar om.  I korthet handlade Mediegrundlagskommittén om att utreda om bland annat Tryckfrihetsförordningen, som är en grundlag, behöver moderniseras i och med den digitala utvecklingen.  Men man har också utrett om att lagstadga neutrala paket för cigaretter skulle gå att genomföra rent juridiskt.  Varför ska de som utreder mediegrundlagar kolla på det kanske ni tänker. För att förpackningar är reglerade inom Tryckfrihetsförordningen. Traditionellt trycker man nämligen förpackningar precis som tidningar, alltså inkluderas de i TF.  Så egentligen handlar det delvis också huruvida tobaksförpackningar ska eller inte ska lyftas ut ur Tryckfrihetsförordningen, något som för övrigt inte görs...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon