Sök
Stäng denna sökruta.

En liten text om rättvisa

Jag tänkte för ovanlighetens skull bli personlig på bloggen.  För att saken kräver det.  I ljuset av den allt mer utbredda relativiseringen vi ser, där offermentaliteten inte bara breder ut sig som en tjock dimma i samhället utan den sanktioneras och understöds av det offentliga. Då krävs det något annat.  Det handlar om rättvisa.  Frågan om ansvar kokar ner till det. Rättvisa. Debatten senaste året har en röd tråd: det är inte ditt fel. Jihadister som åker och ansluter sig till rövarband för att mörda och tortera - inte ditt fel. Asylsökande som mördar på ett asylboende - inte ditt fel. Sexövergrepp i grupp - inte deras fel. Ungdomar som bränner bilar och kastar sten på poliser - inte ditt...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon