Sök
Stäng denna sökruta.

Ofritt näringsliv

Ilmar Reepalu har läckt vad han kommer komma fram till när utredningen av vinst i välfärden presenteras i november. Eller någon har i alla fall läckt. För igår skrev SVT att förslaget kommer innehålla idén att inga företag i välfärdssektorn - det vill säga vårdcentraler, sjukhus, äldreboende, assistansföretag, friskolor, fristående förskolor etc -  kommer få ta mer än 8 % av "investerat kapital" i vintuttag per år, plus inflationen. Det har den forskare (Joachim Landström) som Reeplau tagit hjälp av hittat på Observera att vinstuttag syftar på utdelning. Inte på vinst. Än så länge har Reepalu inte siktat in sig på att förbjuda företag att göra vinster på över 8 % plus inflationen men det är nog bara en tidsfråga. Om man...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon