Sök
Stäng denna sökruta.

Sekretess

Jag jobbar på en sak och begärde därför ut upptifter från Arbetsförmedlingen.  Jag vill veta vilka företag i Sverige som under 2015 mottog störst summa av anställningsbidraget nystartsjobb.  Det tog myndigheten någon dag bara, sedan kom beslutet: avslag på grund av sekretess.  Enligt uppgift från en tipsare är just Arbetsförmedlingens strategi att konstra så mycket de kan, de lämnar inte ens ut uppgifter till polisen som utreder bedrägerier med skattemedel. Så beslutet var väntat.  Bry er inte om min slarviga formulering i mailet till dem i min begäran om nyanlända, jag kollade upp först efter mailet skickades att just detta bidrag inte bara gäller dem. Vilket instegsjobb gör. De hänvisar till "offentlighets- och sekretesslagen (28:12) för sitt beslut.  Så vad står...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon