Sök
Stäng denna sökruta.

Aftonbladet ledares myter om rika

Som jag tidigare skrivit om finns det en röd tråd i sosse-opinionsbildningen sedan i våras: påstå att skattefusket är det stora samhällsproblemet. Skriva om rika.  Vi ska få intrycket att det dräller av rika människor i Sverige. Som smiter från skatten.  Senast idag på Aftonbladet Ledare skrev Anders Lindberg ännu en i raden av dessa jaga-rika-krönikor. Jag länkar inte till Aftonbladet Ledare så den får ni googla fram.    "De rikaste smiter från notan"   "Hela systemet har riggats för att skydda dem med mycket pengar" Ett av 2016 års modeord är "faktaresistent". Sällan har det passat så ypperligt som just på Lindbergs krönika, för det han uppvisar här är en veritabel kavalkad av hitte-på.  När jag debatterade mot honom...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon