Search
Close this search box.

Tiggeriet

Det verkar som om även tiggeri-debatten håller på att normaliseras. Ofta används det ordet i negativ bemärkelse (SD-normalisering), här syftar den på något positivt.  Att vi kanske kommer kunna prata om tiggeri som vi pratar om andra saker. Som vuxna människor.  Ardalan Shekarabis öppnade igår dialogen. Knappast av en slump, få saker i politiken är slumpartade även om de till synes kan verka så. Framför allt inte av ett fullblodsproffs som Shekarabi (motsatsen till Lex Romson, red. amn). Vad har han då sagt? I en intervju med Sveriges Radio sa han:  - tiggeriet kan aldrig vara lösningen på det (syftar på fattigdom red.anm) - titta på erfarenheter från andra länder, utvärdera åtgärderna - det är ett problem som kommuner möter...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon