Sök
Stäng denna sökruta.

Inte en myt

Sommaren 2016 har tyvärr dominerats av hemska rubriker. Terrordåd efter terrordåd, med start i Orlando på försommaren och machetedåd senast igår i Belgien. Och sommaren är inte slut.  Men även andra rubriker har dominerat: sexbrott.    Statistik från Brå bekräftar också bilden: under första halvåret 2016 registrerades 6 % fler brott än första halvåret 2015 och anmälda sexualbrott har ökat med hela 13 %.   Innan vi går vidare kan det vara bra att förtydliga hur Brå tycker att vi ska tolka statistiken:  - det faktiska antalet brott är oftast högre än det antal anmälda brott som redovisas i statistiken. Enda undantaget är dödligt våld, sexualbrott har alltså samma tendenser. Att därför förklara den kraftiga ökningen med ökad anmälningsbenägenhet endast...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon