Sök
Stäng denna sökruta.

Spelmonopols-hyckleri

När man har spelmonopol förbjuder man att andra aktörer än "monopolisten", det vill säga staten, får sälja på marknaden. Och därmed är alla utländska aktörer förbjudna, likväl som privata svenska att sälja på den marknaden.  Men det är inte bara Svenska Spel som får ordna spel, trots monopolet. För vi har lite olika undantag, bland annat för "föreningar som främjar allmännyttiga ändamål". Det regleras i Lotterilagen.   Av någon outgrundlig anledning anses Socialdemokraterna "främja allmännyttig ändamål" för de äger A-lotterierna, som jag skrivit om tidigare.  Ägande tillför partikassan för sossarna varje år i runda slängar mellan 40 och 50 miljoner kronor. Intjänade på spel.    Anledningen till att vi har monopol säger försvararna av systemet är "folkhälsoskäl". Bara Svenska Spel...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon