Sök
Stäng denna sökruta.

Genus, Amen.

Vi är inte religiösa i det här landet. Faktum är att vi är ett av de mest sekulariserade länderna.  Men det är en mänsklig inneboende egenskap att söka förklaringar till vad som händer utanför en själv. Bara för att vi är sekulariserade innebär det inte att vi inte har behov av tro på något större. Fast inte i religiös mening utan vi svenskar är bra på att samlas kring olika andra saker, vad som tillfälligtvis känns modernt. Svensken är dessutom extremt konsensusorienterad och trendkänslig, alla vill ha samma typ av annourlunda saker. Se på löpningstrenden, eller pilotglasögonen.  Min vän satirtecknaren "I fablernas land" har ritat en passande bild.  En sådan är genusvetenskap. Som under framför allt 2000-talet spridit sig långt...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon