Search
Close this search box.

Pengakranen i skolan

Det finns fler sätt att urholka utbildningen i Sverige på pengar än Lernia och sossarnas egna fiaskon.  För samtidigt som regeringen kallar att tjäna pengar på utbildning för "stötande" och att "pengarna i skolan ska stanna i skolan" fortsätter staten att plundra universitet på just pengar till utbildning.  Akademiska Hus heter bolaget som äger och hyr ut de flesta universitetsbyggnaderna i Sverige. 300 000 studerar i hus som de äger och de är ett av landets största fastighetsföretag.  Och ägs till 100 % av staten.    Det går otroligt bra för Akademiska Hus.  Enligt årsredovisningen 2015 så hade de intäkter på 6,3 miljarder och ett resultat på hela 4,7 miljarder.    Tänk om ett friskoleföretag haft de marginalerna. För det...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon