Search
Close this search box.

Först långsamt, sedan plötsligt

Lyssna. Snap.  Små ljud överallt. Från olika delar av Sverige, olika delar av samhället kommer det. Snap.  Det är samhällskontraktet som går sönder.  Det finns en bra citat här. Jag hittar inte originalet men det lyder ungefär så här.  På frågan "hur gick du i personlig konkurs" svarade han "först långsamt, sedan plötsligt". Sverige har ett av de högsta skattetrycken i världen. 1990 låg det på över 50 %, 2014 var siffran 43,5 %. Definitionen på skattetryck är hur stor andel av landets BNP som kommer från skatter och sociala avgifter.  Ca 60 % av statens intäkter kommer från skatt på just arbete. Vi har högst marginalskatt i hela världen, dvs skatten på den sist intjänade kronan är med regeringens...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon