Sök
Stäng denna sökruta.

"Statliga" hästar

Vi har som bekant spelmonopol i det här landet. Det företag man oftast refererar till i den debatten är Svenska Spel men ATG pratar man inte lika mycket om.  Alla kanske inte känner till att ATG är det enda privata företag som har undantag från monopolet. ATG ägs nämligen inte av staten utan av Svensk Travsport och Svensk Galopp, som är föreningar. ATG är ett aktiebolag. Däremot är Svensk Galopp AB ett helägt bolag som  Svensk Galopp äger, som bedriver galopp i Täby och i Göteborg bland annat. Omsättningen 2014 var 129 miljoner kronor.    1973, när Olof Palme var statsminister för övrigt, var det flera branscher i landet som det gick dåligt för. Till exempel varvsindustrin och TeKo-industrin (textil- och...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon