Smuts


Det är något mycket underligt som pågår just nu i debatten. Det började redan i vintras, efter att Socialdemokraterna infört hårdare invandringspolitik än Sverigedemokraterna har i sitt partiprogram. 

En fullständigt självinsiktslös kombination av fri fabluering och en femårings sätt att skylla ifrån sig. 

Aftonbladet Ledare har tagit täten, vilket är logiskt eftersom det är under dem det bottenlösa slukhålet av gränslöst skitkastanden, byggts.&nbnbsp;

Idag skrev Anders Lindberg en krönika om “negative campaigning” och använder den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali som exempel. 

Jag länkar inte till AB ledare av princip utan ni får googla. 

Moderaterna är mästare i denna konst

Det här här jag vill ta en paus för ett asgarv. För ingen kunde vara mer fel. De som tagit kampanjgreppet från USA och in i Sverige är Lindbergs parti Socialdemokraterna. 

Jag ska ge er ett av de bästa exemplen som nästan slutade med åtal för Lindberg själv. 

2006 briserade en skandal, från SSU via media och in i högkvarteret. En ombudsman inom SSU låg bakom en kampanj där Reinfeldt utmålades som pedofil. Mannen var Tobias Gerdås, som fram till nyligen jobbade med socaila medier på LO och

Den 27 oktober 2014 fick han det jobbet men har hade då arbetat åt LO sedan 2008. I mars skickades pressmeddelande ut att han fått tjänsten som politisk sakkunnig åt gymnasieminister Hadzialic.  

Men 2006 var Gerdås regionombudsman för SSU i Stockholms län och hade som 22-åring 8 kommuner under sig på totalt 3 600 medlemmar enligt uppgifterna 2006. Men han hade också enligt en artikel i Expressen ansvar för SSU:s satsning “Grupp 06”. Han var en person med mycket makt inom SSU.

På bloggen “Rättvis och balanserad” hade Gerdås publicerat blogginlägg där bilder på Reinfeldt fanns, med rubriken “Rösta på din pedofil”. Som var ett slags lågt svar på Moderaternas kampanj “Rösta på din lärare”, “Rösta på din sjuksköterska” etc. 

Strax innan de blogginäggen hade en serie publcerats i SSU:s tidning Frihet där kapitalister utmålades som pedofiler. 

Anders Lindberg jobbade vid denna tidpunkt på Socialdemokraternas högkvarter på Sveavägen 68 , under en person som hette Mats Lindström som även Gerdås rapporterade till. 

Pedofil-skandalen var dock inte den enda skandalen vintern 2006, som istället inleddes med nyheten att mystiska mail skickats från Sveavägen 68 till landets nyhetsredaktioner med påståenden att paret Reinfeldt skulle ha anlitat svart arbetskraft i sin villa i Täby. 

Det visade sig att Mats Lindström var personen som skickat smutskastningsmailen. 

Den 27 februari 2006 skrev SVT att Reinfeldt polisanmält händelsen. 

En av Lindbergs arbetsuppgifter enligt en artikel i Aftonbladet den 1 mars 2006, när Persson krävde att Marita Ulvskog skulle avbryta semestern för att reda ut soppan, var att ansvara för “spionerna”.

Deras jobb var kort och gott att gräva fram info om motståndarna, inklusive skit. 

Lindberg misstänktes också ha skickat förtalsmail och tvingades den 31 mars 2006 att “ta tjänstledigt” utan löneavdrag och inte återvända förrän efter valet. Efter valet började han på Aftonbladet. 

Givetvis sankionerades Gerdås kampanj i SSU av bland annat Lindström och Lindberg. Skandalen blev efter mailskandalen strax innan en för stor belastning och Lindberg fick gå. På grund av “negative campaigning” på en nivå långt ifrån dagens debattklimat. 

För vad kallar man annars att utmåla motståndaren som pedofil eller att skicka falska mail till media med påståenden om svart arbetskraft?

Nog för att Aftonbladet Ledare gjort det till sitt signum att kasta sten i glashus från väldigt höga hästar men detta tar väl ändå nästan priset?

13 kommentarer till Smuts

 1. Hej Rebecca
  Jag står för vad jag skriver, så du behöver inte dölja något.
  Efter SVD:s magplask ang Grand Hotel där man lät V sänka betyget på Hotellet, Lagligt eller inte vet jag Ej, men detta är inget som SVD ska elda på så att fler gör samma sak. Jag skrev då till alla chefer på SVD och frågade när SVD skulle anställa Anders Lindberg och Åsa Lindeborg och bad SVD redovisa V:s brun/röda rötter som är värre än SD:s. Min namne fick dom flesta att sätta kaffet i halsen när han i SVT Forum sa att V har lika dåliga rötter som SD och (L) tänkte aldrig låta SD och V få inflyttande.
  MVH
  Thomas

 2. Undrar vad den där Mats Lindström gör nuförtiden?
  Det finns en person i Tyresö, med samma namn och rätt ålder som driver ett opinionsundersökningsföretag… Som startades 2007…
  Måhända är hans uppdragsgivare fortfarande Socialdemokraterna…

 3. Väl formulerat. Smutskastningen brukar sakta dra igång ett år innan val och eskalerar sedan.
  Tyvärr går folk på detta. Det tar tid att kolla vad som är sant och tid är den dyraste valutan idag.

 4. Det fanns en s-märkt finansminister som tydligt visade, att besittning av smartness är inget krav för att komma långt inom rörel(s)en. Denna jasägare påstod att en annan från rörel(s)en (som dock besitter en hel del smartness) “saknade sjukdomsinsikt”. Lindberg saknar tydligen både smartness och sjukdomsinsikt. Dock till hans försvar skall sägas att skriver man i Aftonbladet får man ju, likt i en s-regering inte vara alltför smart. På tidningen “regerar” en kulturchef som lovsjunger både Lenin å Stalin, bland det minst onda som dessa medelålders vita männen proklamerat är väl att man skall utrota intelligentsian, å på Aftonbladet har man onekligen lyckats med det.

 5. En intressant blogg även om jag inte håller med i sak på alla åsikter, skulle vilja se en objektiv granskning av hamnarbetareförbundet och transport som organiserar hamnarbetarna i Sverige en av de mest priviligerade ytkesgrupperna vi har i Sverige.. Små potatis mot övriga fackförbund..

 6. Anders Lindberg är inget annat än en stor förlorare. 100%igt idelogiskt hjärntvättad samtidigt som han kanske är våran mest utskällda skribent för tillfället.

 7. Hej.

  Tänk, det är nästan som om socialdemokratin i alla led har någon sorts informationsbyrå för att bedriva spaning och underrättelseverksamhet.

  Det hör väl till jobbet, kan tänka, att kartlägga potentiella utmanare och göra bedömningen om dessa skall ko-opteras, assimileras eller elimineras.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 8. Tack för att du visar Anders Lindbergs sanna ansikte. Ett otäckare ansikte och sannvetslösare karaktär är svårt att finna inom rikets gränser, så det är ju underbart att fler får klart för sig vilka Stasi-fasoner som frodas på Sveavägen 68. Man undrar ju vad som skett om S haft majoritet…Men nu är det väl snarast frågan om de når 25% vid nästa val och successivt kan landet återgå till en normal västerländsk demokrati.

 9. Det fina goda hyckleriet från vänster. Fördöm högerns girighet och fuska med skatten. Hata deras retorik och posta en hel dynghög själva. Och dessa partier röstar folk på? Mystiskt.

 10. I varje valrörelse så länge jag kan minnas så har socialdemokraterna tidigt gått ut och begärt en “ren” valrörelse. Borgarna har hängt på, men socialdemokraterna har snabbt brutit mot det “rena”. Oftast har det varit LO-anknutna fack som kört stora kampanjer med “hata borgarna” i olika former. Tänker på “stoppa borgarna i papperskorgarna” och “rena snurren” (eller var det ‘helt uppåner’?). Och var det inte facken så var det enskilda socialdemokrater som Marita Ulvskog som gick ut hårt och orent.
  Och det fanns alltid en ursäkt, idag skulle vi säga relativiserande. “Vi har ingen kontroll över LO” (men magiskt kommer deras kampanjer strax innan socialdemokraternas valkampanj). “Marita är en EU-parlamentariker, skall vi tysta henne?” osv osv.
  Den som orkar kan ju gräva om det är dokumenterat i tidningar.

 11. Och den mannen tar SVT fram titt som tätt flr att kommentera som en sakkunning i oli.ka frågor. Jag visste onte detta, men han borde ju vara helt bannlyst av alla media. Han är ju en förklädd spion åt S och en man med helt pervers. Syn på politik och demokrati.. Att Aftonbladet har mage att husera en som borde vara åtalad för flera olika brott . Brott som ispeciellt för en journalist borde föranleda röd lapp och utvisning från alla redaktioner.

 12. Och Aftonbladet gör en stor sak av att Trump för 35-40 år sedan ringde några tidningar och låtsades vara sin egen PR-agent. Helt oskyldigt, han promotade bara sig själv så som en PR-konsult ska göra (om han hade betalt för en).

  Lindberg däremot… där ser man… det var lågt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap