Smuts

Det är något mycket underligt som pågår just nu i debatten. Det började redan i vintras, efter att Socialdemokraterna infört hårdare invandringspolitik än Sverigedemokraterna har i sitt partiprogram. 

En fullständigt självinsiktslös kombination av fri fabluering och en femårings sätt att skylla ifrån sig. 

Aftonbladet Ledare har tagit täten, vilket är logiskt eftersom det är under dem det bottenlösa slukhålet av gränslöst skitkastanden, byggts.&nbnbsp;

Idag skrev Anders Lindberg en krönika om ”negative campaigning” och använder den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali som exempel. 

Jag länkar inte till AB ledare av princip utan ni får googla. 

Moderaterna är mästare i denna konst

Det här här jag vill ta en paus för ett asgarv. För ingen kunde vara mer fel. De som tagit kampanjgreppet från USA och in i Sverige är Lindbergs parti Socialdemokraterna. 

Jag ska ge er ett av de bästa exemplen som nästan slutade med åtal för Lindberg själv. 

2006 briserade en skandal, från SSU via media och in i högkvarteret. En ombudsman inom SSU låg bakom en kampanj där Reinfeldt utmålades som pedofil. Mannen var Tobias Gerdås, som fram till nyligen jobbade med socaila medier på LO och

 

Den 27 oktober 2014 fick han det jobbet men har hade då arbetat åt LO sedan 2008. I mars skickades pressmeddelande ut att han fått tjänsten som politisk sakkunnig åt gymnasieminister Hadzialic.  

 

Men 2006 var Gerdås regionombudsman för SSU i Stockholms län och hade som 22-åring 8 kommuner under sig på totalt 3 600 medlemmar enligt uppgifterna 2006. Men han hade också enligt en artikel i Expressen ansvar för SSU:s satsning ”Grupp 06”. Han var en person med mycket makt inom SSU.

På bloggen ”Rättvis och balanserad” hade Gerdås publicerat blogginlägg där bilder på Reinfeldt fanns, med rubriken ”Rösta på din pedofil”. Som var ett slags lågt svar på Moderaternas kampanj ”Rösta på din lärare”, ”Rösta på din sjuksköterska” etc. 

 

Strax innan de blogginäggen hade en serie publcerats i SSU:s tidning Frihet där kapitalister utmålades som pedofiler. 

 

Anders Lindberg jobbade vid denna tidpunkt på Socialdemokraternas högkvarter på Sveavägen 68 , under en person som hette Mats Lindström som även Gerdås rapporterade till. 

Pedofil-skandalen var dock inte den enda skandalen vintern 2006, som istället inleddes med nyheten att mystiska mail skickats från Sveavägen 68 till landets nyhetsredaktioner med påståenden att paret Reinfeldt skulle ha anlitat svart arbetskraft i sin villa i Täby. 

Det visade sig att Mats Lindström var personen som skickat smutskastningsmailen. 

Den 27 februari 2006 skrev SVT att Reinfeldt polisanmält händelsen. 

 

En av Lindbergs arbetsuppgifter enligt en artikel i Aftonbladet den 1 mars 2006, när Persson krävde att Marita Ulvskog skulle avbryta semestern för att reda ut soppan, var att ansvara för ”spionerna”.

Deras jobb var kort och gott att gräva fram info om motståndarna, inklusive skit. 

 

Lindberg misstänktes också ha skickat förtalsmail och tvingades den 31 mars 2006 att ”ta tjänstledigt” utan löneavdrag och inte återvända förrän efter valet. Efter valet började han på Aftonbladet. 

 

Givetvis sankionerades Gerdås kampanj i SSU av bland annat Lindström och Lindberg. Skandalen blev efter mailskandalen strax innan en för stor belastning och Lindberg fick gå. På grund av ”negative campaigning” på en nivå långt ifrån dagens debattklimat. 

För vad kallar man annars att utmåla motståndaren som pedofil eller att skicka falska mail till media med påståenden om svart arbetskraft?

Nog för att Aftonbladet Ledare gjort det till sitt signum att kasta sten i glashus från väldigt höga hästar men detta tar väl ändå nästan priset?

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!