Utan upphandling i Botkyrka


Miljöpartiets tveksamma innehåll av islamism rullar vidare. 

De har lite att städa, minst sagt. 

Nyss avslöjade Ivar Arpi  via sin Facebook-sida att Ali Khalil, miljöpartist från Botkyrka gillar både Islamiska brödraskapet och deras chefsideolog Yusuf al-Quardawi på Facebook. 

Khalil svarade att han bara följer Muslimska Brödraskapet för att omvärldsbevaka. 
 

Men Khalil sitter som chef över internationella program på Islamic Relief. 

Islamic Relief har kopplingar till Muslimska Brödraskapet, vilket bland annat Ledarsidorna. se skrivit om tidigare. 

Islamic Relief är terrorstämplad av andra länder. Och har samröre med Hamas, dit de bland annat skänkt pengar. Bilderna är hämtade från en artikel på Nyheter24.

Ett av projekten IR via pengar från SIDA finansierat är praktikplatser på det Islamiska Universitetet i Gaza, vilket grundats av Hamas andlige ledare. Inte nog med det, hedersdoktor där är numera Muslimska Brödraskapets andlige ledare Yusuf al Qaradawi. 

Så personligen tror jag inte en sekund på Ali Khalils försvar att han bara följer dem för omvärldsbevakning. 

Islamic Relief var också inblandad i fallet där Ihab Hallak samlade in 870 000 kronor till Al-Qaida i Syrien via Stockholmsmoskén på Medborgarplatsen. Han hade varit aktiv i just Islamic Relief. 

I år slängde storbanken HSBC Islamic Relief i England som kunder på grund av risken för finansiering av terrorverksamhet. 

Islamic Relief får 75 miljoner kronor per år i bidrag av skattebetalarna. Men samlar in ynka
2 000 kronor i medlemsintäkter. 

Islamic Relief betalade ut 3 miljoner kronor i lön men fick även ett lönebidrag på 333 442 kronor från Arbetsförmedlingen för någon eller några av de anställda. Man kan undra vilka. 

Så Khalil är alltså anställd av Islamic Relief, för det står ingenstans att han skulle jobba ideellt där. 

Samtidigt har Khalil en mängd förtroendeuppdrag för Miljöpartiet i Botkyrka.

Han är vice ordförande i arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden, sitter i arbetsmarknads- och näringslivsberedningen och i kommunfullmäktige. Han är även regionombud. 

Han är också ordförande för fotbollsklubben Konyaspor i Botkryka. 

Men Ali Khalil är en flitig man. För trots att han är anställd på Islamic Relief och har en mängd förtroendeuppdrag för Miljöpartiet driver han även en eget företag – Miljonbemanning AB. 

I styrelsen sitter en annan miljöpartist från Botkyrka – Shafik Mukalazi Muwanga. Han sitter bland annat i Tekniska nämnden i Botkyrka. 

Från början hette Miljonbemanning SSA Group. De skrev affärsplanen på en Big Mac-kartong enligt en intervju i DN i januari 2016. Första kunden var…… Botkyrka kommun. Finansierat av SIDA-pengar, precis som bland annat Islamic Relief. 

Gissningsvis hade Ali Khalil fått kunskap via arbetet där hur man söker bidrag. 

I somras kunde man läsa på Miljonbemannings hemsida att CV-labbet fortsätter, det projekt de fick någon gång efter det första SIDA-projektet. 

Från och med 1 juli 2015 fick också Miljonbemanning kontrakt med Arbetsförmedlingen att kunna välja dem som arbetssökande och berättigad till tjästen Stöd och Matchning. Fler intäkter via skattepengar alltså. 

Och som av en händelse börjar Miljonbemanning att sponsra Konyaspor, den fotbollsklubb som ägen Ali Khalil är ordförande för. Detta nämner de inte utan kallar det kort och gott för “CSR-arbete”. Nu tycker jag i och för sig att företagare för sponsra vad de vill men det är ändå intressant att kalla att sponsra ägarens eget lag för CSR.

Den 1 januari 2015 undertecknade Botkyrka kommun en Direktupphandlingsrapport för 80 000 kronor. Med just SSA Group, Khalils företag. De hävdade “synnerliga skäl” , vilket var “lokalt företag som är det enda i sitt slag”. Det var den CV-matchning som alltså inleddes i januari och fick fortsättning enligt nyheten från juli 2015. 

I februari skickade Miljonbemanning en till offert till Botkyrka kommun. Den undertecknades av Saleh Karrani, som äger Miljonbemanning tillsammans med Ali Khalil. 

Som jag nämnde är alltså Ali Khalil miljöpartist och sitter i Arbets- och vuxenutbildningsnämnden samt Arbetsmarknads- samt Näringslivsberedningen. 

Även kompanjonen Saleh Karrani är miljöpartist och sitter som ersättare i samma nämnd

Karrahni är också aktiv i fotbollsklubben Konyaspor.

Samtidigt som de gör detta säljer de sedan minst ett år tillbaka arbetsmarknadstjänster till just Botkyrka. Ingen av dem har mig veterligen anmält jäv. 

Den sista offerten gällde 100 000 kr inkl moms. Eftersom de hela 2015 drev samma projekt i Botkyrka borde den summan ligga på minst 100 000 kronor för det helåret. Som gissningsvis direktupphandlats med undantaget “särskilda skäl”, precis som de gjorde 2016. 

Detta tycker jag är rätt anmärkningsvärt faktiskt. Att samma person som sitter i arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden får sälja till kommunen utan upphandling. 

Detta är sådant korruptionsenheter brukar intressera sig för. 

Men Botkyrka har en historia av misskötsel. 2015 fick inte dåvarande kommunalrådet Dan Gahnström, Miljöpartiet, ansvarsfrihet av revisorerna vad gäller Tekniska Nämnden. 

Gahnström sa nyligen upp sig från jobbet som kommunalråd för att börja jobba på regeringskansliet för Miljöpartiet men den 2 maj meddelade statssekreterare Per Ängquist att erbjudandet dragits tillbaka. 

I slutet av april avslöjade DN att det tillträdande miljöpartistiska kommunalrådet Fredrik Olsson skrivit sig hemma hos Esabelle Dingizian och hennes make Dan Gahnström för att kunna väljas, för att man måste bo i kommunen för det. Enligt en bandupptagning argumenterade hon för att Olsson skulle väljas istället för två kandidater som redan bodde i Botkyrka. Olsson var vid tillfället makens närmaste medarbetare, som politisk sekreterare för kommunalrådet Gahnström. Klassisk svågerpolitik alltså. 

Gahnström uppgav att Olsson “bodde i deras garage”. DN såg honom pendla från bostadsrätten i Fredhäll. 

Tre dagar senare drogs jobberbjudandet på regeringskansliet in. 

.

Det finns fler intressanta Miljöpartister i Botkyrka. Till exempel Shakhlo Altieva som är personen bakom förslaget om separata badtider för kvinnor i Botkyrka. 

Vad gäller Khalils bolag så går det bra. 

Omsättningen ökade otroligt mycket mellan 2015 och 2014. De anställda 18 personer. Enligt årsredovisningen fick de kontrakt med Mathem, vilket garanterat ökat omsättningen. Jag gillar alltid duktiga entreprenörer. 

Men det hjälper såklart till att sälja till sig själv. 

Nu väntar jag på att få veta exakt hur mycket Botkyrka kommun egentligen anlitar Miljonbemanning. 

Under tiden kan vi alla fundera på exakt hur väl Miljöpartiet i Botkyrka fungerar egentligen, och hur rimligt partiet som sådant är. 

De har ett kommunalråd som hanterat skattebetalarnas pengar så illa i tekniska nämnden att han inte beviljas ansvarsfrihet. Det nya kommunalrådet fuskar med bostad och skriver sig i det före detta kommunalrådets garaget trots att han bor i bostadsrätt i Fredhäll. En person som sitter i Arbetsmarknadsnämnden säljer uppdrag inom arbetsmarknad till Botkyrka kommun, och dessutom under undantag från direktupphandlingsreglerna av “särskilda skäl”. 

En person som arbetar åt terrorstämplade Islamic Relief, som har kopplingar till Hamas och vars engelska organisation blivit utslängda från banken HSBC på grund av misstanke om terrorfinansiering. Samma person gillar Muslimska Brödraskapet och Qaradawi på Facebook men påstår  att detta bara är omvärldsbevakning. 

Jag tror Miljöpartiet har många års städjobb framför sig. 

20 kommentarer till Utan upphandling i Botkyrka

 1. För mig som har levt i ett socialistiskt land är det ingen överraskning att såna saker kommer fram! Nepotism och olika typer av bedrägerier (i större el mindre skala) är devisord för socialism. Håll massorna tysta och borta från kunskap (och därmed egenmakt) genom bidrag och olika typer av social stöd. Att inte utbilda sig är för mig ofattbart i ett land med sådana möjligheter till utbildning som Sverige har och erbjuder! Och då har vi de ledare vi har. Fiffel är lätt att lära sig!

 2. Erodogan kritiserar Sverige.

  Så här ser jounalistik och press ut i Mellanöstern, där publicering av verkligenheten är olaglig,förtryckt och livsfarlig. Där endast propaganda och vinklad media får publiceras för att behaga makteliten och de som stödjer dem. Ungefär som Peter Wolodarski’s Dagens Nyheter.

  Sunni-islamsk politik (muslimska brödraskapet etc) och fri press tydligen inte går hand i hand. Mera politisk islam för minoriteters bästa? Knappast.

  Turkiet – fängslar flest journalister i världen. 19 november 2012
  //sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2795&artikel=5351125

  Turkiet – fängslar journalister17 dec, 2012
  //www.svd.se/forebilden-turkiet-fangslar-journalister

  Turkiet – Prison sentences for Turkish columnists
  //www.cpj.org/europe/turkey/

  Egypt – police raid Journalists’ Syndicate, arrest two journalists
  //www.cpj.org/search/egypt

  Egypt – Struggle continues for Egypt’s press
  //www.cpj.org/mideast/egypt/

  MiddleEast/North Africa – Attacks on the Press
  //www.cpj.org/2016/04/attacks-on-the-press.php

  Yemen – CPJ urges full, independent investigation into killing of journalists in Yemen
  //cpj.org/2016/02/cpj-urges-full-independent-investigation-into-kill.php

  Saudi Arabia – announces more restrictions on online media
  //cpj.org/2015/08/saudi-arabia-announces-more-restrictions-on-online.php

  SaudiArabia
  //cpj.org/mideast/saudi-arabia/

  Det är viktigt att alla står upp för demokratin och en fri press.

 3. Tack att det finns oberoende undersökande journalistik kvar i detta annars så nepotistisk och korrumperad kommun.

 4. Hej.

  Tänk så bra miljöpartiet ordnat bidragssystemet för föreningar!

  Ojdå. Hoppsan. Det var visst sju partier av riksdagens åtta, och dessas väljare som valt att möjliggöra finansiering av terrorism och religiös fascism.

  Det vore kul att få besked av borgerliga politiker varför diverse bidrag inte avskaffades när man hade majoritetsregering.

  Rent för egen dörr om man säger så.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 5. Lysande grävt! Utbildningsförvaltningens chef hälsar ibland på hos oss. Den fan är sosse förvisso men ska ändå få en släng av sleven.

 6. Hmmm…vad är det som händer egentligen…hur blir framtiden i det här landet…varför tillåts sånt här ske när alla “normala” människor egentligen vet att det är så fel som det bara kan bli. Det ena efter det andra, hur många skandaler har vissa i rockärmen egentligen, det verkar vara en jävla massa.

  P.S
  Ang din tweet “Funderar på att lägga min podd Borgarbrackor på is.”

  Det vore sååå tråkigt och synd, jag som börjat lyssna för inte så länge sedan och tycker du gör ett lika fantastiskt jobb med podden som du gör med allt som publiceras på bloggen <3 De senaste med Hanif har varit både intressanta och roliga att lyssna på. Och Westerholm, Gur och de andra har även de varit super att lyssna på. Ja, 3000 lyssningar (läste din tweet) låter inte så mycket för du förtjänar MÅNGA MÅNGA fler lyssnare! Du borde försöka sprida det mer. Jag tror (även om det är en podd) att antalet lyssningar skulle gå upp ifall episoderna även lades upp på Youtube, då det känns som en hel del letar politiska klipp och annat på tuben där journalister, debattörer, nationalekonomer, politiker osv osv är med och snackar/diskuterar. Speciellt när du har så heta och aktuella gäster, inte minst som goa Hanif som är mycket populär, och hade hans namn varit i titeln och dykt upp bland sökresultaten och även bland “rekommenderade klipp” så tror jag antalet lyssnare ganska säkert blivit fler än 3000, kanske inte direkt men definitivt efter ett tag när klippen får spridning och delas vidare. Ifall du väljer att inte lägga podden på is så skulle jag vilja önska att du försöker få Tino Sanandaji som gäst, tror många skulle tycka det vore intressant. Tino skriver som bara den på Facebook men han behöver höras och synas liter mera också. Då jag varken har Twitter eller Facebook så skriver jag det här i en kommentar på bloggen. Men jag läser givetvis både dig och flera andra smarta människor på twitter varje dag även om jag inte är aktiv och syns bland tweetsen, jag tycker ni ska ha en eloge för att ni kämpar på så bra mot alla jäkla idiotier i det här landet. Du och de andra kan alltid stå rakryggade när det kastas skit mot er, och ni står med hedern i behåll (det vet ni iofs själva redan) till skillnad från vissa andra vuxna (?) människor på twitter som mer eller mindre verkar sakna ett samvete helt och hållet.

 7. Det dom islamska förbunden i Sverige sysslar med är knappast religion, det är islamsk politik. De får bidrag till att bedriva en islamsk politik som går emot svensk demokrati och grundlagar. Vansinne.

  Tydligt är också att de är skickliga bidragsproffs. Får man inte bidragen, dras rasistkortet fram. Det är ju en liten klick som förmedlar och delar kunskaperna med varandra och Botkyrka är väl en kommun som utmärker sig. Sverige har idag blivit korrupt. Dessutom måste väl miljöpartiet nu terroristförklaras. Och det är olagligt att bidra med ekonomiskt stöd till terroristorganisationer. Mänskliga rättigheter? Hur är det med alla andra minoriteter som bor i mellanöstern då? Det som utnyttjas är selektiv historia och förstånd så vissa utvalda grupper kan få muslimska mänskliga rättigheter.

  citat:
  “Uppfattningen allmänheten får av den sena handläggningen av det akuta ärendet “terroristhot och terroristbekämpning”:
  Är att regeringen agerar så fegaktigt att den är hellre offrar svenska liv och svensk säkerhet
  – än att eventuellt bli kallade rasister eller islamofober.
  Visserligen kan den fattas kränkande eller rasistisk då den uteslutande handlar om terrorism från extremistiska muslimer.
  Men det går inte att undkomma att hoten från de islamistiska terroristerna är allvarliga över HELA världen.
  Afrika, Europa, Hela norra och södra asien och då framför allt i mellanöstern. Som sagt, hela världen.
  Då är det väl lite “fjortisvarning” över vänster-regeringen vi har idag och inte alls särskilt statsmannamässigt och
  myndighetsansvarigt av dem att inte tidigarelägga viktiga beslut om terroristbekämpning.
  Men det faller väl in med er artikel “**********”, fukuseringen på
  världsordningen och dagsläget är totalt frånvarande från Miljöpartiets håll. Faktum är att Miljöpartiet har stött
  så många terrorister/terroristfrämjande personer, både inom partiet och utanför,
  att de snart bör terrorist-stämplas av USA:s regering. Skulle inte förvåna mig om Israel redan gjort den bedömningen.”

  Alla i hela världen kunde se vad som komma skulle…Regeringen var inte naiv…Bara feg och oansvarig…

 8. Fantastiskt gediget arbete, men varför först nu, och inte under den tid som borgarn a samarbetade med MP, i bla migrationsfrågan? Det är något tjall på den svenska mentaliteten. Och för övrigt är det för lite och för sent, med stor sannolikhet.

 9. Otroligt, man bleknar av dina sanningar, bra att man börjar skrapa bort polityren hos miljöpartiet till slut

 10. Jag är rädd samtidigt som jag inte fattar hur Sverige tillät dessa saker. Varför görs ingenting? Vad är de rädda för? Dessa artiklar måste publiceras mer så att ska få kännedom av som händer bakom kulisserna

 11. Tack, Rebecca, för denna plågsamma läsning. Jag skäms över bananmonarkin Sveriges multikultipolitiska mygelkaos och över att “Public service”, med alla sina resurser, gång på gång låter sig överglänsas av en ensam, särdeles kompetent och sanningssökande kvinna.

 12. Wolodarski och Mattsson har mycket att lära av Uvell. För att inte tala om Löfven med stor stab samt Fridolin och Romson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap