Sossarna i Stockholm spårar ur


Stockholms Arbetarekommun, dvs sossarna i Stockholms stad, har haft årsmöte. 

Jag har kollat på alla motioner som behandlades på årsmötet. 

För att förstå hur tungt det distriktet är ser ni nedan riksdagslistan för dem i valet 2014. 

Flera av statsråden inklusive statsministern kommer från Stockholms Arbetarekommun:   Stefan Löfven, Anders Ygeman, Ylva Johansson. Annika Strandhäll kandiderade inte till riksdagen utan var ordförande för fackförbundet Vision när hon fick sin post men hon tillhör också det distriktet. Det var hon som satt i utredningsgruppen för rapporten om “löntagarfonder 2.0”. Partisekreterare CarinJämtin tillhör också Stockholm.

Många av motionerna kommer från SSU.  Många förslag är…färgstarka. 

Eller vad säger ni om förslaget att förbjuda alla svenska nationalsymboler inklusive flaggan? Men, de tycker att den Palestinska flaggan ska tillåtas (?). 

Den bifölls inte.  

SSU vill också att det skapas ett statlig IT-bolag.

För staten har ju alltid visat sig vara bättre på det här med att driva företag än företagare…. 

Den avslogs också. Men allt knäppt har inte avslagits, långt ifrån. Det kommer ni se längre ner. 

Man förstår bättre vurmen för planekonomi när man läser förslaget om att S borde kalla sig revolutionärer. 

De vill också att staten överallt byter ut ordet arbetstagare och arbetsgivare mot arbetsköpare och arbetssäljare.

Jag vet inte hur SSU tänker sig att det rent praktiskt ska gå till. Samla in alla böcker där ordet finns och starta bokbål? Eller att det bara gäller Stockholm Arbetarekommuns texter byts ut? Eller i hela sossarnas material?

Inget av förslagen bifölls. 

De vill att genusvetenskap införs i grundskolan.

Jag vet inte när de tänker sig att indoktrineringen ska börja. Vid 7 års ålder? Eller i högstadiet? 

Genus ska dessuom integreras i vetenskapliga ämnen. Va? Fysikens lagar enligt genus? Grundämnena enligt genus? Exakt hur har de tänkt sig? Men det här är ju det som är kul med att vara en helt teoretisk politiker. Man behöver inte förhålla sig till världsliga saker som verkligheten. 

Sossarnas svar blev att de delar uppfattningen att genus borde läras ut. Men drar tack och lov slutsatsen att det kan ske på högskolan. 

SSU tycker också att det ska ingå i gymnasiet att få facklig propaganda på schemat. 

Motionen bifölls i sin helhet.

Så Socialdemokraternas tyngsta distrikt, som har de tyngsta och flesta posterna i regeringen dessutom, vill alltså införa fack på schemat. 

SSU tycker däremot att gymnasieelever ska serveras facklig indoktrinering fritt från verkligheten, det vill säga ekonomi och företag. För de vill samtidigt förbjuda all extern litteratur i skolan än just från dem själva. 

Sossarna insåg dock att ett sådant förbud skulle drabba dem själva och avslog. 

Eftersom riktiga problem som flyktingkris, bostadskris, skolkris, budgetunderskott etc är tråkiga ägnar sig SSU åt viktigare saker. Som i motionen “Fuck normer”. 

I den vill de införa det tredje könet “icke binär”.  

Vilket S i Stockholm biföll. 

De vill förbjuda åsikter också. De staten bedömer är rasistiska. Alla sådana organisationer ska förbjudas. 

Det blev avslag. Eftersom de vuxna sossarna fattar att yttrandefrihet är viktigt i en demokrati. Även om SSU inte egentligen verkar vilja ha demokrati heller. 

Men distriktsstyrelsen svar är intressant. För hänvisar de till den alternativa CERD-rapporten. Den snubblade jag över när jag gjorde granskningen av de muslimska organisationerna nämligen och de dyker upp titt som tätt i diskussionerna kring antirasism och islamofobi, av identitetspolitiker som drar fram den som argument. 
 

Nätverket Svenska Muslimer i Samarbete gav uppdraget till Kitimbwa Sabuni. Texten är hämtad från Islamiskt Forum
 

I rapporten skriven av en av identitetspolitikens främsta frontfigurer och en central del i den hårda kärnan av organiserade muslimer, föreslår de helt otippad mer kvotering. Baserad på etnicitet. Allra helst i SVT, SR och nyhetssändningarna. Och tillåta slöja för värdinnorna i TV. Yttrandefriheten avkrävs “balansera” emot annat (gissar religion här). 

Dessutom kräver de att organisationer (läs “deras organisationer”) ska få höjda anslag och uppdrag av det offentliga att producera material och föreläsningar om muslimers situation i Sverige. 

Egenintresset visar sitt ansikte här alltså. 

Ni kan läsa hela rapporten här, de som står bakom är idel välkända namn. Både i som bidragit direkt till innehållet och de organisationer som står bakom den. 

Kom alltså ihåg det här nästa gång någon hänvisar till FN. Att det är med all sannolikhet den här rapporten. Som de alltså skrivit på eget uppdrag men nu kallas den FN-rapport ofta. 

Tillbaka till SSU och begåvningsreserven. 

De vill även att MUCFS (fd Ungdomsstyrelsen) inte ska ge bidrag till rasistiska organisationer. Men de specificerar inte vad de menar, för mig veterligen ger inte MUCFS stöd till sådana idag. Om jag får dra till med en gissning tror jag dock inte SSU menar exempelvis stöd till de organisationer som nyligen tagits med handen i den islamistiska syltburken utan jag gissar att de tänker sig SDU (eller vad de ny heter) och SD.

Men jag gissar bara. 

Den ansågs besvarad. Eftersom MUCFS som sagt i sina regler inte ger stöd till rasister. 

Gratis buss är SSU också jättesugna på. Alltså, gratis för dem men vi som jobbar och betalar skatt ska betala. De hänvisar till de ekonomiska digniteterna på tidningen ETC, tidningen som gjort sig kända på att själva mjölka systemet med presstöd till max genom att istället för att ha en tidning öppna en “lokal” variant på varje ort de kan komma på för att kvalificera sig för ännu ett presstöd. 

De vill höja landstingsskatten och avbryta Förbifartsbygget. Som ju deras parti alltså nu fortsätter bygga. De stod still för 4 miljoner kronor per dag som ni minns, för ett år sedan men byggs nu vidare för fullt. 

Parallellt med att införa “gratis” buss och T-bana vill de förbjuda fossila bränslen senast 2030. I hela Sverige. Istället ska laddstolpar sättas upp i stor omfattning, och inte nog med det. Det ska vara “gratis” att ladda vid alla parkeringsplatser. 

Även den notan ska skickas från skattebetalarna alltså. Till elbolagen. 

Motionen avslogs. 

Av alla viktiga saker i samhället är nog cirkus viktigast. 

Förbjud alla djur på cirkus, även hundar, hästar och andra husdjur alltså. Vilket de vuxna sossarna nu kommer jobba för. 

Årsmötet beslutade att sossarna i Stockholm ska driva frågan om förstatligande av apoteksmarknaden. 

Skolvalet ska förbjudas och alla elever ska vara hänvisade till den skola en grå kommunal tjänsteman i Stockholms stad tycker vore bäst. 

Det förslaget förkastade tack och lov Arbetarekommunen. 

Gissar att ingen av dessa ung-sossar valt skola utan alla gick garanterat i den närmaste. Vad tror ni sannolikheten för det är?

Men det finns gott om vuxna sossar, som så att säga “spånat fritt” i sina förbättringsförslag för samhället. 

Som Sjöstadens S-förening som vill förbjuda bensin och diesel till 20140. 

Vilket sossarna biföll.

Så Stefan Löfven kan väl åka till Volvo redan nu och förklara läget tänker jag? Och SAAB som ju gör flygplan, som drivs av fossilt bränsle. Han kan i och för sig till partiets kongress och se vad de andra tycker. 

Bernt Jakobsson vill ha massage på recept. 

Avslag. 

S-kvinnorna vill ha “gratis” mensskydd, det vill säga avgiftsfritt.

Någon annan måste betala nämligen. 

Men som vanligt när de här härliga visionärerna tänker till finns inte en rad om vad det här skulle kosta. 

Om vi räknar med 900 000 invånare i Stockholm, och hälften är kvinnor får vi 450 000 personer. En del är under tonåren, en del har passerat klimakteriet. Ingen av dessa grupper behöver mensskydd. Så säg att hälften av kvinnorna använder mensskydd. 

Det blir 225 000 kvinnor. 

Om varje kvinna använder i snitt ett tampongpaket per menstruation blir det en kostnad per person på 312 kronor per år. 

Det blir 72 miljoner kronor per år för skattebetalarna. 

Kanske får vi se en motion nästa år om ett statligt tampongföretag?

Att de vill förbjuda LOV – lagen om valfrihet, vet vi redan. Och de vill förbjuda företagare att bestämma själva var de vill lägga sitt företag. 

Vilket sossarna i Stockholm alltså biföll. 

Sossarna i Gubbängen vill att alla poliser i Sverige tvingas ha en liten kamera på sig. 

Låter billigt tycker jag. Och rimmar säkert helt med såväl Arbetsmiljöverk som arbetstagares rättigheter till integritet etc. 

Den fick avslag. 

Sossarna på Söder är bekymrade över att det heter nämndeman. Det är ju inte genus. 

Så de vill att man ersätter det med nämndperson till exempel. 

Det roligaste med detta är svaret tycker jag. Där ledningen för S i Stockholm (bland andra Veronica Palm) hänvisar till ordet “man” som person med snopp. 

Jag tänker att det varit bättre om de först pratat med en språkvetare här. Eller bara kollat på Wikipedia. 

För ordet “man” är inte könsbestämt utan har sin grund i människa. 

Men vuxensossarna i Stockholm tycker förslaget är bra. 

De beslutade också att driva frågan om 30 timmar-vecka med bibehållen lön. 

Och att återinföra den avdragsrätt för medlemsskap i fackliga organisationer som togs bort.

Nu ska LO:s alla miljoner de pumpat in i sossarna ge utdelning. Förbokad och redan betald reform alltså. 

En av de knäppare förslagen var Per Staflunds förslag om en bostadsfond, som hans egen förening inte ens ville bifalla så han skickade in den enskilt. 

Att staten ska ge varje nyfödd person 500 kronor och sedan varje månad, pengar som sätts in i en “byggfond”. Jättebillig reform. 

Det blev avslag. 

SSU briljerade verkligen på årsmötet och denna motion är en av godbitarna: att återsocialisera hela Stockholms stad tidigare bostadsbestånd. 

Med andra ord, alla de som fått köpa loss sina hyresrätter vid omvandling till bostadsrätt ska alltså tvingas att “ge tillbaka” dem till kommunen, mot ett av dem uppsatt pris. 

Alla de som köpt bostadsrätter av de som ombildade och alltså råkar bo som andra, tredje eller femtonde person i den tidigare hyresrätten skulle alltså omfattas av detta planekonomiska briljanta förslag. 

Det blev avslag. 

Kollar man lite i Stockholms-sossarnas flöde hittar man den här killen. 

Som jag tvingas kolla på med mina barn på morgonens sändningar av Barnkanalen. Varför det är okej att en person som avlönas via uppdrag från sossar och ABF samtidigt kan vara anställd av public service är helt obegripligt. 

Nu bestämmer inte Stockholms Arbetarekommun inte i hela partiet. De frågor partiet driver beslutas av partistämman. 

Men det är ändå så att en majoritet av regeringen, och de som innehar de tyngsta posterna, representerar just Stockholm. Stefan Löfven, Annika Strandhäll, Anders Ygeman och Ylva Johansson, samt partisekreterare Jämtin.

Och detta är alltså deras både förslag, och beslut. 

Det räckte inte med att de vill införa “löntagarfonder 2.0” genom rapporten om Ekonomisk demokrati. 

Utan årsmötet beslutade också att: 

– återförstatliga hela apoteksmarkanden 
– byta ut nämndeman mot nämndeperson
– införa facklig propaganda på schemat i gymnasiet
– förbjud bensin och diesel i hela landet 2040
– förbjud LOV och att företag själva får bestämma var de placerar sig
– återinföra avdragsrätt för fackavgift
– införa 30-timmarsveckor
– förbjuda alla djur på cirkus
– införa det tredje könet “icke binär”

Känns härligt att det är detta distriktet de tyngsta statsråden representerar tycker jag. 

30 kommentarer till Sossarna i Stockholm spårar ur

 1. FN-förbundet har, trots sitt namn, ingenting att göra med FN (Förenta Nationerna)

  Utan det är endast renommésnyltande.

 2. Skrämmande att de missade det viktigaste av allt, att förbjuda frigående vilda djur i naturen. Detta då klimatförändringarna kan innebära fara för dessa. Att begränsa sig till cirkusar är verkligen att snäva in det alltför mycket. SSU, den bjuder jag på.

  ,,,öh, just det, det var ironi. Lika bra att skriva det bara utifall någon med IQ-fiskmås på SSU skulle ta det på allvar. Underbart folk den svenska befolkningen valt in. Man blir mörkrädd.

 3. Nu gick det lite för fort. Det var bara personer under 18 år som skulle erbjudas gratis mensskydd så din kostnadsberäkning är inte korrekt.

 4. Då gammelmedia är för gamla och trötta för att kritiskt granska (s) så är det ett viktigt arbete som uvell gör. Samt många andra bloggare.

 5. Det är väldigt mycket F! och VPK ……det märks att (S) har sina rötter i marxism-leninism

 6. Tja tokiga ungdomsförbund har alla partier så inget nytt under solen där inte. Jmf ex liberalernas som hade en del “roliga” förslag nyligen.
  Och samma gäller de “vuxna” delarna. Läs vilket partis motorer till sina stämmor. Mycket knas så lite fånigt att hänga ut just ett parti

 7. Dessa människor är inte måttligt distanserade från verkligheten. De är direkt skadliga för landet. Rösta rätt 2018.

 8. Röstade inte Sossarna nej till förslaget att förbjuda vilda djur på cirkus?
  Det borde det ju verkligen göra.

 9. Om detta görs allmänt känt åker Löfvens siffror ner på max 10%. Så SUF, kör hårt! Ni begår lyckligtvis politisk harakiri!

 10. Det fullkomliga vansinne som utreder sig som en pandemi inom sossarna måste till varje pris stoppas NU! Det kan smitta till även normalt tänkande personer – och då vore det kört!

 11. Tar dom bort skolvalet så flyttar dom familjerna istället för att ta den dåliga skolan som kommunen kräver att dom ska ta

 12. Helt absurt, trodde att alla dessa gamla socialistförslag var nedstoppade i soptunnan för länge sen, men socialisterna kan inte släppa taget om Palmes helt vansinniga idéer.

 13. S har gjort sig helt irrelevant för svenskarna.
  Det här är bara ännu ett bevis.
  SSUs sektmentalitet kommer bara påskynda fallet för S.

 14. Hej och tack för allt ditt skrivande.
  Vi har tagit beslutet att på grund av allt som händer så flyttar vi från Sverige. Jag vill helt enkelt inte betala skatt som används till detta politiska vansinne, och vara med om den oron som allt detta skapar i vårt samhälle. Tyvärr är det många som tycker som jag.

 15. Lysande! Min fundering är hur det ser ut i övriga partier. Vad gäller ungdomsförbunden gissar, obs gissar, jag att det ser ungefär lika galet ut i MUF och CUF!?

 16. Tack för att du orkat sammanställa denna rapport! Vilket jobb! Så här borde alla journalister jobba! Grundligt och passionerat! Väntar på fler rapporter.

 17. Finns det länkar till alla dessa motioner?
  Alla dessa motioner måste väl finnas att läsa någonstans utöver din blog hoppas jag!
  Om det finns det så kommer jag definitivt att sprida denna informationen tillsammans med länkarna!

 18. Herregud ); Det verkar som tokigheterna bara fortsätter och aldrig tar slut, att de bara orkar hålla på med dessa idiotier! Du är så bra Rebecca <3

  Ja, SSU har onekligen en hel del personer som är mer eller mindre extrema på olika sätt. SSU:aren Marwa Karim skrev en trevlig debattartikel för ett tag sedan. //nyheter24.se/debatt/835282-den-dag-ni-man-slutar-valdta-kommer-jag-sluta-hata-er
  Och lite roligt kan jag tycka att SSU väljer att ta avstånd om man ser till vilka förslag som de arbetar med.
  //www.gd.se/gastrikland/gavle/ssu-tar-avstand-fran-marwa-karims-debattartikel-om-att-man-ar-ackliga-varelser-olampligt-att-uttrycka-sig-sa

  Off-topic….
  Ang tidningen ETC och Ehrenberg som du skrev en del om förra året
  //www.uvell.se/2015/08/14/bidragsentrepren%C3%B6r-etc-27958064
  Det verkar gå bra för honom, för nu startar ETC i en stad till…
  //www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/etc-ska-trotsa-tidningsdoden?gmenu=search

 19. Det skrämmande är att dagens ssu:are är morgondagens sossepolitiker på toppnivå.
  Med deras verklighetsfrånvända syn på samhället,planekonomiska tänkande
  och närmast kommunistiska retorik blir jag skrämd över tanken på vilken skada dom kan göra Sverige framöver.

 20. För att forsätta på debaklet angående (mänskliga muslimska rättighets kommittén), (Afrosvenskarnas riksförbund) och Kitimbwa Sabuni samt bidragskorruptionen har jag hittat en lurig förklaring till förfarandet:

  “ASR har haft en ledande roll inom Centrum mot rasism, vars ekonomi blev föremål för granskning i media sommaren 2005. De uppgifter om medlemsantal som ASR tidigare hade uppgett för att få bidrag från integrationsverket (1 402 medlemmar för år 2001, varav 1 226 i Stockholmsavdelningen) ifrågasattes då. Enligt en intern rapport hade Stockholmsavdelningen bara 47 betalande medlemmar, men i en revision antas det att varje kvinnlig medlem har tre barn. Dessa schabloniserade barn räknas samtliga som medlemmar oavsett om de existerar eller ej”

  Notera: varje medlem x4 alltså.
  “Dessa schabloniserade barn räknas samtliga som medlemmar oavsett om de existerar eller ej”

  För övrigt behöver alla mänskliga rättigheter – inte bara muslimer. Varför så exkluderande? Jag menar alla som bor i mellanöstern, som inte är sunni-muslimer, de blir förföljda och hatade av just muslimer. Var är deras mänskliga rättigheter?

  Det MMRK och diverse islamska förbund sysslar med är inte rättigheter eller religion. Det är islamsk politik. Och de lobbar ständigt för särskilda privilegier som andra skall betala. Problemet är att sunnimuslimer inte vill sekulariseras. Skulle de göra det – förlorar de makt. De sprider helt enkelt en form av sunni-nazism. På hatlistan hos dessa sunni-nazister finns många: de otrogna, kurder, shia-muslimer, aleviter, kristna, yazidier, assyrier, armenier, USA, västvärlden, vita, men framför allt judar. Hur är det med alla andras rättigheter? Det är väl dags för Sverige och övriga världen att bojkotta Saudiarabien och dess spridning av wahhabism.

 21. Suck! Men perfekt att du gör en sammanställning på det här sättet, fortsätt gärna! Socialister, alltså sossar, miljöpartister och vänstern är samma sorts människor. Man blir så trött av alla vansinnigheter vi ser och hör, det pågår hela tiden sen Löfven kom till makten.

 22. Hej.

  En framtida röst på S är att aktivt välja ovanstående. En röst på Alliansen (som borde kallas Schrödingers allians: den finns tills det är dags att göra något som kan observeras) är även det en röst på ovanstående politik, då allianspartierna under nuvarande mandatperiod visar att de stödjer S,V, Mp-politiken.

  Sista striden det är har aldrig varit sannare.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 23. Angående menskopparna: Nu vet jag inte vad det står i den fullständiga motionen, men i det utdrag du hänvisar till det står det uttryckligen “menstruerande personer under 18 år”. Så din beräkning måste nog anses vara i överkant. Skulle uppskatta att det rör sig om ca 50 000 kvinnor > ca 15 milj kr/år. Fortfarande mycket pengar (läs skattepengar), men betydligt mindre än 72 milj.

  Genomgången i övrigt är en underhållande men samtidigt förfärande bild av vart vi är på väg i det här landet.

 24. Otroligt underhållande, både deras motioner och dina kommentarer 🙂 Undrar om du har koll på vad ungtupparna inom Mp och F! motionerar om. Och liberalerna? Vore kul att läsa deras också.

 25. När ska du granska kreditexpansionem i svensk ekonomi? Skuldsättningen i svensk ekonomi är ett blocköverskridande problem.

 26. För första gången någonsin tvekade jag att klicka på “Läs hela inlägget”… och jag önskar faktiskt, att jag hade lyssnat på min intuition och avstått. Lätt illamående, med sprängande huvudvärk och accelererande blodtryck av den formidabla informationschocken, vill jag ändå tacka dig för ditt viktiga arbete, Rebecca… men du borde kanske överväga att varna känsliga läsare? Min begynnande helgstämning har förbytts i förstämning, men ha en riktigt trevlig Valborg! (så kan ruelsen över att råka exponeras av 1 maj-cirkusens clownerier förhoppningsvis dämpas…)

 27. Tack fö ren rolig (sic!) framställning av ett intellektuellt haveri och ett politiskt förfall. Kan man hålla på med sådant trams har man ingen kunskap eller känsla för de RIKTIGA problem landet står inför och man har då mält sig ur den krets som kommer att försöka lösa dessa.
  Fast det visste vi ju egentligen redan. Ju snabbare detta parti kommer under 20% väljarbas och kan avskrivas, desto bättre för landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap