Fridolin och Charta 2008


Jag tycker att Gustav Fridolin kommit lite väl lätt undan den här skandalen. 

Hans ryggmärgsreflex när allt briserade kring Kaplan och sedan Khan var att bångstyrigt vidhålla förtroendet, att Kaplan är “antirasist, feminist, humanist” och att han “inte förstod” att inte hälsa på kvinnor är kränkande. 

En snabb koll på regeringens hemsida avslöjar att Fridolin vet mycket mer än han vill medge. Han har en kandidatexamen i Mellanösternkunskap. Han har alltså läst tre år heltid om just Mellanöstern. Är det något han förstår är det historia, religion och politik idag i just Mellanöstern. 

Han har fler saker gemensamt med Kaplan. 2003 arresterades han i Gaza och även Kaplan har åkt med Ship to Gaza (2010).

2008 var han samtalsledare på Charta 2008.

Han ställde inte upp i riksdagsvalet 2006 utan arbetade då dels som reporter på TV4 och var även folkhögskolelärare. Han satt också som styrelseledamot i Miljöjournalisternas förening. Två år senare valdes han in i Miljöpartiets partistyrelse och 2011 blev han språkrör. 

Charta 2008 tillhör den innersta kretsen av muslimska föreningar som har makt och många av de stora namnen har varit aktiva. Mehmet Kaplan satt i styrelsen i många år. 

Hela Charta 2008 och mötet handlar om att motarbeta all form av politik mot terrorism och framför allt motarbeta Säpo. Så här står alltså vår nuvarande grundskoleminister Fridolin, med en jobbig islamist-skandal att hantera, och spelar dum i media när han både är akademiskt examinerad i just Mellanösternkunskap och själv i allra högsta grad varit en del av den här rörelsen. 

På sin hemsida har Charta 2008 en att anmälningsformulär för att folk ska kunna rapportera till dem så fort de har kunskap om något som rör terrorism och Säpo. En “counter-Säpo” rörelse alltså. Som både Kaplan och Fridolin sanktionerat. 

Men Charta 2008 finns fortfarande i finrummet för så sent som 2015 ordnade ABF och Charta 2008 ett gemensamt seminarium där inrikesminister Anders Ygeman deltog, tillsammans med Anne Ramberg. Han var aktiv i Guantanamo-gruppen 2002. 

En annan person som suttit i Charta 2008:s styrelse är jihadisten Anna Sundberg. Elle Um Ana som hon kallades sig de 15 år hon levde med terrorister. 

Per Gudmundson, som granskat jihadism sedan 2006, skrev 2012 om Um Ana. Hon var gift med Said Arif som åtalades 2004 i Frankrike för terrorism. Och dömdes. 

Han greps 21 maj 2012 i Sverige, då på rymmen. Han hade sökt asyl här. 

Idag ser Charta 2008:s styrelse ut så här. Jens Holm är vänsterpartistisk riksdagsledamot, Mattias Gardell är en frontfigur inom vänsteraktivismen. Men jag tänkte fokusera lite grann på Hassan Yusuf.

Yusufs bror är Muhammed Yusuf som greps i Somalia 2008, misstänkt för att ha anslutit sit till al-Shabab. Han dömdes den 16 januari 2016 till 11 års fängelse för terrorbrott i USA. Han deltog i strider för al-Shabab mot engelska och amerikanska styrkor och har även erkänt att han gett materiellt stöd till terrororganisationen. 

Hassan Yusuf deltog i november 2014 i ett arrangemang av SUM, MMRK och Ibn Rushd om just detta, när brodern ännu inte dömts. 

Charta 2008 har givetvis engagerat sig mycket i fallet, bland annat här 2014 på deras blogg  via en rapport de skrev. 

Men Charta 2008 har sina fingrar djupt nere i syltburken, för givetvis finns det mycket mer här. I styrelsen för Charta 2008 har förutom Kaplan även en person som heter Amanj Aziz suttit, vilket Johan Lundberg skrev om i Dagens Samhälle den 20 oktober 2014. Då satt Aziz fortfarande i styrelsen. 

Aziz etablerade iEra i Sverige, varifrån flertalet medlemmar blivit Syrienkrigare och dött för IS i Syrien, vilket bloggaren Magnus Sandelin bland annat rapporterat om. 

Om iEra betyder “Islamic Era” kan man förstå vad de sysslar med. 

Aziz är aktiv i Sveriges Förenade Muslimer och projektledare för projektet Stå Upp! som finansierats av MUCFS med 300 000 kronor. Han var aktuell nyligen i media då SFM blev nekade att hyra den lokal de bokat i Göteborg för att Säpo varnade att jihadister är knutna till organisationen .  (24 mars 2016, DN)

Per Gudmundson skrev om just Aziz redan 2011. Då var han talesperson för TUFF – Troende Framtida Unga Förebilder, som hade bjudit in hatpredikanten Bilal Philips till Göteborg. Redan då var Aziz bidragsentreprenör och TUFF fick 2011 bidrag på 550 000 kronor för att “motverka islamofobi”. Philips har blivit förbjuden att besöka ett flertal länder och gjort sig känd för homofoba uttalanden, stött självmordsbombning och att våldtäkt inom äktenskapet inte finns.  

Aziz skrev när han var chefredaktör för Ummah Observer bland annat att muslimer inte borde rösta. Han är helt solklart islamist. 
 

Förutom att “jobba mot islamofobi” fick Aziz ett annat uppdrag i oktober 2014 som SVT rapporterade om. Han skulle då hjälpa fastighetsägaren Balder som kommunikatör och vara en länk mellan hyresgäster och företaget för boende i Bergsjön. 

En annan sak Lundberg rapporterar om i sin arikel i Dagens Samhälle är om hemsida Nyans:muslim. På hemsidan skriver Aman Aziz, men även Kitimbwa Sabuni. Ansvarig utgivare på sidan är Hussein Hamad.

Hamad anklagades i november 2015 (Dalarnas Tidning) för att inte ha redovisat sitt bidrag från MUCFS, de fick inte ens tag i honom. Han fick 1,1 miljoner på två år och lyfte som projektledare 420 000 kronor som lön, det vill säga majoriteten av bidraget gick dit. Ett projekt om……islamofobi. Givetvis. Projektet drevs av Borlänge islamiska ungdomsförening som är medlemmar i SUM.

Så Charta 2008 har haft styrelsemedlemmar som jihadisten Anna, Mehmet Kaplan, Amaj Aziz som bjudit in hatpredikanter och brorsan till terrordömde Yusuf.

Fridolin har medverkat i deras arrangemang, liksom inrikesminister Ygeman. 

I förra inlägget fokuserade jag på Ibn Rushd, som är en central del av den här rörelsen. Och jag tänkte fortsätta lite grann med det. 

För om man tittar på deras kansli så dyker en del kända namn upp. Omar Mustafa är som sagt förbundsrektor där. Ordförande heter Helena Hummasten, men hon är mest känd under namnde Helena Benouda. Hon har bland annat varit ordförande för Sveriges Muslimska Råd (SMR), som 2009 ingick i regeringens satsning “Dialog om samhällets värdegrund”. SMR ingår också i SST:s Kris och Katastrof-grupp som sammankallas vid kriser som påverkar svenska församlingar eller samhället. 

Men Benouda är inte alls långt ifrån terrorism själv, via familjeband. Hennes dotter Safia är nämligen den kvinna som häktades och satt i etiopiskt fängelse 2007, för terrorism. Två år senare var det dags igen, i Pakistan. Skattebetalarna fick betala båda resorna hem. 

Safia Benouda är nämligen gift med Munir Awad. Efter dessa två terrorresor dömdes Awad 2012 i Danmark för att ha planerat attacken mot Jyllandsposten. Han sitter tillsammans med de övriga tre som dömdes på Saltviksanstalten i Härnösand och kan bli fria 2020. 

Men innan han tänkte göra en Charlie Hebdo i Köpenhamn och storma en tidning med kulsprutor för att döda det fria ordet pratade han på ett seminarium ordnat av Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén 2010. Om terrorism. Ironin är påfallande. Faima Doubakil dyker upp, igen, här som arrangör och kontaktperson. 

Benouda/Hummasten är även aktiv i organisationen Islamic Relief, som fadderansvarig. 

Här dyker ännu ett känt namn upp: Mostafa Kharraki. Han är ledamot i styrelsen för Islamiska Förbundet. 

Abdallah Salah har varit eller är fortfarande vice ordförande i IFIS. Det var han som fick uttala sig när Uppdrag Granskning avslöjade att moskéer i Sverige avråder kvinnor som blivit misshandlade att anmäla till polisen. 
 

Islamic Relief i Sverige är terrorstämplat, liksom IFIS. Vilket DN skrev om i november 2014.

Ibn Rushd har alltså nära kopplingar med Islamic Relief och Islamiska Förbundet (IFIS), som är knutet till Muslimska Brödraskapet via FIOE, där Waberi sitter som PR-chef idag. 

När Waberi var ordförande för IFIS, vilket han var innan Mustafa tog över 2010, bjöd de 2003 in den andlige ledaren för Muslimska Brödraskapet, Yusuf al-Qaradawi att föreläsa i en moské i Stockholm. 

Sajten Mellanösteridag.se har beskrivit dem. De bildades redan 1928 i Egypten och de vill införa kalifat och strikt sharia i hela världen. Samma idé som IS har alltså. 

Ibn Rusdh har fler intressanta personer anställda.

Deras utvecklingschef heter Mustafa Tumturk. Han är även ordförande för UETD, som är Erdogan-trogna och knutna till AKP. 

I förra inlägget berättade jag att Ibn Rushd och IFIS äger konferensgården Granhedsgården gemensamt. I somras rapporterade Johan Westerholm på sin blogg Ledarsidorna att Granhedsgården ansökt om att få bli asylboende men fått nej av Migrationsverket. De skulle försöka igen. 

Tumturk är något mer också. Han är Mehmet Kaplans svåger, Mehmet är gift med hans syster Feride. Kaplan har alltså AKP-trogna i släkten. 

En annan person som jobbar på Ibn Rushd är Mohamed Temsamani, som var den muslim som fick yttra sig kritisk mot Kaplan-gate i SVT utan att de berättade att han är partikamrat.  Han är även ordförande för Förenade Islamiska Föreningar i Sverige. 

En annan person som jobbar på Ibn Rusdh är Majna Ciber, som är administrativ chef. Hon har också varit eller är aktiv i Miljöpartiet, och den muslimska organisationen Frid. Hon finns med i en artikel i DN från 2007 om slöjan. 

Ett annat känt namn på Ibn Rush är Mohammad Fateh Atia, som nyligen valdes till ordförande för FEMYSO, som är knuten till Muslimska Brödraskapet och han var tidigare vice ordförande i SUM:

Verksamhetsutvecklare på Ibn är Zaynab Ouhabi, som även är aktiv i Muslimska Kvinnonätverket. Hon är aktiv debattör och har bland annat skrivit debattartikel ihop med Fatima Doubakil och Rashid Musa om Nalin Pekgul och hennes, befogade, anklagelser mot Kaplan och islamismen. 

Fram träder alltså en bild av islamism, skattefinansierat och sanktionerat av det svenska offentliga samhället. I centrum finns IFIS, SUM och Ibn Rushd, med nära kopplingar till såväl AKP som Muslimska Brödraskapet. 

En hård kärna av väldigt aktiva muslimer som alla har gemensamt att de är mycket aktiva i debatten och har blivit otroligt duktiga på att surfa de svenska systemen. Det är därför det finns så lite inforation om alla dessa grupper. För att det är samma personer överallt. 

Många har för skattepengar gång på gång på gång bjudit in hatpredikanter och islamister, vissa fuskar med bidrag, de har kopplingar till terrordömda. Ändå fortsätter vi finansiera dem, ändå bjuds de gång på gång in till det offentliga samtalet som representanter för muslimer. 

Jag gissar att de flesta muslimer i Sverige är otroligt less på dessa extrema personer som inte representerar dem ett dugg. 

Ju mer man gräver, desto mer dyker det upp. 

Varför är detta okej?

59 kommentarer till Fridolin och Charta 2008

 1. Finns det något statement eller något på MP:s hemsida hur dom förhåller sig allmänt till religion.

 2. Det har väl tagit oss ca 1000 år att frigöra politiken från himmel, helvete, djävlar, andar mm
  All religion bör bannlysta från statsskick.
  Nu verkar pendeln ha svängt åt fel håll.

 3. Miljöparitet skulle diskutera sina värderingar, sa Fridolin. Har någon hört någon sådan diskussion? Vad kom de fram till? Hur är det möjligt att Fridolin kommit undan frågor angående sitt intresse för islamism? Jättekonstigt…

 4. Jag uppskattar din skarpa, intelligenta och välskrivna bloggsida!
  Håll ut vi är många som uppskattar den.
  Trevlig helg!
  Ulf

 5. Lite Off-topic men koppling till MP.

  Khan intervjuad i DN. Som vanligt inte några frågor av det tuffare slaget från DN öht, exempelvis sett från ett större perspektiv om vad det handlar om. Men han säger en del uppseendeväckande saker…

  “Men jag har alltid varit skeptisk mot vänstern, socialismen och kommunismen, som alltid velat ersätta religionen med staten.”

  “Det finns islamofobi i Sverige. Jag är helt säker på att jag inte skulle ha behandlats så här om jag hade varit en vit man. Jag skulle önska att Sverige var mer tolerant.”

  “Är du feminist?
  – Jag är muslim. Och som muslim finns det väldigt mycket som för mig samman med tredje världens feminism, men inte den vita feminism där tydligen handskakning är en väldigt viktigt.”
  //www.dn.se/nyheter/politik/yasri-khan-inte-i-min-vildaste-fantasi-kunde-forestalla-mig-att-bli-utpekad-pa-det-har-sattet/

  Läs också följande två texter av Pernilla Ouis….
  “Det stämmer inte att Mehmet Kaplan, Yasri Khan och andra muslimska miljöpartister kritiserats bara för att de är muslimer, och att det är ett uttryck för islamofobi. Jag skulle säga precis tvärtom: De har inte kritiserats tidigare just för att de är muslimer. Varför inte? Förmodligen handlar det om en rädsla hos kritiker att bli anklagade för islamofobi och rasism.”
  //www.sydsvenskan.se/opinion/aktuella-fragor/de-har-inte-kritiserats-tidigare-just-for-att-de-ar-muslimer/

  Och denna: “Se upp för halal-hippier”
  “Det finns två krafter som motverkar förståelsen mellan det svenska samhället och dess muslimer. Den ena är de välmenande men okunniga ”halal-hippierna”, den andra är de intoleranta religiösa ledarna. Det måste ställas samma krav på insyn i de muslimska organisationerna som i alla andra verksamheter i samhället, skriver Pernilla Ouis, forskare och muslim.”
  //www.sydsvenskan.se/opinion/aktuella-fragor/se-upp-for-halal-hippier/

 6. Suveränt!!! Fridolin gör det som islam påbjuder; han ljuger! Har han konverterat? Önskar verkligen att du orkar fortsätta . Tack!! Mvh Malin

 7. Granska på du! (Mig alltså)

  Det kommer inte som en överraskning det du skriver. Jag har upptäckt för länge sedan att de som skulle varit de moraliskt mest högtstående, våra mainstreampolitiker, i själva verket är bottenskrapet i samhället. Bottenskrap och sociopater tycks dras till makten som järn till en magnet. Jag har själv egna erfarenheter av hur de som bestämmer i Lund förtjänar förakt för sin personlighet. Moderater, miljöpartister, you name it. En miljöpartist har stått i kommunfullmäktige och propagerat för att hålla deras konspirationer hemliga för folket, helt öppet sade hon det och en eller två journalister satt och lyssnade men tror du att det kom med som förstasidesnyhet i morgontidningarna? Det borde det ha gjort men det blev inte ens en notis. Var det någon som sade “världens öppnaste land”?

 8. Helt otroligt att detta får förekomma, men med vår typ av odemokratiskt styre avslöjas inget.
  Politiker är ej sk folkvalda representanter utan alla rekryteras i princip ur ungdomsförbunden vilket göt att det inte är vidvinkel perspektiv somgäller. Vårt valsystem borde omstruktureras omgående.
  Jag tycker Du är strålande duktig. A L

 9. Jag har för lite fritid för att orka läsa igenom allt ovanstående men jag har en kommentar till det jag har läst: Det pratas väldigt mycket i media om alla människors lika värde. Detta tycker jag är självklart, oavsett hudfärg eller religion. Behöver inte kommenteras. Men fråga en Imam (man) om hans inställning till homosexuella?? Behöver jag gå längre??

 10. Muhammed skapade islam för att ena de krigiska klansamhällena. Islam är klansamhällets högsta nivå. Det demokratiska samhället och klansamhället är två motpoler som inte kan förenas i en samhällsmodell.

 11. En roman noir, som man läser med växande fasa. Det är den sortens research som borde vara synliga för oss vanliga medborgare, som bidrar med våra skattepengar att hålla liv i ett stort antal skumma föreningar och grupper. Just Islamister vet hur man slingrar sig och vänder allt till sin fördel, och jag kan inte förstå att svenskar i Miljöpartiet låter sig luras, inte heller att man medvetet blundar, inte att man även kan vara i maskopi med så många obehagliga människor som uppenbarligen har en annan agenda än miljön, den svenska skolan och kulturen. Lösningen är att låta dessa föreningar och grupper och subgrupper själva finansiera sina verksamheter och att man granskar dem regelbundet. Låt oss inte betala för religiös och kulturell verksamhet i parallella samhällen. Inte ett öre till ska gå till folk med minsta koppling till svensk fientlighet, antisemitism, kvinnoförtryck, och terrorism.

 12. Fantastiskt ! Tänk om Baas och allt vad dom heter kunnat skriva sådana här artiklar.
  I stället gör Exp/AB stor affär av enskilda lite udda SD företrädare i någon skånsk by.
  Här avslöjas verkliga makthavares kontakter. Detta tar ett tag att smälta , jag är helt omtumlad

 13. Afrosvenskarnas riksförbund är något som intresserat mig med tanke på att Kitibwa Sabuni uteslutande dyker upp som försvarare av Islamister och gapandes om islamofobi. Är inte förbundet till för afrosvenskar generellt? många från afrika är ju dessutom kristna eller icke religiösa. Känns som ytterligare ett förbund som överagits av aggresiva islamister och diar skattepengar till suspekta eller okända ändamål.

 14. Patrik Roesenkvist nämner Fridolins samröre med Charta 2008 i sin ledare i Expressen idag där han kräver Fridolins avgång. Den inormationen har Patrik förmodligen snott härifrån.

 15. Bra jobbat! Man är så less på att de som engagerar sig och uttalar sig offentligt, i första hand politiker, inte spelar rent. Vår demokrati förutsätter öppenhet.
  Under tiden som ligger framför oss, kommer det visa sig att vi har öppnat Pandoras ask. Okunniga förtroendevalda har tagit beslut som de inte har haft kunskap och erfarenhet att göra. De har bortsätt från kulturella skillnader som är stora som öppet hav mellan vår västliga demokratiska frihetliga kultur, och de som lever enligt lagar från 700-talet. De kan inte förenas, och jag uppskattar att du försöker belysa detta med din journalistik.
  Fridolin och andra som honom uttalar sig som demokrater, men stödjer av någon anledning odemokratiska och förtryckande element både lokalt och internationellt.
  Tack för ditt arbete!

  Michael Hansen

 16. Vilket fantastiskt arbete du gjort!
  Har du fått respons från journalister? Hoppas att allt kommer upp i ljuset så svenska folket får se vad som finns under ytan.

 17. I vilken utsträckning låg Mehmet Kaplan bakom eller medverkade I Sveriges socialistiska vänsterregerings beslut att erkänna de edsvurna judehatarna, PLO? Det luktar!
  Bra arbete, men mycket återstår att gräva fram. Samt att bedöma konsekvenserna av Kaplans verkliga planer, i samråd med IS, som bakom infiltrationen i Sveriges Riksdag. Kan Kaplans avslöjanden och avskedandet ligga bakom det aktuella terrorhotet mot Sverige. Mörkat genom Fridolins medverkan och vise statsministerns
  fadäser?

 18. Tack för ännu ett grymt gräv, om guldspaden vore värt något så skulle jag vila att du fick den (men du kanske kan få den ocjh smälta ned den?). Angående Helena Benaouda så kom jag att tänka på artikeln nedan, jag kommer ihåg att jag fascinerades av att hon sade “Jag har förklarat för Safia att om hon åker fast igen så kommer inte Sverige hjälpa henne.”, Inte att hon ska sluta hänga med terrorister utan att hon ska sluta åka fast.

  //www.aftonbladet.se/nyheter/article12041513.ab

 19. “Han har en kandidatexamen i Mellanösternkunskap. Han har alltså läst tre år heltid om just Mellanöstern. Är det något han förstår är det historia, religion och politik idag i just Mellanöstern.”

  Rent tekniskt sett stammer val inte det? 60p huvudamne och 20p bi-amne for kandidatexamen? Ovriga 40p kan vara valfritt, sa rent teoretiskt racker det med 1.5-2 ar att lasa om just mellanostern for att ta examen 🙂

 20. Tusen Tack för denna mycket viktiga information. Ännu en viktig röst i tiden, det behövs.

 21. Tack för väl genomförd research!
  Du gör ett viktigt arbete i en tid där media och politik är dysfunktionellt och transparens är bästa medicinen mot den sjukdomen

 22. Med 5-6% av svenskarnas röster är Miljöpartiet inte representativt för Sverige. Att partiet sitter i regeringen är absurt och mot folkets vilja. Att Socialdemokraterna har accepterat en sådan allians är tecken på stor desperation. En sådan allians kan bara skada landets intressen. Det är det första!
  Det andra handlar om Miljöpartiets stora – och farliga – politiska naivitet. Att ha rätt i vetenskapliga miljöfaror är en sak, att ha rätt i landets politik är en annan. Den politiska korrektheten skall först och främst ta hänsyn till vad som är rätt och nyttigt för Sverige. Islamister är inte det.
  De svenska folket, som alla andra nationer, har sitt eget språk, sin egen kultur. Det har också rätt att ha sin egen nationella stat.
  Fridolins relationer till vissa grupper är skadliga för den svenska staten, för den svenska regeringen, för det svenska folket och, till sist, för honom själv.

 23. – Knack knack knack, hallå! Svenska journalister, var är ni? Ni som får betalt för att göra undersökande journalistik. Hallå, är det någon hemma?

  Det ekar tomt.

 24. Munir Asad greps i Pakistan tillsammans med fru och barn. Med sig hade man 10 000 USD och ett bombbälte. Men Sverige fick hem honom, tack och lov. Naturligtvis skrivs inte sånt i svensk media. Att Helenas svärsons och dotters förehavanden och upprepade fraterniserande med terrorgrupper skulle vara främmande för henne är högst osannolikt.

 25. Ska miljöpartiet och dess anhängare anmälas för högförräderi? Det här är ytterst allvarligt. Att hota och underminera den svenka demokratin och rättsäkerheten. Därmed svenska folket.

  //sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%B6gf%C3%B6rr%C3%A4deri

  Brottsbalken kap 19
  19 kap. Om brott mot Sveriges säkerhet
  //www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/brottsbalk-1962700_sfs-1962-700

  Enligt SÄPO:

  “Vad är terrorism?

  För terroristbrott döms den som begår vissa allvarliga brott som allvarligt kan skada en stat eller en mellanstatlig organisation om avsikten med brottet är att:

  Injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller en befolkningsgrupp.
  Otillbörligen tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller avstå från att vidta en åtgärd.
  Allvarligt destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer i en stat eller i en mellanstatlig organisation.

  Det är även brottsligt att offentligt uppmana, rekrytera eller utbilda annan att begå terroristbrott. Därutöver finns bestämmelser som innebär att den som finansierar terroristbrott kan dömas till ansvar.”

  Det här är mycket allvarligt.

 26. INTRESSANT och bra grävt. Islams inflytande oroar mig mer och mer. Börjar ana infiltration av Sveriges ledning. Det som är Svenskt och det vi värnar om typiskt för Sverige är på väg ut genom dörren. Anledningen till det står vi delvis själva för genom godtrogehet, blåögdhet och brist på att sätta gränser. Redan nu så är Arabiska språk nummer 2 i Sverige. Hur ser det ut om 30 år, är då Svenska ett andra språk ? Tycker det är skrämmande med tanke på att jag inte kan komma på ett enda land i världen som tillämpar Islam där det finns lika rättigheter och fred. Och vi ser det hända nu och här. I alla fall om man inte blundar med bägge ögonen.

  1. Varför?
   Därför at vi SKA inte veta det…
   Kunskap ÄR makt – för överheten är “fel” kunskap ännu värre.

 27. skulle vara intressant att se hur mycket bidrag de här gynnarna drar in per år från kommuner, stat arvsfonden , abf etc etc finns ju kopiösa mängder med invandrarföreningar med övervikt för muslimska sådana. får ju känslan av att det är typ 100 pers startar 100 föreningar med de andra 99 som medlemmar och alla ansöker om bidrag för drift. prio 1 måste ju vara att stoppa all form av bidragsbetalningar för religiös och “mångkulturell” verksamhet asap kolla gärna upp vilka som får bidrag från allmäna arvsfonden, är ju nästan löjligt

 28. Hej. Tack för dina förtydliganden och klargöranden! Viktigt att dessa förhållanden och beroenden kommer fram och blir belysta för gemene man. Vet inte mycket om varken dig eller dina bevekelsegrunder för dessa kartläggningar men jag är mycket tacksam för dessa!

 29. Den där tumturk stod i expressens lista över gifta med högst inkomst. Han är skriven i Nässjö enl expressen. Hans fru i Solna tror jag. I konst 3.800.000! Hans adress är skomakartorpet och där fans tidigare ett hal al slakteri som gick i konkurs. Bidrag och reportage från kommun och smt.se. har för mig att jag läst om oegentligheter rörande slakteriet.
  Hög lön för att ta ur det bolaget. Gissar att han driver ensamkommande hem.

 30. Jag vill börja med att uttrycka min beundran för ditt arbete.
  Herregud, jag har nöjt mig med Flashback och enstaka skribenter inom MSM för att få ett grepp om situationen. Men detta är sprängstoff!
  Det är ju tydligt att islamister nu är icke önskvärda inom regeringspartierna och är dessutom lovligt byte för media. Men att Kaplan-affären allena har orsakat alla fjällen att falla från ögonen samtidigt känns på något sätt inte trovärdigt.
  Ditt gedigna arbete med att kartlägga området kan ha spelat stor roll, men trots att jag inte är konspiratoriskt lagd för fem öre så finner jag den politiska/mediala omsvängningen onaturlig.
  Håller du med och isf har du någon förklaring?

 31. Tack för ett som vanligt utmärkt och angeläget gräv! Passar på att bidra med ett tänkvärt citat från den tyvärr (världen hade behövt honom idag) avlidne Christopher Hitchens:

  “Give it up, or give it to your deadliest enemy and pay for the rope that will choke you.

  This is very urgent business, ladies and gentlemen, I beseech you: resist it while you still can and before the right to complain is taken away from you, which is the next thing.

  You will be told, you can’t complain – because you’re Islamophobic. The term is already being introduced into the culture, as if it’s an accusation of race hatred or bigotry, whereas it’s only the objection to the preachings of a very extreme and absolutist religion.

  Watch out for these symptoms… The barbarians never take a city until someone holds the gates open to them. And it’s your own multicultural authorities who will do it for you.”

  Citatet i sitt sammanhang: //youtu.be/mQMNNjzo2s4

 32. Bra gräv! Hårresande och extremt viktigt att bringa detta ut i ljuset för att stoppa en förödande samhällsutveckling som lyckats uppkomma pga vår toleranta inställning. Något som var tänkt att vara något positivt men som endast fungerar om alla har samma grundvärderingar dvs upprätthållandet av en sekulär jämställd demokrati. Denna tes har fallit då ovannämnda personer ej delar värdegrunden. Vi måste välja väg.

 33. Nära en halv miljon som huvudsakligen röstar på de rödgröna är inte fy skam när svenskara slutar rösta på dem. En i sanning otäck tanke.

 34. Skrämmande men bra. Jag dom endast trodde Fridolin var en trädkramare. Vad har all denna islamism med miljön och feminism att göra?

 35. Renommésnyltning – från en rörelse som kämpade FÖR demokrati och MOT diktatur!
  Citat: “Charta 77 var en politisk gruppering i Tjeckoslovakien som förespråkade reformer i opposition mot Gustáv Husáks kommunistiska regim under hela 1980-talet. Rörelsen tog namnet Charta 77 från titeln på ett dokument som ursprungligen rört sig inom Tjeckoslovakien i januari 1977. Några av förgrundsfigurerna var Václav Havel och Jan Patočka. Charta 77 var en reaktion på Helsingforskonferensen 1975, vars människorättsprinciper gruppen kritiserade sin regering för att inte kunnat efterleva.”

  //sv.wikipedia.org/wiki/Charta_77

 36. Bra skrivet!
  Det är många som har skrivit om detta tidigare men du har gjort en detaljerad sammanställning. Fortsätt och gräv! Du kommer säkert att hitta mycket mer!

 37. Ännu en gång otroligt bra arbete. Bra att någon lägger ner tid och energi på att granska dessa organisationer.

 38. Allt detta är känt sedan många år men ingen journalist har plockat upp det (förutom Per Gudmundson).
  Jag är tacksam att Rebecca Uvell för fram detta till alla som inte vågar gå in på Flashback där det finns en tråd som avhandlar just detta och som löper på sitt femte år!
  Tråden där svensk islamism kartläggs:
  //www.flashback.org/t1441458

  Väl mött i stugorna!

 39. Tack för den grundliga efterforskningen. Nu när Gudmundsson i SvD inte längre forskar i dessa saker är du den ende, åtminstone som jag känner till.

 40. Strålande arbete, med hopp om att svenska skattebetalare orkar ta till sig denna information. Jag är rädd att Lets Dance är lite mer lättsmält för den omhändertagna befolkningen

 41. Instämmer med Hortensia, en sån här sammanställning kommer vi aldrig att få läsa i gammalmedia. Bra gjort Rebecca. Hur ska vi någonsin kunna rensa vårt land från en sån massa islamistisk bråte, det börjar bli bråttom nu.

 42. Är det bara jag som får Deja Vu med tv-serien Homeland? Där Gustaf Fridolin påminner om en soldat som är omvänd till muslim?

  Jag börjar få kalla kårar av vad som pågår i Sverige under radarn, lite för många (samma) namn på obehagliga ställen.

  Tumme upp Rebecka, den bäst undersökande journalisten i Sverige idag!

  Giovanni

 43. Vilket fantastiskt viktigt och bra jobb du gör!
  Vad ska man säga – OMG!
  Det här och ditt förra inlägg börjar ge en förklarande bild till varför det finns ett stort glapp mellan PK-politiken och gammelmedia och vad vanligt folk tycker vid fikarumsbordet.

 44. Förutom en känsla av illamående infinner sig frågan VARFÖR ingen journalist gjort denna kartläggning tidigare. Inget allmänintresse? Pressetiska regler? Självcensur? DDR 3.0???

 45. Hej.

  Hur säker är du på din sak att dessa inte är representativa? Det skulle nämligen innebära att Sverige, till skillnad från övriga länder i Europa med växande muslimsk befolkning, bara fått in muslimer som ligger nära de europeiska värderingarna. Något stöd för den resen finns knappast, men däremot för motsatsen.

  Muslimer integreras inte, muslimer assimileras inte – de gör tvärtom, då de kommer från folkgrupper som är vana att var de som styr och bestämmer, och med en ideologi som säger att det är de rätt-trogna som skall behärska världen.

  En moderat muslim är detta endast i jämförelse med genomsnittet inom islam, inte med Europas värderingar. I den senare jämförelsen är en genomsnittlig muslim mer extrem och mer fundamentalistisk än en bokstavstroende kristen till och med.

  Lite läsning:
  [//www.wzb.eu/sites/default/files/u6/koopmans_englisch_ed.pdf]

  Det här är inte någon sorts Aftonbladet-nivå på undersökning, och den är inte ensam i sitt slag. Det finns inga moderata muslimer som grupp. Utan stöd av majoriteten hade grupper som de du beskriver inte kunnat finnas utan stora konflikter inom de muslimska trossamfunden. Så länge du följer koranen och sharia så ses du som muslim – om du dessutom predikar och agiterar för ett kalifatet, eller ett Sverige förslavat av islam ses du bara som mer rätt-trogen och hängiven, inte som knepig eller avvikande. Den enda schismen finns angående hur mycket våld som är försvarbart, och i vilken situation.

  Europa är under angrepp från islam. Om islam vinner via öppen strid, konvertering eller demografi är egalt för den som vill se Europa besegras och islam ta revansch och hämnd för sin kränkta heder.

  Det är ingen idé att bli arg på en geting för att den sticks.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 46. Jag tror jag smäller av! Att Fridolin är en hal figur, har ju framgått med all önskvärd tydlighet sedan han hamnade i regeringen – men Ygeman, som framträdde nästan som en landsfader och faktiskt verkade “ta ansvar”… jag är chockad, ska jag säga dig, Rebecca. Tack för att du sköter MSM:s jobb!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap