Search
Close this search box.

Nej till utlänningar

Byggstrejken varade nästan en vecka och kostade uppskattningsvis minst 800 miljoner kronor innan den avbröts idag.  Byggnads har hela tiden drivit på att de skulle få 3,2 % trots att industrins märke är 2,2 % och både LO centralt och arbetsgivarna krävt att alla ska följa den svenska modell vi haft länge där industrin sätter nivån.  Men nu vill Byggnads ändå vara nöjda. Gott så, det var ett orimligt krav från början att höginkomsttagarbranschen bygg skulle få nästan 50 % högre löneökningar än industrin.  På deras hemsida har de lagt upp en liten film, där plötsligt jämställdhet och mångfald lyfts fram som skälet varför de strejkade.    Och just den här omtanken om invandrare är rätt intressant. Och fel. För...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon