Grå vargarna och Kaplan


Dagens stora nyhet är utan tvekan avslöjandet att landets bostadsminister Mehmet Kaplan, under 2015 när han redan blivit minister, sitter vid samma bord som Ilhan Sentürk på en middag ordnad av Tümsiad. Arrangörerna är en organisation i Sverige för turkiska affärsmän. 

Tümsida har för övrigt kopplingar till Turkiets förmodligen största sunnimuslimska ordenssällskap – Menzil-gruppen. 

Vem är då Ilhan Sentürk?

Jo, han är ordförande för Grå Vargarna i Sverige, Bozkurtlar. 

I vanlig ordning kan varken Kaplan eller hans stab hantera relevant kritik och svarar på samma oprofessionella sätt som de gjorde när jag avslöjade att Kaplan eftet 6 veckor på posten åkte till Turkiet på besök och lät skattebetalarna betala en dags umgänge med släkt och vänner.  Då kallade hans stab mig indirekt för rasist. 

Kaplan hälsade via sin pressekreterare: 

“Det är låg standard på den typen av journalistik”

“Du kan säkert hitta kungen på samma bild som en knäppskalle…. Han har säkert käkat middag med Bert Karlsson och sen när Bert Karlsson säger rasistiska uttalanden så ringer du ju inte kunger och frågar vad han tycker om det“

För Kaplan är att jämföra med kungen. Och Bert Karlsson med fascister.

Så otroligt olämpligt uttalande, och av en minister. 

Men alla som kritiserar minister Kaplan är rasister, det vet vi sedan tidigare. 

Vilka är då de här Grå Vargarna?

Enligt en artikel i Veterans Today bildades de på 60-talet. Alparslan Türkes heter grundaren av det turkiska nationalistpartiet MHP och Grå Vargarna är den militanta grenen av partiet. 

Partiet ville återupprätta det turkiska imperiet och ta tillbaka en del av de dåvarande sovjetiska staterna. Alparslan inspirerades av nazisterna och hävdade att den turkiska rasen var överlägsen alla andra. 

Grå Vargarna etablerade nära band med Anti-Bolshevik Bloc of Nations (ABN), som stöddes av CIA.

ABN var paraplyorganisation för olika nazistkollaboratörer och Ukrainska nationalister (OUN). Partiet som under andra världskriget i Ukarina samarbetade med nazisterna under delar av det som kallas förintelsen i Ukraina, då 3 miljoner människor mördades mellan 1941 och 1944. 

Under 60-talet tränades Grå Vargarna i olika militära träningsläger av bland annat före detta SS Turkestan Legion, frivilliga muslimska soldater som kämpade på nazisternas sida under andra världskriget. 

Grå Vargarna är en del av den ultranationalistiska terrorverksamheten mot vänstern och kurder under 70-talet som resulterade i ca 6 000 döda.

Man tror också att Grå Vargarna låg bakom mordförsöket på påven Johannes Paulus den andra 1981. 

Grå Vargarna är alltså fascister, med historiska band till nazister, som via terrorism mördad tusentals personer, försökt mörda påven och som även i nutid ligger bakom en mängd våldsbrott. 

I Sverige har de bland annat varit aktiva i stökiga turkiska demonstrationer. I Turkiet ligger de bakom attacker mot kurder, beskrivet i bland annat Expo från september 2015

Däremot står det fel i artikeln i Expo. Erdogan blev inte president förrän 2014

Nedan ser ni en bild från demonstrationen i Stockholm i september 2015, där Grå Vargarnas tecken visades. De misstänks ligga bakom ett mordförsök i Fittja efter demonstrationen, åtminstone av de socialister som deltog i demonstrationen för att stödja PKK och kurderna. 

Det är alltså den här organisationens svenska ordförande Mehmet Kaplan satt på samma middag som och som han anser det vara “låg journalistik” att påpeka det mycket olämpliga i. 

Ilhan Sentürk har ett Twitterkonto.

I hans flöde hittar man mycket intressant. Bland annat denna bild där det under hashtaggen står “Vi följer dig”.

Bilden visar den turkiska nationalsocialismens och fascismens ideolog Nihal Atsiz och tweeten skrevs på Atsiz dödsdag. Ilhan Sentürk skriver också “I dina fotspår till Turan”, vilket är målet att alla turkar ska tillhöra samma stat. 

En nazistisk ideolog alltså. 

Kaplans middagsgranne skriver på en annan bild som visar Erdogan klippa band med några av de mest kända kurderna, Masoud Barzani som är de irakiska kurdernas president samt Sivan Perwer, som är den mest kända kurdiska trubaduren. De inviger något tillsammans. 

Kvinnan längst till vänster utan huvudduk är Gazianteps borgmästare Fatma Sahin. Bredvid henne står parlamentets dåvarande talman Cemil Cicek. Bredvid Perwer står Erdogans fru, Emine Erdogan. 

Texten under hashtaggen är: “Förräderiets namn är lösningsprocessen”.

Att försonas med kurderna är alltså förräderi. 

I hans Facebook-flöde ser man honom ihop med dottern i Stockholm göra fascist-tecknet som är Grå Vargarnas tecken. Jag har pixlat bilden på dottern av respekt för hennes integritet. 

“Vår kropp turkisk, vår själ islam” står det på fotot med citat Alparslan Türkes. Bilden finns också i hans Facebook-flöde. 

Alparslan Türkes grundande MHP. 

Det är detta minister Kaplan tycker är låg journalistik. Att kräva svar varför han äter middag med en person som hyller den turkiska fascismens främsta ideolog på hans dödsdag och också menar att dialogen mellan Ankara och kurderna är förräderi. 

Nej, Mehmet Kaplan.

Detta är INTE som om kungen åt middag med Bert Karlsson. 

Detta är som om Mats Odell skulle fotograferats sitta på samma middag som Klas Lund, ordförande för Svenska Motståndsrörelsen.

Nazisterna i Sverige som ligger bakom flera mord och som vill ta makten med revolution. 

Tror ni Mats Odell hade fått sitta kvar som bostadsminister om detta blivit känt? Han hade rullats i tjära och fjädrar och fått gå på dagen. 

Men istället anklagar Kaplan media för låg nivå och jämför sig själv med kungen. Man baxnar av de olika reglerna för vänster och höger och av Kaplans grandiosa självbild. En självbild som gör att han på allvar inte tycker att någon kritik mot honom är relevant utan i bästa fall låg, annars bara rasistisk. 

Jag tycker att Kaplan uppvisat så dåligt omdöme så många gånger att han borde vara omöjlig att ha kvar i regeringen. 

Nu är det dags att Stefan Löfven ger honom sparken. 

22 kommentarer till Grå vargarna och Kaplan

 1. Tack för infon, trevligt att någon gör journalisternas ogjorda jobb!

  Jag är sverigefinne och förbannad över att Kaplan tillåts sitta kvar som minister efter att ha jämställt de frivilliga svenskar som åkte till finska vinterkriget med IS-terrorister. Jag bryr mig inte vem han sitter med och äter, för mig får han sitta med en hitler om han vill, för mig är det viktigt vad han SJÄLV säger och gör. Och om det kommer sådana här uttalanden över hans läppar, så är hans förtroende förbrukat. Han har kränkt 300 000 sverigefinnar och Sveriges grannland och de frivilliga soldaters heliga minne på det grövsta sättet. Tur att detta inte har kommit ut i Finland. Där får krigsveteraners uppoffringar inte ifrågasättas, annars är helvetet lös och personen riskerar lynchning i media. Skall en sådan “svensk” verkligen sitta kvar i riksdagen?

 2. Är ett minister i svensk regering som bekämpar rasism och ISIS har tappat förtroendet hos folkvalda genom att ofentligt synas med de värsta kända människor, men ändå varje gång går till attack mot ett bevisat materiald som har uppdagats av media men ändå stannar kvar i regeringen,om MP håller utanför denna skandaler med kaplan,så tycker jag att det är dags för vår statsminister att fatta ett rätt beslut och stoppa föremålat att sänka ner ett förtroende valt regering.

 3. Mycket bra skrivet, tyvärr är dem flesta svenska journalister och media fega och rädda/ politikt korrekta.
  Mehmet Kaplan i en radioprogram som riksdagsman tyckte att det var helt ok att Saudiarabien utsåg och bestämde vad som skulle predikas i moskén i Stockholm, om de bekostade moské bygget.
  Vi i förorterna får möta många fruktansvärd odemokratiska och intoleranta muslimer.

 4. Nästan alla kristiska inlägg mot Kaplan på SVT Nyheters facebooksida blir censurerade nästan omedelbart

 5. De verkar som alla har överdrivit grå vargarna, men jag orkar inte skriva. Men det är många som är ute och cyklar.

 6. Mycket bra artikel! Dock är jag inte särskilt förvånad, Kaplan är en muslim som utövar sin religion och Islam skiljer inte mellan religion och politik. Och i koranen står det att en rättrogen är skyldig att jobba för en utbredning av Islam, alltså det är inget man kan välja. Och givetvis är det viktigare för Kaplan än att se till att vi får bostäder i Sverige. Det finns en oerhörd naivitet bland svenskarna om Islam som vi får tacka msm och politikerna för .
  Ett tips för att få bättre förståelse för vad som sakta men säkert håller på att ske med Sverige (och i vissa länder i europa) så läs Magnus Norells bok “Kalifatets återkomst”

 7. Kaplans tidigare omdömeslösa uttalanden borde varit nog för att han inte skulle fått en ministerpost. Märkligt att kunna umgås med extremhöger men inte kunna ta i SD med tång ens. Uttalandet med att jämföra de svenskar som deltog i finska vinterkriget med de som slåss för IS visar på ett otroligt dåligt omdöme. Denna person är inte lämplig att vara minister. Hade Mp haft lite av ansvar hade dom uteslutit denna person från partiet.

 8. Självfallet kommer inte Löfven att sparka Kaplan. Det kvittar om han så hade satt upp en IS-flagga på kontoret, gjort en selfie och lagt upp den på Facebook.
  Anledningen är enkel. När vänstern känner att motståndarlägret har en alltför kompetent politiker slängs vänsterjournalisterna ett bete och ett drev sätts igång. Högerpartierna har av någon märklig anledning alltid duckat och låtit politikern smaka på kängan. Samma gäller dock inte för vänstern. Mona sitter kvar, Wallström sitter kvar och Kaplan kommer att sitta kvar.
  Till skillnad från högern skiter vänstern i om politikerna begår övertramp. Det är ju trots allt deras egna metod och varför skulle de rannsaka sig själv och rensa i de egna leden när någon använder sig av samma metoder de själva gör för att rensa ut bland motståndarna?

 9. Hela historien är genuint olustig och svenska MP-väljare har sannerligen mycket på sina samveten, men där maskrosvinet går in, där går vettet tydligen ut.

  Måtte Sverige åtminstone hinna gå ut ur EU innan Turkiet har lyckats utpressa sig in fullt ut, för då lär det inte bara bli pannkaka, utan ren slarvsylta av den europeiska gemenskapen.

 10. Jag anser att du skrev en fantastisk artikel. Jag vill bara tillägga andra saker som kräver andra artikel eller artiklar: jag pekar på de punktmässig:
  1: Enligt en rad tidningskällor, bevis, foto etc. Turkisk stad samarbetar och grundade flera terror grupper i Syrien. Alla sosiala media utanför eu länder rapporterar detta och ständig frågesätter Turkarna. Några av de terror grupper är Turk-nationalister som vill införliva delar av Syrien – i synnerhet är de intresserade av de delar som används tidigare för att döda Armenier.
  2: enlig en BBC news (också många vittne) på order av Erdogan 100 IS krigare som kommer från Azerbaiejan lämnade sitt (Turkisk) uppdrag för att kämpa mot Armenier.
  3: Turkiet har mycket dålig relation med Iran. Iran presenterad till Erdogan bevis när det gäller terror I Irak. Erdogans svar var samma som Kapland. Turkar har dåliga relationer med alla sina grannar.
  4: Turk-nationalism propaganda förändrade Azerbaiejans politiska liv … de är nu mer aggressiva … Turkar (som har samma bakgrund historia som Saudier) sprider Pan-turkisk ideologi över ett stort antal Turk-Mongol länder . De tillämpar Osmans imperiets metod -våldsam språk och falsk historiska berättelse av framgångar. Till exempel alla turkar som blev kung i Persia förnekade uttrykligen i historiska böcker att de var Turk (de trodde den är nedsättande) . En av de namns som Alpersalan (idag

 11. Vill påpeka att det är möjligt att han jämför sig själv med Bert Karlsson! Inte sannolikt men möjligt. I så fall borde HM bli förbannad över att jämföras med Sentürk.

 12. Det skulle inte hjälpa att sparka Kaplan. Sparkar du en odugling står dig tjugo åter.
  Det enda rimliga är Anna Kinberg Batra och alliansen fäller regeringen.

 13. Väl grävt, sammanställt och formulerat!
  Det är hög tid att någon granskar den turkiska extremhögern i Sverige.

 14. Det jag undrar är, hur länge har Sentürk varit gråvargarnas ordförande? För att folk förfasar sig över att kaplan varit på middag med armenska hunder-dåren är ju ganska bisarrt med tanke på att bjudningen var för snart ett år sedan och hans rätta åsikter visdes i helgen…. Så frågan är om det är rimligt att anta att Kaplan visste om senturks tillhörighet.

 15. Om vänstern skall börja sparka ut alla företrädare som gullat med diktatorer så blir det rätt tomt, de lär få börja med Palme.

  Jag ser gärna att de sparkar ut Kaplan för att han inte gjort något vettigt i bostadspolitiken hittills, och sätter in någon som kan få tummen ur.

  Men om Löfven skulle sparka alla som inte gör något vettigt ut ur regeringen skulle det, återigen, bli rätt glest. Han skulle få börja med sig själv.

 16. Jag tycker att du har helt rätt. jag tycker också att en bostadsminister som inte kan ta konstruktiv kritik, borde nog välja något annat att arbeta med, eller i bästa fall avsättas. Kaplan är direkt olämplig. Hans uppträdande är stöddigt och maktfullkomligt.

 17. Underbart! Du regerar! Du är nog en av de få riktiga grävande journalisterna i landet, dvs som inte slickar uppåt och sparkar neråt som MSM-journalisterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap