Grå vargarna och Kaplan

Dagens stora nyhet är utan tvekan avslöjandet att landets bostadsminister Mehmet Kaplan, under 2015 när han redan blivit minister, sitter vid samma bord som Ilhan Sentürk på en middag ordnad av Tümsiad. Arrangörerna är en organisation i Sverige för turkiska affärsmän. 

Tümsida har för övrigt kopplingar till Turkiets förmodligen största sunnimuslimska ordenssällskap – Menzil-gruppen. 

Vem är då Ilhan Sentürk?

Jo, han är ordförande för Grå Vargarna i Sverige, Bozkurtlar. 

I vanlig ordning kan varken Kaplan eller hans stab hantera relevant kritik och svarar på samma oprofessionella sätt som de gjorde när jag avslöjade att Kaplan eftet 6 veckor på posten åkte till Turkiet på besök och lät skattebetalarna betala en dags umgänge med släkt och vänner.  Då kallade hans stab mig indirekt för rasist. 

Kaplan hälsade via sin pressekreterare: 

”Det är låg standard på den typen av journalistik”

”Du kan säkert hitta kungen på samma bild som en knäppskalle…. Han har säkert käkat middag med Bert Karlsson och sen när Bert Karlsson säger rasistiska uttalanden så ringer du ju inte kunger och frågar vad han tycker om det

För Kaplan är att jämföra med kungen. Och Bert Karlsson med fascister.

Så otroligt olämpligt uttalande, och av en minister. 

Men alla som kritiserar minister Kaplan är rasister, det vet vi sedan tidigare. 

 

Vilka är då de här Grå Vargarna?

Enligt en artikel i Veterans Today bildades de på 60-talet. Alparslan Türkes heter grundaren av det turkiska nationalistpartiet MHP och Grå Vargarna är den militanta grenen av partiet. 

Partiet ville återupprätta det turkiska imperiet och ta tillbaka en del av de dåvarande sovjetiska staterna. Alparslan inspirerades av nazisterna och hävdade att den turkiska rasen var överlägsen alla andra. 

 

Grå Vargarna etablerade nära band med Anti-Bolshevik Bloc of Nations (ABN), som stöddes av CIA.

ABN var paraplyorganisation för olika nazistkollaboratörer och Ukrainska nationalister (OUN). Partiet som under andra världskriget i Ukarina samarbetade med nazisterna under delar av det som kallas förintelsen i Ukraina, då 3 miljoner människor mördades mellan 1941 och 1944. 

 

Under 60-talet tränades Grå Vargarna i olika militära träningsläger av bland annat före detta SS Turkestan Legion, frivilliga muslimska soldater som kämpade på nazisternas sida under andra världskriget. 

Grå Vargarna är en del av den ultranationalistiska terrorverksamheten mot vänstern och kurder under 70-talet som resulterade i ca 6 000 döda.

Man tror också att Grå Vargarna låg bakom mordförsöket på påven Johannes Paulus den andra 1981. 

 

Grå Vargarna är alltså fascister, med historiska band till nazister, som via terrorism mördad tusentals personer, försökt mörda påven och som även i nutid ligger bakom en mängd våldsbrott. 

I Sverige har de bland annat varit aktiva i stökiga turkiska demonstrationer. I Turkiet ligger de bakom attacker mot kurder, beskrivet i bland annat Expo från september 2015

Däremot står det fel i artikeln i Expo. Erdogan blev inte president förrän 2014

 

Nedan ser ni en bild från demonstrationen i Stockholm i september 2015, där Grå Vargarnas tecken visades. De misstänks ligga bakom ett mordförsök i Fittja efter demonstrationen, åtminstone av de socialister som deltog i demonstrationen för att stödja PKK och kurderna. 

 

Det är alltså den här organisationens svenska ordförande Mehmet Kaplan satt på samma middag som och som han anser det vara ”låg journalistik” att påpeka det mycket olämpliga i. 

Ilhan Sentürk har ett Twitterkonto.

 

I hans flöde hittar man mycket intressant. Bland annat denna bild där det under hashtaggen står ”Vi följer dig”.

Bilden visar den turkiska nationalsocialismens och fascismens ideolog Nihal Atsiz och tweeten skrevs på Atsiz dödsdag. Ilhan Sentürk skriver också ”I dina fotspår till Turan”, vilket är målet att alla turkar ska tillhöra samma stat. 

En nazistisk ideolog alltså. 

 

Kaplans middagsgranne skriver på en annan bild som visar Erdogan klippa band med några av de mest kända kurderna, Masoud Barzani som är de irakiska kurdernas president samt Sivan Perwer, som är den mest kända kurdiska trubaduren. De inviger något tillsammans. 

Kvinnan längst till vänster utan huvudduk är Gazianteps borgmästare Fatma Sahin. Bredvid henne står parlamentets dåvarande talman Cemil Cicek. Bredvid Perwer står Erdogans fru, Emine Erdogan. 

Texten under hashtaggen är: ”Förräderiets namn är lösningsprocessen”.

Att försonas med kurderna är alltså förräderi. 

 

I hans Facebook-flöde ser man honom ihop med dottern i Stockholm göra fascist-tecknet som är Grå Vargarnas tecken. Jag har pixlat bilden på dottern av respekt för hennes integritet. 

 

”Vår kropp turkisk, vår själ islam” står det på fotot med citat Alparslan Türkes. Bilden finns också i hans Facebook-flöde. 

Alparslan Türkes grundande MHP. 

 

Det är detta minister Kaplan tycker är låg journalistik. Att kräva svar varför han äter middag med en person som hyller den turkiska fascismens främsta ideolog på hans dödsdag och också menar att dialogen mellan Ankara och kurderna är förräderi. 

Nej, Mehmet Kaplan.

Detta är INTE som om kungen åt middag med Bert Karlsson. 

Detta är som om Mats Odell skulle fotograferats sitta på samma middag som Klas Lund, ordförande för Svenska Motståndsrörelsen.

Nazisterna i Sverige som ligger bakom flera mord och som vill ta makten med revolution. 

Tror ni Mats Odell hade fått sitta kvar som bostadsminister om detta blivit känt? Han hade rullats i tjära och fjädrar och fått gå på dagen. 

Men istället anklagar Kaplan media för låg nivå och jämför sig själv med kungen. Man baxnar av de olika reglerna för vänster och höger och av Kaplans grandiosa självbild. En självbild som gör att han på allvar inte tycker att någon kritik mot honom är relevant utan i bästa fall låg, annars bara rasistisk. 

Jag tycker att Kaplan uppvisat så dåligt omdöme så många gånger att han borde vara omöjlig att ha kvar i regeringen. 

Nu är det dags att Stefan Löfven ger honom sparken. 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!