Upprop

Jag har ett förslag till alla männniskor som inte vill ha politiker som överrock för att besluta om hur man vill leva sitt liv: vägra.  

Igår beslutade riksdagen att förbjuda mentholscigaretter redan i år, trots att EU-direktivet är från 2022. 

För att svenska politiker inte helt kan behärska sig.

Det är för roligt att få bestämma över andra myndiga vuxna individer. Folk som uppfostrar barn, jobbar, betalar skatt ska inte få bestämma hur de lever sina liv. 

Om ni trodde för en sekund att det finns något liberalt parti i Sveriges riksdag tror ni helt fel. Inte ens Centern kunde motstå detta gyllene tillfälle att slå oss i huvudet med pekpinnen. Folkpartiet vet vi sedan gammalt inte är liberaler utan socialisliberaler. I Kristdemokraterna är förbudsfalanger tydligen i allra högsta grad fortfarande aktiv. Varför Moderaterna fick hjärnsläpp skulle jag hemskt gärna vilja veta. 

Men jag har en lösning till alla er som vägrar acceptera det här tramset. 

Vi lever i en globaliserad värld och bara för att ett gäng knastertorra byråkrater och klåfingriga politiker nästan kissar på sig av förtjusning över att få bestämma över oss är det helt enkelt fullt lagligt att köpa cigaretter från andra länder i världen. 

Politikerna i riksdagen kan nämligen bara bestämma inom landets gränser men det finns ju tack och lov vettigare politiker i andra länder. Så varken cigaretter eller  mentholcigaretter är förbjudna överallt. 

Här kommer uppmaningen till er som någon gång tycker att en cigarett efter maten är en njutning ni unnar och även i fortsättningen, kanske ännu mer nu, tänker unna er. Långt borta från låtsas-liberaler som Centern och Folkpartiets illa dolda intresse för makt, långt borta från Gabriel Wikströms förnumstiga leende. 

Köp cigaretter online. 

Exempelvis från den här sajten: www.dutyfreedepot.com

Vuxna människor får nämligen göra det. Alla över 18 år, vilket är gränsen för att få köpa cigaretter i Sverige. Det finns en uppsjö av sajter men jag har idag lagt min första beställning av mentholcigaretter, tillverkade i icke-EU-landet Schweiz. 
 

Jag har aldrig handlat cigaretter online så det här ska bli spännande. Två limpor är i alla fall beställda från Schweiz. För mig som bara är feströkare räcker två limpor ganska långt. 

Enligt priset ovan skulle paketen här kosta 41 kronor styck. 

Funkar det smidigt kommer jag aldrig någonsin köpa ett enda paket cigaretter i Sverige igen.

Jag ser det som civilt motstånd fast lagligt.

 För svenska politiker ska inte inbilla sig att världen stannar vid Örsesundsbron, tack och lov är vi en liten liten del av världen. Och där våra politiker sviker sitt uppdrag, som inte alls är att detaljstyra myndiga personers livsval, kan den fria marknaden ta vid.  

Tack och lov för globalisering och marknadsekonomi. 

Och jag vill idag rikta en särskild bild till landets samtliga riksdagsledamoter i följande partier:

Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet…..helt väntat tyvärr…..

Centern, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna…..er är jag sjukt besviken på idag. 

 

15 kommentarer
 1. Som boende på Möllan i Malmö blir jag tyvärr tvungen att konstatera att för de som vill ha tag på mentholciggaretter så kommer tillgången vara fortsatt god här. Skillnaden är den privata organiserade brottsligheten som kommer ta hem vinsterna och inte den offentliga.

 2. En sak jag inte förstår är om det här förbudet bara gäller vanliga mentholcigaretter där själva tobaken är smaksatt, eller om det även gäller så kallade “klickcigg” där tobaken ej är smaksatt men det sitter en ampull i filtret som man krossar mellan fingrarna för att “aktivera” mentholsmaken. Behöver jag bunkra upp med Camel Activate eller inte? Ingen tycks veta.

 3. Har aldrig hört att någon börjat röka pga. färgen på paketen eller vad som står på paketen eller för att de finns framme vid kassan eller för att det finns olika smaker, så varför håller man på med det här tramset? det går inte att komma ifrån att det finns en moralisk aspekt i frågan, bl.a. sprids flitigt rykten att rökare jobbar sämre, tar mera ledigt än ickerökare, kostar arbetsgivare si och så mycket, t.o.m. statliga myndigheter har spridit sådana rykten, har jobbat med många rökare och INGEN har jobbat sämre än ickerökare, det man bör koncentrera sig på är att påverka unga att aldrig börja röka, men det här riskerar att bli kontraproduktivt, ju mera förbjudet en sak blir ju mera lockande blir det för ungdomar på ungdomars vis, det blir mera coolt och tufft att röka än någonsin tidigare, men det hela slutar väl med som när man skulle hindra folk att supa genom lördagsstängning, det blev snabbköp flera utlämningsställen och t.o.m. hemkörning från systembolaget… och förstås lördagsöppet igen, lär de sig aldrig någonting där i riksdagshuset?

 4. Hej.

  @ hrr Adolfsson & Holmgren: SD röstade enhälligt nej, precis som moderaterna. Övriga röstade ja.
  [//www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Utskottens-dokument/Betankanden/Arenden/201516/SoU10/?vote=true]

  Själv undrar jag när Wikström skall förbjuda vattenpipa? Det blir kul att se hur man skall diskutera igenom det, för att inte tala om försöka genomföra det.

  Angående skattecigaretter: finns det folk som köper skattade cigaretter? Varför då? Åtminstone i Malmö finns det i princip ingen anledning att betala skatt via moms och pålagor om man handlar i invandrarbutiker, och det måste ju vara det mest liberala:
  människor som i Sverige startar egna företag, sköter sin import och lokalhyra utanför staten, och säljer vad som helst till vem som helst – finns det en kund finns det strax en vara eller tjänst. Laissez faire-ekonomi via mångkultur och öppna gränser i praktiken.

  Att det också medför egen ‘polisverksamhet’ är ju också en sorts privatisering.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 5. Inte för att jag röker men jag håller med dig om att de förnumstiga politikerna skall ge tusan i att lägga sig i vad vuxna människor gör så länge det inte strider mot lagen.
  Undrar varför dom har ett så stort behov av att lägga sig i vad folk gör ?
  Är det ett krav för att bli politiker ?

 6. Eftersom Schweiz inte är med i EU så finns det en god chans att dina cigaretter kommer att fastna i tullen, och då får du tre val av Tullverket ;

  1) Presentera en faktura på vad du betalat, och betala 57,6% tull på det, samt 1,50.- i avgift per cigarett och 25% moms på det. Ca 2365.- i avgifter, för cigaretter som kostar 820.- totalt från början – så cirkus 159.- per paket om du väljer att betala avgifterna.

  2) Skicka tillbaka paketet till avsändaren.

  3) “Förverka”, dvs låt Tullen bränna upp det.

  Mvh, han som har 4 limpor cigaretter från dutyfree.io hos Tullen just nu …

 7. Varför lär sig folk aldrig ngt av historien? Varför inte förbjuda alkohol också så att vi kan bygga upp samma sorts maffia som etablerade sig i USA under spritförbudet. Dom kom för att stanna, och det kommer smugglarna också att göra!

 8. Jag undrade också 🙂

  “Den nya lagen är en anpassning till EU-direktiv, och fick stöd från alla partier i riksdagen bortsett från Moderaterna och Sverigedemokraterna som ville ha en reservation mot förslaget, där man menar att regeringen är otydlig på punkten om hur detta kommer att påverka smaksatt snus. “

 9. Fight the power! Jag stöder ditt lagliga uppror! Återkoppla gärna i ett inlägg när du fått ciggen 🙂 Svårt att hitta recensioner av webbtobaksförsäljarna tycker jag.

 10. I det här förbudslandet är det en ren och skär njutning att praktisera civil olydnad! Således började jag tillverka Maskrosvin när det blev förbjudet för x antal år sen (fast nu är det visst tillåtet igen), innan dess hade jag aldrig funderat på saken ens en gång. Nu har jag sån tur att min man arbetar i Norge och handlar tax-free så jag köper aldrig cigaretter i Sverige. Jag ska nu be honom att köpa Menthol till min väninna också. Ska även vidarebefodra länken till henne.
  Fy satan för dessa själsligt förkrympta människor som mår så bra av att lägga sig i saker som dom ta mig f-n inte har med att göra! Jag röker precis vad jag vill, och hur mycket jag vill, för det är min, och bara min, business!

 11. Besviken på centern? Inget annat är väl att vänta av Smålands-Vixen och hennes foliehattar till följeslagare. Tur för Fälldin att han röker pipa i det gränslösa Sverige.
  I övrigt. När rättsvårdande myndigheter inte fungerar kan de lagstifta om vad de vill. Blir bara en bra affärsmöjlighet för smugglare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *