Upprop

Jag har ett förslag till alla männniskor som inte vill ha politiker som överrock för att besluta om hur man vill leva sitt liv: vägra.  

Igår beslutade riksdagen att förbjuda mentholscigaretter redan i år, trots att EU-direktivet är från 2022. 

För att svenska politiker inte helt kan behärska sig.

Det är för roligt att få bestämma över andra myndiga vuxna individer. Folk som uppfostrar barn, jobbar, betalar skatt ska inte få bestämma hur de lever sina liv. 

Om ni trodde för en sekund att det finns något liberalt parti i Sveriges riksdag tror ni helt fel. Inte ens Centern kunde motstå detta gyllene tillfälle att slå oss i huvudet med pekpinnen. Folkpartiet vet vi sedan gammalt inte är liberaler utan socialisliberaler. I Kristdemokraterna är förbudsfalanger tydligen i allra högsta grad fortfarande aktiv. Varför Moderaterna fick hjärnsläpp skulle jag hemskt gärna vilja veta. 

Men jag har en lösning till alla er som vägrar acceptera det här tramset. 

Vi lever i en globaliserad värld och bara för att ett gäng knastertorra byråkrater och klåfingriga politiker nästan kissar på sig av förtjusning över att få bestämma över oss är det helt enkelt fullt lagligt att köpa cigaretter från andra länder i världen. 

Politikerna i riksdagen kan nämligen bara bestämma inom landets gränser men det finns ju tack och lov vettigare politiker i andra länder. Så varken cigaretter eller  mentholcigaretter är förbjudna överallt. 

Här kommer uppmaningen till er som någon gång tycker att en cigarett efter maten är en njutning ni unnar och även i fortsättningen, kanske ännu mer nu, tänker unna er. Långt borta från låtsas-liberaler som Centern och Folkpartiets illa dolda intresse för makt, långt borta från Gabriel Wikströms förnumstiga leende. 

Köp cigaretter online. 

Exempelvis från den här sajten: www.dutyfreedepot.com

Vuxna människor får nämligen göra det. Alla över 18 år, vilket är gränsen för att få köpa cigaretter i Sverige. Det finns en uppsjö av sajter men jag har idag lagt min första beställning av mentholcigaretter, tillverkade i icke-EU-landet Schweiz. 
 

Jag har aldrig handlat cigaretter online så det här ska bli spännande. Två limpor är i alla fall beställda från Schweiz. För mig som bara är feströkare räcker två limpor ganska långt. 

Enligt priset ovan skulle paketen här kosta 41 kronor styck. 

Funkar det smidigt kommer jag aldrig någonsin köpa ett enda paket cigaretter i Sverige igen.

Jag ser det som civilt motstånd fast lagligt.

 För svenska politiker ska inte inbilla sig att världen stannar vid Örsesundsbron, tack och lov är vi en liten liten del av världen. Och där våra politiker sviker sitt uppdrag, som inte alls är att detaljstyra myndiga personers livsval, kan den fria marknaden ta vid.  

Tack och lov för globalisering och marknadsekonomi. 

Och jag vill idag rikta en särskild bild till landets samtliga riksdagsledamoter i följande partier:

Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet…..helt väntat tyvärr…..

Centern, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna…..er är jag sjukt besviken på idag. 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!