Sök
Stäng denna sökruta.

Bland lagbasar och höginkomsttagare

Bilden är gjord i samarbete med "I fablernas land" När det är avtalsrörelse dyker det upp mycket konstigt. För detaljer i olika branschers avtal debatteras bara då, och det finns mycket märkligt.  Det är också då som ful-spelet facken kör blir allra tydligast. Jag har redan visat hur Byggnads först planerar en smutskastningskampanj i månader och sedan avbryter förhandlingarna för att företagen räknat på vad kraven de facto skulle kosta arbetsgivarna.  Om företagen skulle göra samma sak som Byggnads hade det sett ut så här i landets storstäder, på bussar, tunnelbanetåg, Omni och köpta inlägg på Facebook.   Nu har Svenska Målareförbundet precis varslat om strejk. Deras krav på löner och andra villkor motsvarar 20 %-ig höjning.  Den 23:e april...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon