Ohly för fin för ett jobb


Bilden är gjord i samarbete med satirtecknarna “I fablernas land”

Lars Ohly, kommunisten och före detta partiledaren för Vänsterpartiet, har ofta högt tonläge. Framför allt på Twitter, som efter hans avgång blivit hans enda arena för tyckande. 

Mannen som gjort sig ett namn att ha en flexibel inställning till sanningen. Alla minns vi väl hans påstående att han spelat fotboll med Nacka Skoglund eller att han fick sms när muren föll, när det första sms:et någonsin i världen skickades först 1992.  

Han har också haft hög profil i saker som girighet, särskilt om det sker av skattepengar.  

Det är lukrativt att vara riksdagsledamot, framför allt om du blev invald före 2014 för då får du riksdagspensionen enligt de gamla reglerna. Det vill säga till du är 65 år. 

Lars Ohly är 59 år gammal i år, han får alltså full inkomstgaranti tills han är pensionär. 

Om han vill.

I samband med att han skulle sluta sa han tydligt att han inte tänkte leva på riksdagspensionen. Det är inte rimligt att ha väldigt bra ekonomiska villkor utan att jobba, lät det då. Den 12 september 2014 alltså. 

Han har genom hela sin karriär som proffspolitiker ofta och gärna framhållit att han är tjänstledig från SJ som sitt jobb som konduktör. Förmodligen för att sätta bilden att han inte alls tillhör makteliten egentligen, höginkomsttagarna. 

Men gå tillbaka dit har han aldrig haft planer på, givetvis. 

Det är klart att det är svårt att föreställa sig att behöva förnedra sig att klippa folks biljetter på ett tåg när man varit höginkomsttagare och maktelit i decennier, det förstår man. Men lite grann kan man tycka att profilen i frågan innan avgången borde varit något rimligare i så fall. 

När han sedan får berätta vilka jobb han kan tänka sig nämner han kulturminister. Som ju skulle innebär ett rejält lönelyft, för statsråden tjänar 127 000. Dubbelt så mycket som en riksdagsledamot. 

Men Ohly kan inte tänka sig landshövding.

Till skillnad från kulturminister kommer det jobbet med en schysst kåk. 

Men i väntan på det där jobbet som kan öka lönen och ge balla förmåner gör alltså Lars Ohly…….ingenting.

Och det där pratet om att leva på andra visade sig vara lika stor sanningshalt som det där om Nacka och sms:en för han har nu ansökt om att bli försörjd av landets skattebetalare så länge han kan kräma ur 48 000 kronor per månad – det vill säga tills sin 65-årsdag. 

Det handlar om cirka 4 miljoner som ansökningen gäller.

För att göra aboslut ingenting. 

Mata duvor, pilla sig i naveln, vara otrevlig på Twitter. Det är numera Lars Ohlys heltidsjobb. Som du, jag och dessutom landets alla låginkomsttagare får betala. 

Men kommunisters vana att säga en sak och göra en annan är på inget sätt nytt. Tidigare granskningar har visat att just V varje granskning är överrepresenterade när det gäller just att leva på andra människors arbete. 

Så Lars Ohly följer egentligen bara partitraditionen.

Ni minns väl Linda Snecker, som i somras valde att återgå till tjänst från sin föräldraledighet lagom till att riksdagen stängde för att kunna pumpa skattebetalarna på sin riksdagslön utan att behöva jobba?

Som man brukar säga: vissa är lite mer jämlika. 

10 kommentarer till Ohly för fin för ett jobb

 1. Föga förvånande men många politiker som går och pillar sig i naveln och inkasserar bidrag

 2. Girighetens avskyvärda ansikte förmörkar kommunismen ännu mer. Bra där. Ner med skiten i någon gruva i Bergslagen o låt den aldrig få se dagens ljus. Hycklare.

 3. Att Ohly är ett riktigt stolpskott var ju liksom inget nytt, men den dan du hittar en kommunist som inte dribblar med sanningen då har du ett riktigt bra scoop.

 4. Ja sicket hycklande…så typiskt för vänstern. De talar verkligen med kluvna tungor. Det låter så bra, men sen blir det tvärtemot vad de säger. Man vet aldrig var man har dem.
  Men det vet man med den motsatta sidan, på pricken. På gott och på ont, hellre det.

 5. Det hade ju varit lite förmildrande om han åtminstone hade varit ärlig, men fy fan för dessa skenheliga (V-S-MP) politiker som låtsas vara förmer och ha högre moral än vi vanliga dödliga.

 6. Nu tycker jag att ni är hårda mot Lars som visst jobbar hårt med att åka Europa runt med Rami Shabaan i När och fjärran på TV4.

 7. Som om någon skulle anställa honom som PR-konsult…. “jag är en jäkel på att ljuga.., tills jag blir påkommen.”.

 8. sådan är ju kommunisten sådan är hans girighet, det är vi vanliga som föder honom och som ekonomiskt stöd
  läs Djurfarmen av George Orwell, det säger allt

 9. Då salongsbolsjevikerna smörjer kråset får arbetaren snällt se på.
  Du borde skriva om modulhusen för flyktingar som vänstern i statshuset valt att placera i ytterförorterna. I västerort har du två modulhusplatser ca 1 kilometer ifrån varandra. Samt ett i Grimsta ca 3-4 kilometer ifrån dem. Hela rika västra bromma har tydligen ingen plats för modulhusen. Och innerstan hade absolut ingen ledig yta.
  Sedan går vänstern ut i pressen och säger att de valt platserna där de tror det blir minst motstånd ifrån de boende.
  Härligt att de i sann socialistisk anda kör över dem de tror är svagast.

 10. Och så står de där igen – nakna, men utan skam. Kommunisten Ohly har visat sitt rätta jag. En ynklig varelse, en lögnare och en parasit i samhällspälsen. Han borde skämmas, men som gammal kommunist saknar han givetvis den egenskapen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap