SSU, regeringen och våldsvänstern

Man skulle kunna tro att partiet som aspirerar, och för tillfället innehar regeringsmakten, skulle ha ett ungdomsförbund som är noga med vilka vänner de har.

Men så är det inte.

För SSU har nära och goda relationer med våldsvänstern. Eller, inte bara SSU. Hela arbetarrörelsen, så även S, S-kvinnor, Miljöpartiet, Grön Ungdom, LO och ABF har kopplingar.

Och flera av statsråden har tidigare deltagit i arrangemang. Det handlar främst om RKU – Revolutionär Kommunistisk Ungdom. De är vad de låter – unga som tycker att ta makten med våld är bra och som inte tror på demokrati utan diktatur.

Så här står det på deras hemsida:

”Den socialistiska revolutionen kan innebära en lång process men också en snabb förändring som tar sig både parlamentariska och utomparlamentariska uttryck”

Det finns otaliga exempel på våldsromantiken och den anti-demokratiska inställningen, bland annat från RKU:s tidning Rebell och artikeln ”Varför kan man inte rösta fram socialism?”

De tror inte bara på våldet som metoden att ta makten. De tror även på diktatur.

I en artikel på Nyheter 24 nyligen bekräftar också deras ledning att revoultion och våld är metoden de förespråkar. En sann anti-demokratisk organisation alltså.

”Vi anser att det faktiskt är arbetarklassens fulla rätt att med vål ta makten över produktionsmedlem i samhället”

Deras tämligen flexibla syn på rätt och fel, hämtad direkt från Lenins Sovjet eller Hitlers Tyskland, delar de med av en annan organisation, som jag inte sett några etablerade partier ha demonstrationståg med eller försvara – Svenska Motståndsrörelsen. Det vill säga nazisterna i Sverige.

”Ett trejde mål är att vi velat utarbeta ett revolutionärt och progressivt partiprogram”

Meningen skulle kunna vara hämtad från RKU:s hemsida. Istället har jag hittat den på Nordfronts hemsida. Bara att scrolla på den gav mig kalla kårar så vill ni läsa originaltexten från ni googla, jag länkar inte dit. Ligger under partiprogram.

Den 8:e mars uppmärksammade Expressen att RKU var delarrangör för en demonstration i Stockholm, tillsammans med regeringens ungdomsförbund SSU och Grön Ungdom.

De såg inga anledningar till att låta bli att arrangera saker med RKU.

Åsa Romsons och Gustav Fridolins unga gröna kollegor tyckte i sann miljöpartistisk anda att beslutet de fattat att låta dem vara med var problematiskt och de vill inte att de ska vara med men de försvarar beslutet.

Arrangör av demonstrationen i Stockholm var 8:e marskommittén, som även i Göteborg består av RKU men även regeringspartiet Miljöpartiet, S-kvinnor och både Ung Vänster och Vänsterpartiet, som ju sitter i riksdagen. Att V och Ung Vänster inte har problem med kommunister och våldsvänster är intet nytt men det förvånar mig att regeringspartierna inte har det.

Kommunistiska partiet är för övrigt det parti Sven Wolter är medlem i sedan ungdomen och som han bland annat ägnade sig åt att försvara generellt och Stalin i synnerhet i programmet ”Min sanning” i SVT för bara något år sedan.

”Folk har inte sett alla Stalins goda sidor”, sa Wolter till programledaren på bästa sändningstid.

På demonstrationen i Stockholm , där banderollerna om revolution och våld vajade sida med sida med den socialdemokratiska rosen, deltog även SSU:s ordförande Philip Botström, som la ut den här glada selfien ihop med Veronica Palm, ordförande för S i Stockholm och Elin Ylvasdotter, som är ordförande för S-studenterna.

Så här fräscht såg det ut 8 mars.

På första bilden kan ni se ordet revolution skymta till höger och på den andra en banderoll med olika kända kommunistiska diktatorer och revoultionärer.

Det finns fler än Botström som gillar revolutionärer.

Till exempel Maria-Elsa Salvo, som sitter i förbundsledningen för SSU Stockholm. Hon har gillat den här bilden på Facebook, där ni bland annat kan se Castro och Hugo Chavez.

Chavez kommunistiska experiment i Venezuela har nu lett till att folk köar för att få köpa toapapper, såväl som mat. Historien upprepar sig. 

Att Salvo gillar Chavez i december 2015, när köerna och armodet breder ut sig i landet tyder bara på att hon antingen inte bryr sig om de människorna, eller har så dålig koll på nyheter att hon inte vet hur läget är.

Att posera framför symboler för en rörelse som har + 100 miljoner lik på sitt samvete,  har inte heller Andrea Nylin något emot.

Hon jobbar på SSU Stockholm som ansvarig för studier. Hon kandiderade även som ordförande för SSU Stockholm.

Alexander Petersson är ordförande för SSU Västerort och är även aktiv i S-studenter. Han tycker kommunistretorik även är kul som formspråk.

Han bekräftar också att en motion SSU la förra året och som låg till grund för rapporten som Annika Strandhäll nyligen släppte om ”ekonomisk demokrati” de facto handlar om löntagarfonder. Trots att hennes partikamrat Dagens Samhälle i veckan ägnade sig åt att hävda motsatsen. Intressant tycker jag. Att SSU de facto vill ha tillbaka löntagarfonderna som de var på 80-talet.

Petersson använder själv RKU:s vokabulär, han gillar alltså inte bara formspråket utan även innehållet.

”Revolutionen är nära”

”Lyckan när proletariatets diktatur upprättats”

En ”skojig bild” som hyllar bolsjesvikerna och Lenin.

Detta är regeringens ungdomsförbund. 2016. Så historielöst. Så smaklöst.

Och inte minst, så oacceptabelt.

Jag tänker på min kompis  Artur när jag ser det här. Som hotad av Kalasjnikovs som 5-åring flydde från Polen, som låg bakom järnridån och var en lydstat under kommunisterna i Moskva. Hans släktingar försvann där. Eller Klementina och Alice som flydde från Rumänien  undan samma förtryck.

De tycker säkert att små ”skojiga” kort  som skämtar med morden på deras släkt och vänner i hammaren och skärans namn är jätteroliga.

Petersson sitter, med sin demokratisyn hämtat från 1800-talet, även i redaktionen för S-studenters tidskrift Libertas.

Tackkort med kommunistsymboler tyckte även Lawen Redar var kul.

Vem är då detta? Jo, hon sitter i riksdagen för Socialdemokraterna och representerar alltså regeringen i riksdagen.

De anhöriga till de 100 miljoner själar som kommunismen tagit historiskt skrattar säkert också. 

Så här mycket respekt för dem och för demokrati har alltså sittande regeringsparti.

Skulle samma personer ta Davidsstjärnan och hakkors och göra samma sak? Nej. För där finns medvetenheten om historien, och respekten.

Någon respekt för de mångdubbelt fler döda i kommunismens namn finns tyvärr inte bland landets kommande ledande socialdemokrater.

Den som gjorde kommunistkorten var Erica Jörgensen och råkar även vara den person som Expressen intervjuade om RKU och arrangemanget med dem.

”Jag ser det inte som ett problem när vi samlas under samma banderoller och budskap som vi kommit överens om tillsammans”

En person som själv gör roliga kommunistkort ger alltså en förväntat svar om hur allvarligt våldsromantik är.

Kom också ihåg att SSU här bekräftar att banderoller med revolution är något de själva står bakom.   

En lämplig följdfråga hade varit det.

&nbnbsp;

Redar var även talare på RKU/SSU- demonstrationen 8 mars. Tillsammans med ännu en riksdagsledamot, Vänsterpartisten Nooshi Dagostar.

Det var absolut inte bara i Stockholm och Göteborg på årets 8 mars som SSU, V och S arrangerade mysfest med revolutionärer. Det gjorde de på ett flertal andra platser.

Var det då något nytt? En engångsföreteelse?

Nix, inte det heller. Socialdemokraterna har länge haft ett etablerat samarbete kring sådana här aktiviteter med RKU.

Jag kommer fortsätta gransningen av partiets kopplingar i ett nytt inlägg.

2015-11-9 i Kristianstad – demonstration kristallnatten. SSU och RKU tillsammans.
21 maj 2015 i Umeå – demonstration mot Nato. RKU och SSU tillsammans. 
8 mars 2015 i Stockholm – demonstration kvinnor. RKU och SSU tillsammans.
9 november 2014 i Umeå – fackeltåg. SSU och RKU tillsammans. 
9 november 2014 i Stockholm – fackeltåg. SSU och RKU tillsammans.
15 maj 2014 i Stockholm – manifestation årsdag Al Nakba. SSU och RKU tillsammans. 
13 sept 2013 i Umeå – manifestation mot USA. SSU och RKU tillsammans.
31 maj 2010 i Uppsala – manifestation pro Gaza. SSU och RKU tillsammans. 
5 maj 2010 i Örebro – demonstration. SSU och RKU tillsammans.
9 nov 2002 i Malmö – demonstration kristallnatten. SSU och RKU tillsammans.
2002-11-9 i Stockholm – demonstration kristallnatten. SSU och RKU tillsammans.

För att nämna några av de många arrangemangen. 

Det finns gott om exempel att välja på för att befästa inställningen hos statsministerns ungdomsförbund vad gäller demokrati.

Ordförande för SSU Södermalm (Front), Dustin Zojaji, går till exempel steget längre än många andra och skrev på Facebook:

”Här har vi banderollen som Front och Norra Real målade tillsammans!”

På bilden står det:

”Vi skjuter vårt tids generaler – VD:arna”

Högt uppsatta inom SSU och SSU Stockholm tycker alltså att skjuta företagsledare är en acceptabel banderoll i ett demonstrationsståg för kvinnor den 8 mars. År 2016.

Ledningen för SSU har sanktionerat det. 

Man tror inte att det är sant. Men det är det.

Och detta vålds- och revolutionskramande går långt in i regeringen.

Det är inte bara deras egna ungdomsförbund som slätar över och öppet accepterar revolutionsromantiker som har samma syn på demokrati och våld som Svenska motståndsrörelsen.

För vilken demokratisyn uppvisar statsråden Kaplan och Fridolin genom att de också talat på arrangemang ihop med Revolutionär Kommunistisk Ungdom?

Den 11 maj 2003 talade Mehmet Kaplan på en exakt sådan tillställning, som ordförande för Muslimska Rådet.

Den 20 mars 2004 talade Gustav Fridolin på samma typ av arrangemang, med RKU och Kommunistiska partiet i allians med SSU och Grön Ungdom.

Det är som om Jan Björklund och Mats Odell talat på en nazist-demonstration två år före  den borgerliga valsegern 2006.

Sett med de glasögonen kanske bilden klarnar något.

En annan person som gillar det här med anti-demokrati och revolution är Stockholms stads arbetsmarknads- och idrottsborgarråd Emilia Bjuggren.

Hon har en blogg, där hon i profilen skriver att hon är, inte socialdemokrat, utan socialist.

På den skrev hon 2008 ett inlägg med raden:

Det finns skäl för revolution

Klockrent med revolution, tycker borgarrådet.

Det är inte vem som helst detta handlar om.

Detta är landets regerings ungdomsförbund som relativiserar våld och som regelbundet och senast i veckan, sitter i knät på ett av de få partier i Sverige som fortfarande bejakar våldet som metod och som uttalat inte tror på demokrati.

En syn de delar med mycket få i samhället. De enda förutom andra delar av våldsvänstern, som tycker så här är paradoxalt nog nazisterna.

RKU får inte längre statsbidrag via MUFCS på grund av att de inte är demokrater. Men trots att de förlorade det redan 2004 har alltså SSU inte sett deras värdegrund som något som helst problem.

För det är värdegrund vi pratar om. Alla människors lika värde. Det tror man inte på om man inte tror på demokrati, på principen ”en man/kvinna en röst”. Allmän rösträtt. Det som byggt det välstånd som möjliggjort dessa unga revolutionärer att bo i ett tryggt land och lära sig skriva och läsa så att de kan praktisera den yttrandefrihet de vill ta ifrån andra genom att kräva diktatur.

Hur kan man som socialdemokrat försvara det här? Hur kan man skriva att man vill skjuta företagsledare, 2016? Och hur kan Stefan Löfven acceptera detta?

Jag tycker att vi ska kräva av regeringspartierna att de direkt tar ställning emot kopulerandet mellan sitt ungdomsförbund och våldskommunisterna. 

Någon måtta får det faktiskt vara.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!