Search
Close this search box.

LO-maktelitens verkliga inkomst

Förra veckan släppte LO, som vanligt vid denna tidpunkt på året, sin rapport om löner. Specifikt VD-löner, som de kallar "makteliten".  Jag skrev en artikel om det på SVT Opinion samma dag den kom ut.  Varje år är det samma sak: de tar de 50 bäst betalda VD:arna i landet, tar både deras kapitalinkomst och lön, och jämför sedan med snittet för en arbetare. Utan kapitalinkomster, för att tjäna pengar på börsen, sälja bostäder etc kan även folk som inte är VD göra.  Vi har 1 080 000 st företag i Sverige. 99 % av dessa har färre än 250 anställda och dessa företag har alltså ingen av de 50 bäst betalda cheferna i sina företag. Snittet för en VD i Sverige är,...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon