Sök
Stäng denna sökruta.

Allt är modellen

Bilden är gjord i samarbete med "I fablernas land" Avtalsrörelsen är full gång, vilket många märkt.  Tiden då facken, med mäktiga LO i spetsen förhandlar nya lönenivåer med arbetsgivarna, via de olika arbetsgivarorganisationerna i Svenskt Näringsliv. Det senare är alltså paraplyorganisationen för dessa organisationer, precis som LO är det för de 13 fackförbund som ingår där. I och med avtalsrörelsen har det blossat upp en häftig diskussion om "den svenska modellen". Socialdemokraterna har till exempel i dagarna lanserat en kampanj på temat på sin hemsida. Lägligt nog kommer detta precis efter krismötena de haft efter raden av opinionsundersökningar som befäster deras sämsta resultat någonsin och att de inte längre är största parti.    "Vi vill istället utveckla den svenska modellen  - och...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon