Hjälp

Det går inget vidare för Socialdemokraterna. 

Partiet som suttit 60 år totalt vid makten i Sverige och som haft landets enda få majoritetsregeringar. Men med valresultat på 45 %, som varit mer regel än undantag historiskt, blev det S bestämde på sina kongresser samma sak som svensk politik. För med stödpartiet V och därefter MP, som aldrig stött en borgerlig regering sedan de bildades 1983, har de alltid haft majoritet i riksdagen. Ibland har Folkpartiet vänstrat dessutom.  

Nedan ser ni en bild från Wikipedia på Socialdemokraternas senaste valresultat. 1994 fick de 45 %, därefter har de backat i varje val. Okej, de ökade med 0,3 procentenheter 2014 men den ökningen är så blygsam att det nästan inte räknas. 

 

SCB från november visade sjunkande siffror från valresultatet – S fick där 27 % och rapporten visade att S bara har 15 % stöd av män under 29 år och i samma åldersgrupp stödjer bara 19 % av kvinnorna. Ju äldre desto högre stöd. Socialdemokraterna är ett parti som bokstavligen håller på att dö ut alltså. 

Sifo presenterade för 5 dagar sedan en ny mätning, där S får sin lägsta siffra sedan Sifo började mäta 1967. Lägre än Juholt. Och S är inte längre största parti utan M går om. Flera mätningar säger samma sak. 

 

Då kan man förstå att Socialdemokraterna ny behöver rekrytera nytt folk. På deras hemsida kan man läsa att högkvarteret behöver en…...fundraising-ansvarig. 

 

För Socialdemokraterna, de har bestämt sig. Att de ska vara framtidspartiet. 

 

Men de behöver deg. Att vara fundraiser innebär att samla in pengar kort och gott. Tigga pengar är en insamlingsmodell till exempel. 

 

De av arbetarrörelsen finansierade före detta Alliansfritt som återuppstod som kampanjsajten Skiftet skickar regelbundet ut sådana här tiggarmail. Skiftets officiella affärsidé är kampanjer men det verkliga syftet är att samla in email-adresser. Alla som startar en kampanj eller som skriver under en kampanj godkänner deras villkor att deras emailadress därmed är Skiftets och de har i sin tur rätt att ge den till de organisationer de vill. Så det är inte långsökt att tänka sig att alla dessa emailadresser kommer få tiggarbrev av just Socialdemokraternas nya “fundraiser” under 2016. 

 

I annonsen kan man också läsa att “facklig utbildning” är lika relevant som högskoleutbildning vad gäller eftergymnasial utbildning. Observera att just denna term – eftergymnasial – alltså är den officiella SCB och Arbetsförmedlingen använder om alla inklusive nyanlända för att beskriva utbildningsnivå. Så en person med 3 års eftergymnasial utbidlning kan alltså lika gärna ha 3 års fackliga utbildningar och inte en enda högskolepoäng. Eftergymnasial används slarvigt av såväl media som politiker som lika med högskoleutbildning men det är alltså långt ifrån så. 

 

Tjänsten är inte heller någon heltidssysselsättning utan S vill kunna bibehålla flexibiliteten tydligen. 

 

Givet hur dåligt det går för 23 procentspartiet Socialdemokraterna är det svårt att se hur 12 månader kan räcka. Jag menar, det måste ju finnas oändligt med jobb. Och just S är dessutom särskilt negativa till när andra vill använda sig av just tillfälliga anställningar. 

 

Jag vet inte vad ni tycker men jag tycker den där tjänsten verkar vara toppen. Vem skulle inte vilja jobba med Framtidspartiet menar jag. De har dessutom en helt egen Framtidsminister. 

Så alla som vill tigga pengar åt Framtidspartiet borde söka innan någon annan lycklig sate kniper denna toppenposition. 

De behöver all hjälp de kan få. 

 

11 kommentarer
 1. Det känns absurt att Rörelsen ska gå ut tigga pengar, eftersom sagda Rörelse är i besittning av stora ekonomiska resurser. Att man, som Skiftet, samtidigt levererar konspirationsteorier om storbolag som hotar demokratin gör det hela bara ännu mera snurrigt. Vad man skulle uppskatta att få läsa är någon sorts sammanfattning av denna Rörelses tillgångar och hur de fackliga, politiska och ekonomiska sidorna av den hänger ihop med varandra. Rörelsen är nämligen inte bara ett parti, utan en ekonomisk organisation, ett företag om man vill, som utövar makt. Om det sker bakom stängda eller öppna dörrar får var och en avgöra själv.

 2. Jag läser:
  “Utveckla nya tillvägagångsätt för insamlande”,
  skänker en tanke till de människor som sitter utanför butikerna,
  och tycker att de utsätts för otillbörlig konkurrens.

  Frågar mig om det inte är ett brott mot EU:s grundläggande idé
  och konstaterar att det i alla fall bryter mot min idé om social demokrati.

 3. Jag kan erbjuda mig att ta anställning och sedan bara rulla tummarna och vänta på att hycklarna får ännu sämre resultat. :p 😀

 4. Hej.

  Lite besviken känner jag. Partiet verkar inte öppna för att använda sig av lönebidragsanställning.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 5. Behöver verkligen S-LO sfären gå ut och tigga pengar med tanke på sitt gigantiskt stora affärsimperium där de äger en storbank, ett stort försäkringsbolag, fastighetsbolag etc etc …

 6. Internet förde med sig upplysningen till pöbeln, sossarna har inte fattat ännu att det är därför de backar.
  Nisse i Hökarängen blir upplyst, och det finns ingen upplyst människa med förnuftet i behåll som litar på socialism.

  Den dagen sossarna fattar det, så läggs kursen om, det kanske redan är på g…

  Sossarna har aldrig drivit politik som de tror på, bara politik som gör att de behåller makten, men nu har socialismens verkligt fula tryna avslöjats med massans tillgång till fri information, tack gode gud för det. Därmed funkar inga av sossarnas sidospår längre, de är avslöjade, med brallorna nere.

  Krossa socialismen.

 7. Bra genomgång av sossarnas kris.
  Men, “mp har aldrig stött en borgerlig regering sedan de bildades 1983”. Du är alltid noga med fakta. Stämmer detta? Hur hade den senaste borgerliga regeringen sitt stöd? Kanske av sd?
  Hur kom den migrationspolitiska uppgörelsen 2012 till?
  Den som nu orsakar kaos i hela Sverige.
  Bo Adolfsson

 8. Hmmm, jag kan ha viss förståelse för att man väljer att erbjuda visstidsanställning, med tanke på att projektet verkar dödsdömt på förhand. Vila i frid socialdemokratitiggeri! Svenska folket lär hålla mycket hårt i plånboken i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *