Sök
Stäng denna sökruta.

Hjälp

Det går inget vidare för Socialdemokraterna.  Partiet som suttit 60 år totalt vid makten i Sverige och som haft landets enda få majoritetsregeringar. Men med valresultat på 45 %, som varit mer regel än undantag historiskt, blev det S bestämde på sina kongresser samma sak som svensk politik. För med stödpartiet V och därefter MP, som aldrig stött en borgerlig regering sedan de bildades 1983, har de alltid haft majoritet i riksdagen. Ibland har Folkpartiet vänstrat dessutom.   Nedan ser ni en bild från Wikipedia på Socialdemokraternas senaste valresultat. 1994 fick de 45 %, därefter har de backat i varje val. Okej, de ökade med 0,3 procentenheter 2014 men den ökningen är så blygsam att det nästan inte räknas.    SCB...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon