Sök
Stäng denna sökruta.

Hej Kina

Regeringen vill införa censur av internet och införa IP-spärrar, enligt utredningsdirektiven i den statliga utredningen Shekarabi gav. Det som verkade som blott ett hot verkar nu bli en realitet. Ett av flera exempel på sittande regerings "flexibla" inställning till statlig toppstyrning.  Igår flaggade den stora internetleverantören Bahnhof, som gjort sig kända för att just protestera mot inskränkningar av den personliga integriteten, att de fått mail från den statliga utredaren av spelmonopolet.    Utredningen ska reda ut hur spelmonopolet kan skrotas. Vilket är mycket goda nyheter, vi ska inte ha några monopol på privata marknader. Tyvärr är utredningsdirektiven typiskt svenska. Eller, snarare socialdemokratiska. Till exempel syftar de till att se om Socialdemokraterna kan få behålla sitt privilegium de gav sig själva...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon