Kampen fortsätter


Det är mycket glädjande att se att så många vill få ett slut på fackens metoder. 

Facken har länge haft monopol på aktioner och kunnat operera ostört mot små företag. De har stora resurser finansiellt och humankapitalmässigt och ett företag kan ofta inte mäta sig alls med det. 

Men tack vare sociala medier kan man lätt sprida informatiom om hur de beter sig, till såväl media och politiker som allmänhet. Istället för att som tidigare vara beroende av att traditionell media värderar det som en nyhet, vilket sällan sker. 

Idag har jag fått lite uppdatering om blockaden i Göteborg. En engagerad medborgare som varit där och köpt frihetsfika tog bilderna ni ser nedan. 

Kön ringlar sig lång. Många har tydligen tagit köandet som tillfälle att fråga reflexvästarna ett och annat om facken och vad de håller på med. 

Och klockan 14 var hyllorna nästan barskrapade!

Detta är SOLIDARITET på riktigt. 

Fortsätt stödja de utsatta bagerierna. 

Det här så här man åstadkommer verklig förändring. När politikerna ser missbruk efter missbruk kommer till slut några ta tag i och verkligen driva på en förändring av fackens makt. Detta kan bara göras politiskt. De har fått makten de har av socialdemokraterna och den kan bara tas tillbaka politiskt. 

Kampen fortsätter. 

23 kommentarer till Kampen fortsätter

 1. En fråga till dig Rebecca, vad hindrar att någon liberal person som du själv startar ett fackförbund motsvarande Livs fast med relevanta avtal? Dvs individuell lönesättning, inga utpressaravgifter, vettig försäkring etc etc. Sedan tecknar man som företag avtal med detta fackförbund. Kan LO och motsvarande pampfack ändå sätta in stridsåtgärder om man har ett kollektivavtal för rätt bransch? Mig veterligen har ju inte LO och övriga pampfack monopol på kollektivavtal.

 2. Läste att se skrivit på hängavtal i Göteborg. Ändå all heder åt bagarna. Får ta mig dit på en fika och beklaga sorgen. Tack till dig Rebecca för att du uppmärksammar om sådant här

 3. Man tar sig för pannan när man återigen ser maktelitens girighet som bara blir värre och värre. Anders Bergström i Kommunal har samtidigt med sitt ordinarie arbete, vilket är en heltidstjänst suttit med i 19 styrelser. En normal tid för ett styrelseuppdrag om man skall vara insatt och påläst, vilket man är skyldig att vara enligt bolagsordningen, är att det motsvarar en veckas arbete. 19 styrelser medför ca 19 veckors arbete. För detta uppbär han lågt räknat 500 000 kr /år. Detta motsvarar två årslöner för en kommunalmedlem. Kan man samtidigt sköta ett heltidsjobb för 72 389 kr/mån? Nej det kan man inte. Det blir att man jobbar ca 75% med ordinarie jobb men med full lön. Detta är naturligtvis rena bedrägeriet. Tyvärr är detta mer regel än undantag bland fackföreningspampar, riksdagsmän, kommunpolitiker mm. Jag har aldrig förstått denna girighet, när man uppnått en avsevärd hög lön, då skall man ha allt annat runt omkring såsom semesterresor, hotellövernattningar, jaktresor mm gratis. Slutar moralen och etiken när man har för bra betalt?

 4. //www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article22087874.ab
  Aftonbladets avslöjande om spritfester, porrföreställningar och fakturor som glömdes bort inom förbundet.

  REFLEXVÄSTARNAS MORALISERANDE MAFFIA-FÖRMYNDERI OCH ROLLSPELANDE LÅTSAS AUKTORITET…
  Å ENA SIDAN…
  OCH FESTANDE PROMISKUÖSA OMORALISKA HYCKLANDE FESTPRISSAR PÅ MEDLEMMARNAS AVGIFTER…
  Å ANDRA SIDAN…
  (Inte att förglömma all generande akut skadekontroll och masochistiska pudlar som hänger med i kollektiv-paketet)

  DAGS FÖR EN DIAGNOS…..? NÅGON…?

 5. Jag tycker att en del fackföreningar beter sig riktigt illa. Att LO då och då ger pengar till S i valtider är också ett svek. Men störst är sveket när de går in för att tvångsansluta få-mans företag genom blockad. De borde vara förbjudet.

 6. Det här är en skön form av solidaritet!
  Facket skall givetvis inte in och pilla där det fungerar. Den dag de faktiskt förstår det kommer acceptansen att öka. Som det är idag skulle jag inte ta i facket ens “med tång”.

 7. Mycket bra med sociala medier, fackets maffiametoder måste synas så vi kan stötta de som blir utsatta.

 8. Man blir tårögd när man ser vilken uppslutning det blir för de små företagen när fackutsugarna försöker trampa på dessa

 9. Kan man inte sätta facket i blockad? Ställa sig några gubbar utanför LO-borgen i västar och klaga högljutt på fackets maffiafasoner!

 10. Röstat på S/V – men måste säga att facket ska slåss för de som begär stöd och hjälp. Om företaget har ändamålsenliga löner och villkor, vad ska man då jävlas för?
  Röd – men inte hjärndöd!

 11. Jag har själv varit facklig i många år i ett fackförbund som aldrig haft några skandaler.Det är ytterst märkligt att försöka tvinga någon över till ett annat fackförbund? Om det vore någon rättvisa så skulle väl LO facken i så fall blockera de arbetsgivare som har timanställda? Hur kan ett kollektivavtal tolerera det?

 12. Kul och grattis. PS, du kan ju visa dom där i Blockad-västar senaste nyheterna om hur deras pampar bränner deras avgifter på lyxkrogar, så kanske dom går ur facket istället

 13. Av principiella skäl anmälde jag deras aktion till trafikavdelningen på Göteborgs kommun. Deras “reklamskylt” upptog hela trottoaren, till men för synskadade och gångtrafikanter, barnvagnar som tvingas ut i trafiken. De har ingen rätt att belamra trottoaren med detta vilket andra näringsidkare tvingas rätta sig efter. Upplåtelserätten har de inte sökt om.

 14. Äntligen reagerar man det maktfullkomliga facket. Facket är otidsenligt. Lagstifta om minimilöner. Vi behöver inte facket mer.

 15. Tack. Var där själv samtidigt som fotografen. Pamparna fick utstå massivt motstånd och berättigad kritik mot sig. Svarslösa när man frågade hur många medlemmar de hade där. I princip så hade de aktion mot sitt systerfack, då deras avtal fanns på arbetsplatsen

 16. Med tanke på dagens avslöjande om LO förbundet kommunals verksamhet med gratisboende och krogägande är det skandalöst att överhuvudtaget genomföra en blockad av ett bageri. Att man inte skäms över sin egen ledning som beter sig som svin med att roffa åt sig och dessutom ha skyhöga löner. Vet verkligen medlemmarna om detta som förekommer inom fackföreningsrörelsen. Deras tid är ute. Skulle aldrig vara medlem i denna rörelse.
  Man har dessutom råd med att ha två medlemmar där. Undras om dessa medlemmar vet hur unket deras fackförening är. Det kanske är inhyrda vänsteraktivister?

 17. Mycket bra! Ironi: medan reflexvästmänniskorna står och glor, undrar vad förbundsledningen gör då? Gratissemestrar i skärgår’n, lurar på hur man bäst hyr ut restauranglokaler till semiporrshow, bättrar sin egen fallskärm betald av medlemmarna eller kanske bara skriver lite “anonyma” hatmail???

 18. Tack Rebecca för att du hjälper till att sprida ordet med dina många följare på olika plattformar!
  🙂

 19. Tack!! För att du orkar med dina granskningar av dessa korrumperade organisationer. Dock, inslutändan är det bara ett språk de förstår; money talks.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap