Sök
Stäng denna sökruta.

Nationalism – vad är det?

Idag har DN ledarsida en liten blänkare om Spanien och Katalanien.  Temat är nationalism och rubriken "Nationalismens gränslösa svagheter".  Och även om artikeln först handlar om just Spanien dras sedan paralleller till Sverige.  "Det är inget fel att gilla sitt land även om historien avskräcker. Som framtidsidé är dock nationalismen tämligen platt och bemängd med enorma ekonomiska risker"   Han fortsätter med:  "Sverigedemokraternas och deras europeiska gelikars nationalism har egna mysterier. Frihandel och globalisering har inneburit väldiga kliv framåt för både rika och fattiga länder. Den världen vill populisterna stoppa genom att stänga in nationerna i sig själva. " "Men nostalgin om sörgårdsidyllen är oförenlig med dagens välstånd" Och det är här jag vill säga stopp faktiskt.  Det finns massa ord...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon