”Liberalernas” Politism

Att det har blivit en folksport bland debattörer och etablerad media att kasta skit på mig är inget nytt och inget jag egentligen brukar bry mig om. 

Men när några som hävdar att de är liberaler och driver en ”liberal” sajt tar fram hink och spade och dessutom konsekvent vägrar korrigera de sakfel som finns i utbrottet på sajten lackar jag ur. 

För i hundraprocentig Alliansfritt Sverige-style ägnar de mig ett helt inlägg. Jag länkar inte till deras sajt för trafik får de fixa på egen hand. Men jag har tagit skärmdumpar. 

Sajten kallar sig ”Frihetssmedjan” för att dra tankarna till en tankesmedja. Men det är de inte. Utan en debattsajt. Tankesmedja är något annat. ”Frihetssajten” vore mer passande. Om de nu sysslar med frihet, vilket man kan ifrågasätta men jag återkommer till det. 

Det låter i alla fall väldigt fint det de säger sig syssla med. 
 

Notera särskilt att de specifikt lyfter fram slöseri med skatt som ett specialintresse. 

För då kan man ju tycka att de gillar Slöseriombudsmannen. Men icke. Hela inlägget handlar nämligen om det. 

Den 30 november postade de nämligen en hel artikel med detta tema:

 

Det spårar alltså ur direkt. 

I ett helt oseriöst inlägg som är som klippt och skuret från Alliansfritt Sverige med en taskigt gjord meme eller Politism med mängder med felaktigheter anklagar de alltså mig för att göra dålig research och ha låg nivå…….

Ni får fulfnissa nu. För det är väldigt festligt. 

Gänget på ”smedjan” kan inte hålla isär Slöseriombudsmannen, som är ett av  mina uppdrag och som jag sköter via FB-gruppen Slöseriombudsmannen och hemsidan www.sloseriombudsmannen.se och annat jag gör.

Detta kan alla ni som följer mig i alla mina kanaler.

Men det var ju bara ett år sedan jag tillträdde som SlösO så man får i och för sig förstå att vissa helt enkelt behöver lite mer tid bara. 

SlösO är och har varit ett deltidsuppdrag för den som har uppdraget.

Och en person kan alltså ha fler än ett uppdrag samtidigt. Inte personerna ”smedjan” kanske, men vi andra. 

FB-gruppen SlösO har ökat med 15 000 medlemmar sedan jag tillträdde. Netto, det vill säga trots att vissa exempelvis de på ”smedjan” inte gillar mig och gissningsvis valt att gå ur. 

Så exakt vad är det ”smedjan” är arga på då? 

Att jag har fräckheten att via mitt eget Twitterkonto fråga vad Annie Lööf menar i en intervju från morgontidningen.

En debattör använder sitt eget twitterkonto för att ställa en fråga. Skandal. Jag borde skämmas.

 

Nästa grej de surar över är mitt inlägg om RFSU. 

 

Här vill jag pausa lite. För den som alltså är chefredaktör för sajten och ansvarar för allt som publiceras där är den här mannen, Per Pettersson. Och ni ser ju ovan att han har tagit med sig själv som exempel. 

Varför?

För att Pettersson blev sur för att jag granskade RFSU och deras skattekonsumtion.

Han är sedan länge själv engagerad i RFSU nämligen. 

Jag kritiserade varför RFSU bolagiserat försäljningen av kondomer och inte använde dessa intäkter för att bedriva opinionsbildning för istället för att belasta skattebetalarna. 

”Frithetssmedjan” är enligt egen utsago djupt engagerad i skatteslöseri. Men inte om det är en organisation man själv är med. Då är det inte slöseri enligt ”smedjan”.

Jag tycker kanske ett förtydligande i fältet ”Om” vore på sin plats nu faktiskt. 

Här här ni ett förslag helt gratis: 

”Varje förslösad skattekrona är ett brott mot den som tvingats betala in skatten (om det inte handlar om organisationer vi gillar) och slöseri är både att inte lägga pengarna på det som är statens kärnverksamhet och att inte ha en sådan effektiv förvaltning som möjligt.”

 

De påstår att jag ”inte kan skilja på bolaget och sin ägare”.

Vet inte vad man ska svara på något så dumt faktiskt. Brain-trusten på ”smedjan” har lite vidareutbildning att göra här tror jag. 

Det är ju ägaren som får utdelningen, till exempel. Och styr bolaget. Faktum är att enda skälet för en förening att driva ett bolag är ju att man vill ha intäkterna i ett bolag och få bidragen till föreningen. 

”Smedjan” gillade inte heller mitt avslöjande att statsrådet Kaplan hellre åkte till Turkiet och hängde med släkten än fixar bostadskrisen.

Detta beskriver de med det mycket fylliga och intellektuellt avancerade ordet ”knas”. Rent knas, till och med. 

För er som inte läst det handlade det om att bostadsministern bokade resa till Turkiet en vecka efter han tillträtt, och åkte någon månad senare. Och hade en lucka på en hel dag som hans departement sekretessmärkt vad han gjort. Tills mitt mailande tog skruv och de tvingades avmaska dokumentet för att sekretessen var gjord utan stöd i lagen. Detta gjorde de alltså helt självmant, utan att jag behövde överklaga till Kammarrätten. De hade gjort fel och erkände det. 

 

Sanningsvittnet de använder här för att bevisa ”knas” är Mijöpartiets försvarspolitiske talesperson Jakop Dalunde. En så kallad objektiv källa alltså. 

Pettersson själv gillar Kaplan och har twittrat glatt om  honom när de båda deltog i samma möte nu i höstas. ”Den lokalt förankrade ministern”.  

 

Den sista saken som gjord ”smedjan” så upprörd att de kände sig manade att sammanställa allt ”rent knas” som jag enligt deras utsago allltå pysslar med är……ett över ett år gammalt inlägg. 

Skiftet bedriver opinionsbildning inom paraplyet arbetarrörelsen. 

Men Skiftet är en också förening och den som står som tecknare av föreningen är en Robert Johansson, ett mycket vanligt namn. Så under några timmar låg fel person uppe men samma kväll 22.36 uppdaterades bloggen. 

Jag antar att fel Robert Johansson led mycket svårt av att i tre timmar påståtts ha varit kassör i föreningen Skiftet. Posttraumatisk stress och allt sådant. 

 

Detta fatala misstag, att lägga ut fel person som kassör för Skiftet i tre timmar, förtjänar alltså en egen plats i en artikel 14 månader senare.

Jag kan bara tolka det som att ”smedjan” inte hittat något nyare ”rent knas” i
de 159 blogginlägg jag postat efter det. 

De kritiserar alltså att jag inte ändrade fel på bloggen som jag de facto ändrade, från ett inlägg för över ett år sedan. 

Och här kommer höjden av ironi:

De vägrar själva att ändra alla felaktigheter jag i tre mail sedan i tisdags skickat till dem angående haveriet på deras sajt om mig. 

 

Varför refererar jag då till inlägget som ”smedjan”?

För att ingen vågat skriva under med eget namn utan gömmer sig bakom den pseudonymen.

Mycket moget.

 

Som ni kan se har inlägget oerhörd kraft.

Det spinner online helt okontrollerat.

Hela 240 gillningar/delningar på Facebook på fyra dagar och 6 retweets på Twitter.  

Alla vill läsa. Alla håller med. SlösO spårar ur med rent knas. Ring SOS Alarm. 

 

Per Pettersson då, vem är han? 

Förutom att bilda opinion för RFSU:s rätt att spendera dina och mina pengar samtidigt som de är landets största försäljare av kondomer vill han också att ”tonen på nätet blir mer belevad”.

Ironin är slående även här. 

 

Men det är klart, göra en sak och säga en annan är lite grann av hans trademark.

Pettersson jobbade för några år sedan som biträdande borgarrådssekreterare åt Folkpartisterna i Stockholms stad (han fick inte förlängt uppdrag av skäl vi inte ska gå in på här). 

Då tänkte han passa på att ställa upp i valet 2010. 

 

Han jobbade alltså åt Folkpartiet, satt i distriktsstyrelsen för LUF i Stockholm och ställde upp som kandidat till Stockholms stad kommunfullmäktige. 

Vad hände då i valet?

Då röstar Per Pettersson själv på Centerpartiet

 

”Frihetssmedjan”, som alltså inte alls är någon tankesmedja utan en sajt, är enligt egen utsago helt ideell och får inte pengar från någon, även om jag råkar veta att de sökt bidrag tidigare från vissa håll. 

Med tanke på nivån de håller är det inte märkligt att ingen vill finansiera så det är toppen om dessa tappra anonyma själar vill kämpa på att nita andra liberala debattörer. 

Sajten drivs av olika folkpartister, före detta folkpartister som inte ens röstade på sig själv eller sitt eget parti i kommunvalet, en före detta socialist som bloggar om bland annat ”paleopolitisk kost” och en nykter statsvetare.

Personligen har jag inte läst något som skrivits där innan jag såg detta inlägg flimra förbi i flödet och jag skulle inte rekommendera någon att slösa dyrbar tid att läsa artiklar på en sajt som verkar sträva efter att bli Alliansfritt Sveriges lillebror. 

Slutligen vill jag bara avsluta med att ni som tycker Per Pettersson verkar vara en allt igenom vettig kille borde börja följa hans egen definition av liberalism – den lila liberalismen. 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!